НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 8

• 22 008
  • 722
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря за пожеланията!
Децата вече са добре. Аз днес вече мога да си стъпя на краката и да си сгъвам пръстите на ръцете, т.е. се подобрявам.
Децата боледуват на всяка една възраст, след като започнат да контактуват със себеподобни. Синът ми, докато не ходеше на градина, се беше разболявал само веднъж от хрема и ведвъж от шарка от деца, които ходят на градина.
Сега малката боледува по-често, на по-ранна възраст от брат си, защото чрез неговото посещение на градина се захранва периодично с вируси.
Аз също боледувам редом със сина ми от неговите вирусчета.
По-късното пускане на ясла, градина само отлага неизбежното. Това що се косае до прихващане на вирусите и боледуването.
По отношение на други неща аз съм за посещение на тези заведения след две годишна възраст.
Що се касае до приема на лекарства и сега изключително трудно ги давам на четиригодишния ми син. Но, да, вече може да си каже кое и къде го боли.

# 91
Коксаки-то е много гаден вирус. В момента има бум (поне тук). 3 дечица от квартала бяха в болница. И не посещават градина/ясла, малки са. Така се гради имунитет, няма спор.
Повече ме притеснява и мен това, че лепва и аз бързо, кой ли ще ме търпи на работа така. Преди 2м лепнахме и ние ротавируса. Той се оправи за 1 ден, а аз бях като премазана 3 дни 🥴. Като знам на братовчедка ми мъжа й как лепна и шарка от малкия и едва “не умря” (по негови думи - по-гадно и от ковид) 😄

За подаръците, които коментирахте преди - не съм мислила. Всичко описано от вас има, дали наследени, дали подарени. Май само колело-баланс няма, но за момента кара на едно съседче и не мисля, че зимата ще има къде да го ползва. Предпочитам пари, а аз да му купувам неща според интереса му. Сега е на вълна колички, купувам му на Hot Weels, набелязала съм една писта за 300лв, ще я чакам на черен петък евентуално за Коледа, ако все още са му интересни. И за празнуването не съм мислила, защото той започва ясла малко преди него и не препоръчват да се превъзбуждат в периода на адаптация.  Ще поговоря първо с яслата какво ще кажат.

# 92
Правихме изследвания за яслата и във фецебс-а излезна Кандида 🤦‍♀️
Преди 10 дни и ние всички вкъщи изкарахме чревния вирус точно за по ден-два . От тогава ака по веднъж най-много два пъти на ден , малко по-рядко , но не разстройство , мислех си , че се е оправила , но явно не .
Сега не знам дали изобщо ще я приемат с тая Кандида или ще трябва напълно да се изчисти и тогава 🙄

# 93
Мислите ли да давате (давахте ли) нещо преди яслата за имунитет? 🙄

# 94
hell's bellz, това, което преживяваш в момента, винаги ми е било голям страх. Малкият не иска да пие почти никакви течности като е болен, не се и храни естествено и много бързо се дехидратира. Винаги, като се разболее, се моля всичко да мине без да ходим в болница. Дано се възстанови бързо детенце.
елинор, честито оздравяване. И аз мисля като теб за детските болести. Има си някакъв стандартен пакет, който трябва да се "ъплоудне". Дали ще е на две или на пет няма значение. От друга страна съм чела, че след две-три годишна възраст имунната система е  по-зряла и може и да не боледува толкова детето, колкото би боледувало, ако тръгне на ясла на година и половина примерно.

# 95
Да, Веси, такава е локиката - по-малко дете по-незряла имунна система. Една е при бебе на седмица, друга при месец, трета при годинката, четвърта на пет години, примерно.

# 96
Момичета, сблъсквали ли сте с прекалената привързаност на детето към бабата или член от семейството?
Какво се прави в такива случаи?

# 97
Момичета, сблъсквали ли сте с прекалената привързаност на детето към бабата или член от семейството?
Какво се прави в такива случаи?
Само към мен.
Ами при нас помага да има други хора на около, роднини, приятели, баща.

