НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 8

• 22 375
  • 722
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте мами.
Отдавна никоя мама не е писала тук.
Искам да се похваля приеха малкия на детска градина за месец Септември.
Другата седмица ще ходим със татко му да го запишем.
Малко съм притеснена.
Но се надявам да му хареса във градината и при децата.
Ако пък не може да свикне аз ще си го гледам.
Вчера не се чустваше добре.
Днес всичко е наред.
Надявам се, че и при вас всичко е наред.
Бъдете здрави.

# 571
Да, позатихна темата.
Моето момиче от 40 дни е на градина и се чувства много добре. Почги не е имала проблем с адаптацията и засега не е боледувала. Пу, пу, да не чува дявола.
Като ходя на работа, се чувствам по-добре, макар да ми е по-напрегнато.

# 572
Да, позатихна темата.
Моето момиче от 40 дни е на градина и се чувства много добре. Почги не е имала проблем с адаптацията и засега не е боледувала. Пу, пу, да не чува дявола.
Като ходя на работа, се чувствам по-добре, макар да ми е по-напрегнато.
Много се радвам, че сте добре.

# 573
Знаете ли за София кога излизат списъците със свободни места за градина? Знам че второ класиране е на 26 ги, миналата година излязоха в същия ден като второ класиране, просто няколко часа по рано.

# 574
  • Варна
Танче, изтръпнах като каза, че малкия е приет тъй като ние още не сме кандидатствали. Flushed Явно датите за Варна и София са различни. Във Варна мисля, че на 15.05 отварят системата и дано да не се бъркам, да не сме изтървали някой срок.

На мен идеята ми за ДГ превъртя на 180°. Първо се надявах отново да не го приемат в кварталната, за да може да кандидатстваме за компенсация и да го запишем в една готина частна детска. После обаче събрах мнения и се оказа, че държавната детска всъщност е много добра и на всичкото отгоре едната от комшийките ни ще бъде в групата на Борко (ако го приемат, живот и здраве). Това ще улесни много адаптацията, тъй като той я обожава. Сега вече стискам палци да го приемат и да ходи там. Flowers Four Leaf Clover  Шанса е минимален, но просто би бил перфектния сценарий. На 5мин от вкъщи, безплатно и най-вече яко за Борко.

Иначе забелязвам, че Борко май ще развива т.нар. Едипов комплекс. SadНо няма да коментирам засега, че не съм се информирала достатъчно. Ще ми е интересно, ако някой друг забелязва признаци да сподели по темата.

# 575
Какво имаш предвид с "едипов комплекс" ако има признаци на предпочитание към теб, борба с таткото за твоето внимание и ревност/съперничество с таткото - това си е напълно нормална фаза, която настъпва между 3-5 години на детето.

# 576
Танче, изтръпнах като каза, че малкия е приет тъй като ние още не сме кандидатствали. Flushed Явно датите за Варна и София са различни. Във Варна мисля, че на 15.05 отварят системата и дано да не се бъркам, да не сме изтървали някой срок.

На мен идеята ми за ДГ превъртя на 180°. Първо се надявах отново да не го приемат в кварталната, за да може да кандидатстваме за компенсация и да го запишем в една готина частна детска. После обаче събрах мнения и се оказа, че държавната детска всъщност е много добра и на всичкото отгоре едната от комшийките ни ще бъде в групата на Борко (ако го приемат, живот и здраве). Това ще улесни много адаптацията, тъй като той я обожава. Сега вече стискам палци да го приемат и да ходи там. Flowers Four Leaf Clover  Шанса е минимален, но просто би бил перфектния сценарий. На 5мин от вкъщи, безплатно и най-вече яко за Борко.

