Априлски мами 2022 - тема 2

• 23 979
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia

Някой използвал ли е памперсите на pine, но не тези с индикатор за инфекция (от тях имаме една кутия 😀), дали са читави, защото са на учудващо ниска цена.

https://pinebg.com/bg/БЕБЕШКИ-ПЕЛЕНИ-PINE-PREMIUM/c34.html
Да, един месец бяхме на тези. Не пропускаха, не се подсичаше или обриваше. Пелени като пелени. Турски са,  може би затова са по-евтини. После минах на Пуфис, сега пак съм поръчала на Pine за следващия месец. Аз не съм фен на Pampers. Дупето на баткото беше постоянно запарено с Pampers и се отказах от тях. После с каката ги ползвах само първия месец и минах на Пуфис, от които съм много доволна. Сега с бебка пак първия месец с Pampers и ги махнах.

Марка за столче за храна не мога да препоръчам. Навремето всички марки ми изглеждаха еднакви и просто взехме едно. Май беше на Cangaroo. Издържа си докрай, не се е чупило, лесно се чистеше. Хранех баткото в столчето за хранене. Каката обаче започнах да я храня в шезлонга и после в количката. Дадох си сметка, че ми е в пъти по-удобно, защото мога лесно да я придвижвам. Сега смятам и бебка да я храня направо в количката и пак няма да купувам столче. Но аз не практикувам ЗВБ. За ЗВБ си трябва столче, че става мазало.

# 91
Вие взехте ли си столче за захранването? Гледам сега има намалени в емаг, обаче хич си нямам на идея какво да гледам Confused
Ние си взехме ето това:  лорили феличита

В моя приятелка съм го виждала и много ми хареса, само че нейното е за момиче. Има си степени на облегалката и за височина. На мен ми е много удобно, пуснам облегалката и си го храня и с пюре и с мляко.

Относно захранването. Както спименах започнах с картоф 2-3 дни му се мръщи и на четвъртия си го хапна с интерес. Въвела съм картоф, морков и от днес тиква. Започнах в понеделник. Вкарвам по 2-3 дни новия зеленчук, но нито аз нито мм имаме алергии към храни.  Днес му дадох само пюре (правя домашни и си слагам вътре АМ) и спи вече 2,5 часа, което означава, ме си го е заситило достатъчно. Бях направила 130 гр, ама да е изял около 100.

Последна редакция: нд, 28 авг 2022, 17:35 от bebolini99

# 92
И Ема не се обръща сама, но с малко помощ ѝ се получава. Иначе прави обиколи на цялата кошара нощем и спи основно настрани.
Хваща всички играчки, но ръцете ми са ѝ най-интересни😂
Аз мислех да я местя в нейната стая вече, но сега като ви чета как са започнали да се будят се чудя дали да си го причиня или да изчакам.
Ние бяхме на планина уикенда и в петък заминаваме на морето🤗
Пелените PiNE ги слагам от време на  време и не са пропуснали.
Гледахме столчета и на Peg Pereggo Prima Papa  най-ни допадна на живо. Има едно на Kindercraft във Vivre, което също ми изглежда добре. Много хора харесват това на Икеа…и не знам. Ще започна на първо време в шезлонга да я храня. Октомври сме на ортопед и ще се консултирам и с него. Самото захранване ще е след следващата ваксина края на другия месец.
Мисля по схемата на Hipp да действам, че най-лесна за следване ми се струва.
Относно ваксините педиатърката предложи последните 2 да ги сложи на куп, но я помолих да ги разделим нищо, че по схема св бият наведнъж.

# 93
И ние почнахме захранването.Въведох морков,тиква.Вчера към тиквата прибавих и малко картоф и изяде.Но днеска опитах само с чист картоф сложих и АМ и не искаше да яде.Утре пак да предлагам ли,дали ще свикне? Или да изчакам,след известно време да и дам пак?
Тиквата и морковът бяха купешки, а картофът дамашно.Може би затова не иска.Но не намерих от готовите само картоф,  смесен с нещо друго имаше.

# 94
  • Sofia
Чист картоф има на Слънчо.

# 95
Бахар, чист картоф няма много добър вкус. Без сол, масло и тн. Може и затова да не се е харесал.

Столчетата за хранене: взехме си ние с баткото някакво на cangaroo. Всички са еднакви според мен. Още симе здрсво и ще го ползваме сигурно и за бебето, но не искам да го виждам честно казано. Много е обемно и ме дразни. Ако нямахме столче, сиг щях да купя някакво дървено или това от икеа за 35лв.

# 96
О, и мен много ме дразнят, че са супер обемни тези столчета, а и май не се използват много дълго време, не знам, все още не съм купила, ама и не съм се разбързала. 😀

https://www.baby.bg/product/stolche-za-hranene-kinderkraft-livy-zeleno/

Иначе това ми изглежда до някъде по-практично. Stokke има подобно, ама на тяхната марка ще се въздържа да купувам.

На икейските като недостатък, е че нямат стъпало за крачетата и че го няма наличен 😀, иначе лесно се разглобява и за път е супер.