# 98
  • Варна
Момичета, идвам да ви споделя как беше първия ден от яслата. People Couple

Борко ни изненада приятно. Пристигнахме и той веднага позна мястото, въпреки, че последно ходихме преди 10 дни. Както го държах и гушках и му обяснявах, че ще го оставим, но скоро ще си го вземем - започна да нервиничи. Реших, че се притеснява, че ще го оставя, а се оказа, че нашия искал по-бързо да го пусна, за да влезе да си играе. Sweat Smile Нахлу като у тях си и отпраши без да каже дори "чао". Зарадвахме се с татко му, че мина без сълзи и драми. Съответно аз също не плаках. Явно съм някаква коравосърдечна майка, не знам. Не ми стана мъчно, но естествено се притеснявах как ще си изкара и дали ще се грижат добре за него.
Плана беше да го оставим, доколкото издържи и след цели 2 часа ни звъннаха, че е разстроен и да го вземем, защото няма да успее да хапва и да спи още на първия ден. После се оказа, че сме забравили да кажем на госпожата за неговия утешител и тя не е знаела да му го даде. Доста ме хвана яд и тя потвърди, че много помага на децата с приспособяването. И все пак сякаш мина добре като за първи ден. Heart Много ме успокоиха и госпожите като видях как се държат с него, гушкат го и му говорят мило.
Лошото е, че според мен след този опит е възможно в сряда вече да не иска да ходи с такъв ентусиазъм. Но ще видим.

Другите новини покрай нас са, че май ще раждам съвсем скоро. Трябваше да е след месец (още съм в 35гс), но бебенцето бърза. Ходихме спешно на преглед и се оказа, че вече имам разкритие и според док ще удържа максимум 2 седмици, а може и да се появи всеки момент. Сега всяка контракция ме стресира и постоянно засичам някакви неща, следя за води и т.н., направо откачам.  Astonished

# 99
Jinx_ стискам палци всичко да мине гладко. Надявам се да родиш здраво детенце в най скоро време, защото бременна и тодлер е много много трудно. След раждането всичко ще се нареди, не се притеснявай.
Направо се вълнувам все едно аз ще раждам Joy тъй като знам какво те очаква. Мисли позитивно за всичко, пожелавам ти всичко да се нареди както ти искаш.

# 100
  • Варна
Хаха, благодаря, nunu! Smiley Наистина си е предизвикателство с тодлър, даже май той е причината да се забърза бебето. Според док най-вероятно съм се претоварила и затова съм получила контракции и разкритие. И как не - предните дни правих по 12 000 крачки на ден. Grinning Мотахме се с Борко, пътувахме по автобуси, ходихме по площадки. А предишната бременност по това време само търкалях дивана.
На мен хич не ми се ражда заради преишния ми опит Fearful но в същото време искам по-бързо да минава и да се приключва. Grinning Този месец е голям rollercoaster от емоции..
Дано си права и скоро всичко да се нареди. Heart Вие как сте, разбират ли се децата? Blush

# 101
И нашия първи ден в яслата мина .
Да кажем , че мина по-добре отколкото първия ден на каката , но обикновенно започват да плачат след 2-3 дни ходене , защото още не знаят какво им се случва. Оставихме я сутринтта без да плаче , но бях сигурна , че щом осъзнае , че ме няма ще плаче много . Е не е плакала много , но според мен се е притеснявала да плаче и е била уплашена . Обядвала е на обяд и е спала малко, събудила се е първа и е седяла тихичко в леглото. Отидох да я взема в 15,30 /не може по-рано/ и тъкмо ги бяха наслагали по гърнетата, тъй като влезнах вътре по настояване на госпожата , щом ме видяха всички човечета ревнаха , но най-вече  моето . Тръгна да става , но госпожата й каза , да стане като се изпишка и тя милата си седна отново , но ронейки сълзи . Нервна  и много превъзбудена е , но аз го очаквах . Дано да свикне бързо , защото иначе е трудно и за мен и за нея .

# 102
Jinx_ при мен проблема е, че все още вече втори месец са вкъщи, не тръгнаха на градина/ясла. Всички абсолютно всички ме влудяват Joy няма да се плашиш, защото основно най-голямото дете (почти на 6г) ме вбесява, но това е друга тема.
Както съм казвала и преди най-трудно е да гледаш 1 дете, 2 и повече вече е едно и също Joy
И аз много се вълнувам за яслата средата на октомври ще тръгне. И наистина почват да реват след няколко дни. Имам много лоши спомени от каката, та оптимистично се надявам този път да е една идея по лесно.
Стискам палци на всички на тема ясла, защото май е по-голяма травма за майките отколкото за децата.

# 103
Давате ли мента на децата? Под формата на чай или като подправка в ястия? Питам, защото ми бяха казали, че не е препоръчително да се дава, но не разбрах защо, нито пък до каква възраст. Като чай не съм мислила да предлагам, но обичам да я слагам в супи и манджи от време на време и не знам подходящо ли е детето да яде от тях в този случай.

# 104
Давам мента като чай, вече не мога да кажа колко месеца, но доста, над 4-5. Обича чай като цяло и мента е сред фаворитите. Подслаждам с малко мед, иначе не го харесва особено чист. Като имаше проблеми със стомаха, задължително давам, чай от джоджен също.

Общи условия

Активация на акаунт