НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 8

• 22 373
  • 722
  •   1
Отговори
# 585
Леле, 28 деца.
При нас в яслената група са 10 деца.
Баткото тази вечер вдигна температура и покашля.
Тъкмо изкараха месец и малко без отсъствие.
В групата на малката имаше варицела. Днес изтича периода от 21 дни и няма признаци на проявление. Явно този път ще ни подмине.
Синът ми я изкара варицелата, когато беше на 10 месеца.

# 586
Аз да се похваля също, че Филипакиса го класираха в мечтаната градина (която е и една от най-добрите в София по инфо от групите) и от септември ще ходи в нея. Отдъхнах си малко, защото от две години се мъча да го прехвърля там. Тъпото е, че лятото ще е в друга градина заради ремонт на тази, която посещава в момента, та ще му се съберат много промени в идните месеци.

Филип предпочита баща си, но не е изненада, тъй като основно той го гледа. Понякога получавам факсове и много ме удря в емоциите, като тотално откаже да комуникира с мен, но гледам да не го изживявам прекалено много и да прекарвам всяка свободна минута с него, за да запазим връзка предвид многото ми часове, прекарани на работа. Като цяло много готин и комуникативен е, чак се замислям за второ, само се спичам, че тъкмо отслабнах и малко си върнах живота, та някакси не ми се връща пак в тия циркове с малките бебета.

# 587
Днес записахме малкия във градината.
Надявам се Септември месец когато тръгне всичко да е наред.

# 588
Божката не е приет. Не че е велика изненада.
И пак сме болни всички. Аз изкарах гнойна ангина и коксаки вирус, сега й вируса, който повали баща му и него. Всичко това в рамките на три седмици. Вече ми е адски кофти.

# 589
  • Варна
Рози, благодаря за статията. Бях, чела, че започва от около 3г възраст и понеже на Борко емоционалното развитие върви напред, реших, че и това е дошло. Например the terrible twos при него започна още на 18м. 🫠

Много се радвам за приетите! Heart Дано и Борко има късмет.

Дух, кофти неща са ви се събрали... Дано се оправяте бързо. Вече с ръка на сърцето мога да кажа, че най-гадната част от майчинството са болестите. След всички вируси, които изкарахме четиримата, направо се чудя какво съм мрънкала покрай гледането на едно здраво дете... Тогава беше друго, не ми се иска да сравнявам, но наистина е ужасно да гледаш болни деца. Силно се надявам през летния сезон да се закрепим малко. Досега най-дългата ни почивка е 2 седмици.

Искам да ви покажа и нещо любопитно от "творчеството" на Борко. Grin Много обича да рисува кръгчета, които нарича лампи. Освен това от скоро рисува сълзи, където види лице. Като го попитам Защо плаче?, отговора е "За бисквитки". Thinking

# 590
Радвам се за всички приети деца и съчувствам на всички болни😔 и ние сме болни в пълен състав.
Махнахме успешно памперса за няма и седмица и се научи малката. Много, много съм доволна от резултата супер лесно се получи.
Полудявам с 3 деца на моменти сериозно откачам. Определено е супер трудно, защото нямам никакво време за мен. Ако не са децата то е домакинска работа, (която занамерявам във всеки удобен случай и гледам малко да си обърна внимание), ако не е тя от работата ме викат за нещо ( нали е семеен бизнес и аз съм на разположение по принцип при нужда).
Сигурно не съм само аз така заета, но чувствам, че изпускам себе си, превръщам се в някой друг, напрегната съм от тази реалност.

# 591
  • Варна
nunu17, aз с 2 се чувствам така, а не знам с 3.. Weary Тегав период е сега. Хем нямам търпение да избутам 1-2 години, хем после си представям как ще ми липсват.
Иначе поздравления за памперса! Blush

Идвам с въпрос към софийските майки и по-специално, ако някой живее в Борово. Има ли такова животно като леснодостъпен личен лекар? Сестра ми толкова се измъчи с тяхната, че вече въобще не ходят, защото винаги чакат по 3 часа, а тя е с 3 деца и съпруг моряк. И няма връзка по телефона с ЛЛ.
Та знам, че е малък шанса, но все пак реших да питам дали знаете за някой, който си вдига телефона или поне не се чака дълго при него и може да отидеш набързо за една бележка или направление. Тоест може и да не е добър специалист, просто да е леснодостъпен. Писах във фейсбук и засега само ми се изсмяха.. Satisfied Аз отказвам да повярвам, че е толкова зле положението. Никога не съм имала подобни проблеми във Варна.

# 592
  • София
Не съм в Борово и не мога да помогна с конкретен доктор, но все пак да кажа, че най-много отзиви съм намирала в кварталните групи в ФБ. Ако не е проверявала там, да погледне.

# 593
При читавите ЛЛ в София се чака, и то се чака много. За мен чакането пред кабинет с болно дете сред други болни е пълен кошмар. Някакво решение е допълнително здравно осигуряване (през работодател най-добре) и така посещенията стават със запазен час.

# 594
  • Варна
faviana, точно, че няма нужда да е читав. Grinning Просто някакъв леснодостъпен лекар. Те имат ДЗО и си ходят на частни специалисти редовно, но скоро голямата дъщеря ще почва първи клас и ще им е нужен ЛЛ за взимане на бележки. По-малката е предучилищна и тя скоро ще е в системата.
Реално досега децата са били в частна ДГ и не са им искали бележки за отсъствията, но вече ще им трябват и понеже така или иначе е голям зор обикалянето по лекари с 3 деца, сега ще им се наложи да ходят и допълнително да се редят за бележки. Затова питах за какъвто и да е достъпен лекар.
Малко съм многословна и говоря объркано, но се надявам да си го представихте положението. Satisfied

# 595
Дано си намерят. Частните лекари дават
извинителни  бележки и даже болнични листове. Единственото здравно-профилактичната карта е от лл, но тя е веднъж годишно и аз ги вземам през август, когато няма жив човек пред кабинета.

# 596
  • Варна
Частните лекари дават
извинителни  бележки и даже болнични листове.

Това не го знаех. Много полезно, мерси! Винаги съм мислила, че е само от ЛЛ такава извинителна бележка.

# 597
Аз влизам с малко по различен въпрос. Георги никога не се радвал на подаръците, които му подаряваме. Пример иска много някакъв подарък, който чака с трепет, момента в който му го подарим се ядосва, започва да реве, бяга в другата стая, като вече вчера чак започва да заеква, като ми обяснява какво е това. Обаче, ако му дам нещо което иска, а мисли че аз няма да го дам, каро например плодово мляко, радостта е голяма, почва да скача и да вика йеее. Как се държа аз :момента, в който му давам подаръка или някаква изненада, ентусиазирано с усмивка му го давам, когато ме погледне и види реакцията ми той избухва. Дали някъде аз не бъркам и каква е тази бясна реакция за неща, които мнгоо иска. Като мине 10 мин, той отива и казва че го иска и се усмихва. Към мамите, които много четат и се информират за детската психика, ще са ми полезни съвети.

# 598
# 599
За това не знам, обаче скоро си говорихме с приятелка точно за децата и подаръците.
Нейни познати разпитвали 10 годишния си син дали си спомня Еди си кой рожден ден, къде бил, какво имало на него, примерно тематика, торта, приятели. И на края го питали дали помни за кой подарък е плакал най-много. Оказало се, че си не си спомня грам подаръците, но това, което е запомнило е самия рожден ден и емоцията, която му е донесъл той

Общи условия

Активация на акаунт