НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 8

• 22 354
  • 722
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна

Както съм казвала и преди най-трудно е да гледаш 1 дете, 2 и повече вече е едно и също Joy

Това ми е надеждата, че прехода от 1 към 2 деца ще е по-лесен от 0 към 1. Grinning Но ще видим... Добре, че Борко е дивак, второто колко по-диво може да е?! Thinking

Днес е ден 2 от яслата и както си мислих - разплака се на вратата. Sob Добре поне, че госпожата се отнесе мило - взе си го да го гушка. Много се надявам да се успокои бързо. У нас обикновено драмите минават за 10-20 мин максимум, а ако го успокоявам активно - може и за под 5. Имало е единични случаи, когато реве 1 час и много се надявам да не изкара такъв рев в яслата.

Веси, в solidstarts давят, че мента и билки може да се представят още на 6м. Така че не се притеснявай Hug

# 106
Ден втори и при нас . Очаквано за мен се разплака , като я взе госпожата . Следващите 10 дни ще са най-трудни , но това е .
Лошото е , че скоро заминаваме на по-дълга почивка и ще отвикне отново , после ще трябва да се върнем в изходна позиция , обаче директорката ме убеди , че е по-добре да е ходила и да знае какво е и после ще й бъде по-лесно 🙄

# 107
За ментата знам, че не е подходяща за най- малките, но пък не помня защо сега, а го знаех. 🤔Но пък помня, че мн обичах чаят от мента в детската градина, само там го пиех, още ми е в устата този вкус.

Аз открих, че дрешки от миналата зима му стават, а бързах да обновя гардероба, да се надяваме тези новите да стават и догодина. 😁

С баща му предприехме стъпка да му осигурим отделно легло, но в същата стая, просто защото нямаме детска към момента. Надявам се да му е интересно да спи там, в кошара не спи отдавна, а и не е безопасно. Като стана на 9,10мес го взех при нас, защото нон-стоп ревеше и го кърмех тогава, беше ми по-лесно.
Има ли дечица, които си спят на легло вече?

Джинкс, всичко ще мине добре, пожелавам ти леко раждане и здраво, сладко бебче. Ще чакаме да се похвалиш!

# 108
Jinx_ при мен прехода от 0 към 1 дете беше много трудно. Каката ми е страшно дива, просто не искам да си припомням първата година след като проходи. Та прехода от 1 към 2 ми се стори песен, нищо, че беше пристрастено кърмаче към гърдата.
Сигурна съм, че няма какво да те шашне.
Искам да споделя и нещо друго. С първото дете аз лично нищо не съм разбрала , какво е да съм майка, какво е да обичаш и обожаваш детето си. С второто по бързо осъзнах всичко и може би затова беше по приятно. С третото пък още по експресно. Та явно ми е трябвало стаж за да се порадвам на раждане и бебе Joy

Последна редакция: чт, 08 сеп 2022, 00:29 от nunu17

# 109
Ние сме го оставили от март месец да се шири сам на легло 140х200 в собствена стая. Кошара още преди това не искаше да види. Много добре знае и пътя до нас, така че има и нощи, в които идва и се намества при нас. Лягаме си заедно при него и аз се изнасям като заспи.
Аз исках да ви питам дечицата имат ли си ръка, с която предпочитат да се хранят и държат разни неща, водеща ръка? Кога започва да си проличава с коя ръка ще действат?

# 110
  • Варна
Nunu, голям кураж ми вдъхваш. 🤩 Наистина се надявам и на мен стажа да ми помогне. Всъщност за грижите към бебето не се притеснявам толкова, колкото за баланса между двете деца - реално това ще е новост за нас. Вчера усетих първото предизвикателство - чаках да ми звъннат от яслата да взема Борко, но в същото време трябваше да ходя и на тонове. Естествено ми звъннаха точно по време на прегледа. Sweat Smile Добре, че таткото е реактивен и с гъвкаво работно време. Не знам какви схеми щяхме да мислим, ако не беше той - най-вероятно щях да пропусна прегледа, макар че хич не ми се искаше, предвид, че сме в очакване всеки момент.

Иначе вчера мина добре на яслата, Борко даже спинка там. Приемам го за добър знак, защото явно е бил достатъчно спокоен, за да се отпусне. Днес третия ден беше най-драматичен откъм сбогуване (както ми казахте). Вкъщи плака, после като видя сградата плака, а като го дадох на госпожата съвсем наду гайдата. Sob Този път и аз не се стърпях. Много се надявам само още няколко дни да продължи тази драма, че е много тегаво.