# 97
Ние взехме столче на Peg Pere go Prima Papa follow me и съм много доволна Grinning На колелца е и си го местим както ни е удобно, има много позиции и в момента е по-скоро като шезлонг. Още не съм я захранила, но присъства на масата докато ние се храним и гледа с интерес Stuck Out Tongue Winking Eye
Нали така препоръчват и дано после да хапва сладко сладко Cake Мисля да започна със зеленчук - тиквичка или тиква.
Пелените на pine не съм ги пробвала и не мога да кажа дали са добри...
За ергономична раница щях да ви попитам защото взехме от Хиполенд каквото има общо взето - на cangaroo explorer - с три позиции до 15 кг от 4 месеца. Но се притеснявам че не е достатъчно добра в сравнение с ergobaby. Това ни е единствената необмислена покупка - просто на момента таткото реши че не е лоша и я взехме. Та въпроса ми е ползвали ли сте такава и дали разликата е само в материята или има и друго в ergobaby?

# 98
Благодаря ви, момичета! През уикенда хващам таткото под ръка и отиваме на място да разглеждаме препоръчаните столчета значи. Аз още не съм запопнала захранването, слагаме я госпожицата с нас, когато хапваме - на люлката, но ми се иска вече да се ориентирам...

За пелените Pine и аз нямам мнение, защото не съм ги ползвала.

За раница ние ще взимаме Ергобейби - като взехме слинг под наем, платихме за консултация за раница в слинготеката. Понеже мъжът ми е по-висок, Ергобейби беше единственият вариант за нас. Бях гледала още една марка, но трябваше само аз да бебенося тогава. Още не сме купили раницата, де. Изчаквам така или иначе прегледа при ортопеда в 6-ти месец,за да ни даде зелена светлина за раница. Засега сме в слинг.
На морето си говорих с едни непознати на плажа - бяха с Ергобейби 360 - в която детето може да се носи с лице напред. Казаха, че са много доволни, нямало спарване, количка почти не ползвали вече. Но жената ми каза, че сега ако купува, би взела не чисто нова, а от ОЛХ запазена, както направили нейни близки... Мен пък ме е шубе да купя от ОЛХ, защото гледах, че имало много ментета, които имитират Ергобейби, а и не е като да се продават за 20-30 лева... Та се чудя сега и аз Thinking

# 99
Ние сега ще ходим на море и този път съм си запазила раница под наем, да видим дали ще й хареса на бебка, че предния път не й. Ама дето се вика за 10 лева и да не й е кеф няма да страдам. 😀

За втора ръка раница най-добре от групата за бебеносене. Иначе за лице напред до колкото знам не се препоръчва, нищо че производителите дават такава информация. Заради гръбчето, то наистина изглежда неудобно, не знам…

Аз си поръчвах от тези пелени и ще ви кажа как са, даже веднага ми се обадиха за потвърждение и разпитах жената, каза че са памучни и мекички, но оставили малко бройки от промоционалните и ще продават основно soft модела. Утре даже ще дойдат.

# 100
  • Sofia
Аз си поръчвах от тези пелени и ще ви кажа как са, даже веднага ми се обадиха за потвърждение и разпитах жената, каза че са памучни и мекички, но оставили малко бройки от промоционалните и ще продават основно soft модела. Утре даже ще дойдат.
Аз нямам никакви забележки към тях. Сега съм поръчала обаче от Soft модела да ги пробваме и ги чакам да пристигнат днес.

А днес ни беше и първият сеанс при рехабилитатор. Нали много късно си вдигна главичката (след 3 навършен месец) и двете неонатоложки препоръчаха рехабилитации, за да позаякне. Еми, рехабилираторът каза, че контролът на главичката й отговаря на 2-месечно бебе и ми се накара, че постоянно й я придържам. Трябва да я оставям вече сама да си държи главата като я вдигам. Ама аз като я гледам как увисва и не смея да не я придържам. Показа ми и упражнения, които да правим вкъщи. И така, тази седмица цялата ще ходим на "гимнастика" да правим мускулчета.

Последна редакция: пн, 29 авг 2022, 15:52 от Brin de muguet

# 101
Winter, за раницата е важни крачетата да са в поза “M” - тоест дупето да е по-надолу от коленцата и гръбчето да е в поза “С” погледнато в профил. Тоест като в слинг да е позицията. Повечето носилки тип кенгуру нямат тази позиция, а крачетата висят надолу.

Ние сме с Tula Standard още от баткото. Взимах я на аукцион от ибей втора ръка и беше безсрамно евтина 😀

# 102
От моите търсения и проучвания Тула и Исара са много по-добри от Ергобейби. Всички с голям опит в бебеносенето го казват. Аз също ще поръчам под наем и после ще купувам. Трябва да се иска сертификат, иначе реплики правят на всички.

Брин успех, оставяй я да бъде по-самостоятелна.

Аз да попитам тези от вас, които са със сгъваема кошара. Имаме една такава и вчера я сглобихме, обаче матракът много потъва, сега се чудя от матрака ли е, или от самата кошара, защото това върху което пада матрака е нещо като носилка с две релси отстрани и реално в средата матрака нищо не го поддържа. Като стане 10 кг няма ли да потъва още повече 🤔

# 103
  • Sofia
Нашият матрак не потъва. В кошарата слагаме матрака върху "носилка", но не е с две релси отстрани, а е с нещо като дъскички по цялата дължина на носилката. Реално матракът няма как да пропадне.

# 104
Нашата кошара е с 2 метални пръчки по дължина, но отгоре се поставя матрачето, което е от кошарата. То е една твърда подложка. Върху него слагаме истински матрак и не пропада.

Общи условия

Активация на акаунт