Иначе забелязвам, че Борко май ще развива т.нар. Едипов комплекс. SadНо няма да коментирам засега, че не съм се информирала достатъчно. Ще ми е интересно, ако някой друг забелязва признаци да сподели по темата.
При нас във София до 11 ти Май във 12 часа заключиха системата.
На 12 ти следобяд получих имейл ,че е приет.
На 12 ти беше 1 во класиране.
Със 6 точки бяхме приети 2 ро или 3 то желание.
По другите градове незнам как е.

# 577
  • София
Знаете ли за София кога излизат списъците със свободни места за градина? Знам че второ класиране е на 26 ги, миналата година излязоха в същия ден като второ класиране, просто няколко часа по рано.
Същото трябва да бъде и тази година. Даже е един час, а не няколко за съжаление. От утре до 26ти тече срока за записване на приетите деца от първо класиране.

Ние не сме приети на първо класиране за съжаление и нямам големи надежди за второ. Много кофти Sad

# 578
Той свикна бързо и много харесва да ходи на ясла, но това боледуване много ме изнервя и скапва. А преди това до 2-годишна възраст не беше боледувал. Явно ще трябва да се изтърпи още време, докато го израсте. Много говори, не всичко му се разбира, но веселбата е на макс. Simple Smile

# 579
Същото трябва да бъде и тази година. Даже е един час, а не няколко за съжаление. От утре до 26ти тече срока за записване на приетите деца от първо класиране.

Ние не сме приети на първо класиране за съжаление и нямам големи надежди за второ. Много кофти Sad
Т.е. от 16 до 17 часа ?

# 580
  • София

Т.е. от 16 до 17 часа ?

Да

# 581
  • Варна
Какво имаш предвид с "едипов комплекс" ако има признаци на предпочитание към теб, борба с таткото за твоето внимание и ревност/съперничество с таткото - това си е напълно нормална фаза, която настъпва между 3-5 години на детето.

Да, точно такива неща имам предвид. Тъжното лице го сложих, защото той и досега си показваше предпочитания към мен, но напоследък положението съвсем се обостри. До скоро имаше поне няколко ритуала, които ги правеше с баща си, например още от бебе къпането си е тяхното време, а сега и там е бунт.

# 582
При нас е обратното. Марти иска и търси предимно баща си. Чак на моменти се замислям дали и къде бъркам, дали ме обича и такива глупости.
Ние също кандидатствах е в ДГ и е приет. При нас беше важно не дали, защото нямах съмнение, а да е по първо желание. Така стана, надявам се да сме направилиправилен избор.

# 583
  • Тук... някъде
Биляна винаги е предпочитала мен пред баща си , също се бунтува на къпането с него, ако аз не присъствам и постоянно чувам викове “Искам мамаааа”, което преминава в рев, ако не се появя. До сега два пъти е проявявала желание баща й да я вземе от градината, което ми заявява сутринта, и следобяд той като отиде, го пита “А къде е мама?”

# 584
  • София
Jinx, рано е за едипов комплекс. При момчетата е малко по-различно.
Ето тук съм писала по темата: https://innerlab.eu/?p=249

Аз много се забавлявам на сегашната фаза на децата. Ние буквално нашите сме си ги разделили. Диана реве за мен, не иска никой друг нищо да й прави като съм наоколо. Карина пък, скарам ли й се или ядоса ли се нещо, търси баща си. Днес 10 минути седя пред вратата и гледа като теленце, стенейки „татии, тати...“

Моите девойки изкараха варицела, и трите. Вики цъфна на рождения си ден, малките по часовник – 15 дни по-късно. Да чукна на дърво мина що-годе леко, но Карина беше с температура и мноого пъпки. Сега се чудя как да планираме лятото, трябва да попълвам заявление в яслата и не знам как да организираме нещата...
Те от сега ги събраха сборна група със съседната, ама не заради друго, а защото пак няма персонал  Бяха чудесен екип и след нова година какво стана, кой напусна, кой се смени и се въртят лелите в двете групи и е някакъв ужас. Днес направо не исках да ги пускам – бяха 28 деца.

Общи условия

Активация на акаунт