Борко още си спи в кошарката и не планирам да го местим скоро. Върти се страшно много и спи във всякакви пози и най-обича ъгълчетата. Направо не знам как ще спи в яслата - там легълцата са разтегателни детски фотьойли. Много са сладки, но нямат предпазни ограждения и се чудя как децата не падат постоянно. 🤷
Преди 2 месеца спахме двамата (силно казано) на една голяма спалня - успя да падне и от нея, при положение, че аз се будих на всяко въртене и го пазех.

# 111
Ние сме го оставили от март месец да се шири сам на легло 140х200 в собствена стая. Кошара още преди това не искаше да види. Много добре знае и пътя до нас, така че има и нощи, в които идва и се намества при нас. Лягаме си заедно при него и аз се изнасям като заспи.
Аз исках да ви питам дечицата имат ли си ръка, с която предпочитат да се хранят и държат разни неща, водеща ръка? Кога започва да си проличава с коя ръка ще действат?
Да, повече лявата. Храни се с нея, иначе и с дясната хваща, но мн рядко и му е по-трудно. Подготвена съм, че ще е левичар,пък да видим. Не,че има нещо лошо, просто искам да му влизам в положение максимално. Чудя се, ако е така, ще има ли неща, които ще му бъдат по-трудни или по-лесни. Забелязвам, че и аз правя неща с лявата без да се усещам, покрай детето започнах да следя и себе си. Например майка ми, не може нищо само с лявата ръка, докато аз се справям, но водеща ми е дясната.
Баба ми от майчина страна беше левичар, леля ми също, но пишат с десните, защото знаете, че така са ги карали навремето - връзвали са ръце и т. н. Не знам дали е генно 🤔

# 112
Хай.
Рая е приета на ясла.
Днес подадох документи, помолиха ме да я пусна някъде към октомври/ средата или края/. За да не се струпват много деца накуп и да им се обърне внимание на всяко по отделно по време на адаптацията.
Не говорят нищо, какво трябва, защо и прочие.
Притеснявам се, тъй като заспива въртейки косата на някого, не обича много чужди хора/срамежлива е/, но пък деца като види няма проблем с нито едно.
Попитах за памперса и бибата, казаха да се опитам да го махна евентуално, за бибата не казаха нищо.
С температура е от 2 дни, днес вече е ок.
Избиват 4 кътника заедно/последните/.Видя му се края Joy
Обмислям нова работа, след адаптацията в яслата, въпреки че ще ми е мега мъчно и гадно за старата такава и колеги и всичко.
Изкара коксаки вирус/бях решила че е шарка/.
Ходи и на море с баба и дядо.
Мега привързана е към баба си.

Това е общо взето от мен.

# 113
Jinx, няколко дни е драмата при раздяла сутрин. Щом първите дни са минали сравнително спокойно това е добър знак, така ми казаха от яслата. И аз се притеснявах за спането, но се оказа излишно, спи като пън, вероятно се преуморява от обстановката. В края на втората седмица вече раздялата беше спокойна, само с помрънкване. Сега си ходи с желание, той също много обича с играе с деца, харесва и възпитателките. И аз се чудя как не падат от леглата, но факт. Много неща се чудя как ги правят в яслата. По едно време даже се запитах дали не ги дрогират с нещо тия деца, че да са толкова спокойни всички и да не е зоопарк.

# 114
  • Варна
По едно време даже се запитах дали не ги дрогират с нещо тия деца, че да са толкова спокойни всички и да не е зоопарк.
Хахах това беше добро. Grinning Grinning

Борко май се адаптира добре (сравнително). Blush От втория ден стои целодневно, защото е спокоен и не са ми звъняли да го взимам. Успява да спинка и яде там. Даже ми го похвалиха, че хапва много добре. Satisfied
Сутрин все така плаче, но не истерично, по-скоро хлипа. Pensive Днес е първия ден от втората седмица. Оставих го разплакан, но след 1-2 мин с баща му надникнахме "незаконно" Grinning и видяхме, че вече е спокоен, а госпожата му съблича връхната дрешка и маратонките, докато му говори нещо за плюшеното мече, с което ходи. Много хубаво впечатление ми прави една конкретна и се надявам да е с нея по-често.
Иначе вкъщи виждаме и странични ефекти с баща му. По кривичък е и много иска да се гушка - личи си, че изживява някаква промяна. Съня му е добре засега, единствено почна да спи по-рано вечер, защото в детската успява да спи само 1 час. И вкъщи се буди така, но се оглежда и пак заспива, но там явно още не може да удължи дрямката. Предполагам, че е напълно нормално и очаквам скоро да успее и там да спи повече.

Много е странно без дете цял ден! Едновременно е приятно, че мога да свърша много неща, но в същото време е леко скучно и усещам празнота. Но няма да продължи дълго, всеки момент ще се появи следващия ангажимент. Sweat Smile

# 115
Хора, помагайтеее!!!
Как да ги науча да заспиват сами без много рев?
И ако е с рев, до колко време е ок да ги оставя да реват?

Вече 15 Мин Петър се дере с пълно гърло. Проблемът е, че вляза ли да го успокоя, Стефания ме вижда и скача от леглото и започва да реве и тя, а до преди това кротко си е лежала и е на път да заспи. Единствената опция за да не се побъркам е да го оставя да реве, докато тя заспи, и след това да го гушна. Обаче тва може да отнеме и 20-30 минути, а сякаш е много врмее да го оставя да се дере с пълно гърло.
Не знам вече какво да ги правя, а е крайно време да се научат да си заспиват по леглата.
Ако е много критично, лягаме тримата на спалнята, но не ми се иска да е така, защото там започват да се закачат, дърпат, разбуждат един друг и ми е мн трудно да ги усмиря. На края изпадам в нервна криза и започвам да крещя и да бълва огън и жупел. И пак не е окей Scream

Не знам вече какво да ги правя Sad

П.С. Ето тя заспа, гушкам го и за 5 мин е заспал, ама до сега беше някакъв кошмар. Целия е зачервен и изпотен от крещенето

# 116
Не мога да помогна, но само исках да питам в една стая ли спят. Не може ли докато се научат да заспиват сами да са в отделни стаи за да не си пречат.
jinx, адаптацията на Митко протече по подобен начин. Единствено той отказваше обяда в началото, но мисля че аз съм виновна за това, защото вкъщи първо го слагах да спи и после обядваше, т.е. режима му не беше нагласен като техния.
Странични ефекти имаше и при нас, но в обратна посока. Стана малко по-дръпнат и самостоятелен. И вместо да реве за някои неща, както правеше преди, сега мълчи и хлипа. За съжаление, скоро забелязах, че си гризе ноктите. Не знам откога е започнало това и дали е свързано с яслата. Струва ми се, че е по-отдавна, но не мога да преценя някакъв етап ли е или е реакция на нещо.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 20:39 от vessy.k

# 117
  • Варна
Краставичке, и аз не мога много да помогна, само ще се включа за плача, че като говорих с моята консултантка по сън беше споменала да не го оставям да се дере повече от 5 мин. Ако плаче с нормален интензитет или с прекъсвания или мрънка - може повече. Така съм запомнила.
Пробвала ли си да спинкат с някаква играчка? Примерно да им кажеш, че трябва да сложат мечето да спи.
С 2 тодлъра ще е голямо предизвикателство, направо не искам да си представям. Fearful А този период сега, в който сте започнали е особено труден. Борко въпреки, че спи самостоятелно от 8м, точно през последните месеци започна да проявява претенции и да се бунтува. Наложи се да правим промени по ритуалите, за да запазим режима.
Веси, може да е временно това с ноктите. Борко по едно време беше почнал да си ги дърпа. ММ беше много притеснен и мислеше, че го е прихванал от мен, защото аз си дърпам кожичките. Grinning Но му мина изключитело бързо и скоро не го е правил. 
Ние въобще нямахме режим на храненето преди яслата Sweat обядвал е и преди и след сън, имаше и много чести закуски. Най-вероятно затова се храни добре там, защото успява да огладнее до следващото сервиране.

# 118
Моята госпожица от един месец вече не иска вечер да стои в леглото и да заспива сама. Щом я сложа, започва як рев, опити за прескачане на леглото, та се принудих да я върна пак да заспива на спалнята и да я местя после в нейното легло, макар да не съм привърженик на идеята. После нощем се буди по два пъти с писъци, изправя се, пак иска в спалнята, за да спре да мрънка.
Наобяд все още заспива без мрънкане в 99% от случаите. Да видим докога.
Аз преди седмица се подхлъзнах и си контузих крака. Едвам вървя. Дано не се наложи само операция, че преди 19 г. пак ми оперираха това коляно, заради скъсан минискус и кръсна връзка.
Как ще ги гледам тези деца???
От един месец само болести и неприятности. 😫😫😫😰

# 119
Елинор и при нас е такава ситуацията. Аз пускам музиката от бебефона при вечерното заспиване, това го успокоява. Понякога давам и мляко. Понякога го оставям да мрънка к хленчи и заспива, но никога не го оставям да плаче сърцераздирателно повече от 5-8 минути.
Приятелки ми дадоха тема за размисъл, че може да се преуморява. Понеже започна да записва късно на обяд и да спи по-до късно няколко дни го будех, за да не стане прекалено късно т.е. да не спи след 4 часаз обаче днес го оставих да си спи колкото си иска, спа от 2 до 5.30 и всъщност тази вечер за първи път от доста време заспа спокойно и без драми в 21.20 така че може и наистина да е преуморен.

Общи условия

Активация на акаунт