НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 8

• 22 369
  • 722
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Скрит текст:
Здравейте мами,как са малчуганите. Не бях писала скоро- тази година малката се смля да боледува- всеки месец сме на антибиотик,направо ми писна. Махнах и лятната количка,купих баланс колело,но почти не го бута- само вкъщи и то като се сети. Откакто е без количка  сме с тротинетка навън,но аз я бутам. Повечето пъти съжалявам,че я продадох. Носи 12кг дребосък и тротинетка и багажи нали като пазарувам. Без нея като съм върви 40-50 метра макс и иска да я нося- така ни протичат разходките. Обмислям да закупя триколка- излишна,но взе да ми писва да я нося почти всеки път когато излизаме. Реве и се тръшка ако не я взема. Оставям я и тръгвам и исва с рев и си я нося.
  Относно яслата се ходи от три месеца по цял ден-свикна бързо. Яде вече сама там- друг да я храни абсурд,но само там. Вкъщи понякога се храни сама, къде с лъжица,къде с вилица.
   Още е с памперса-утре мисля докато сме в болничен и не ходи да яслата да го махна. Амбицирах се за 3дневното махане- само ММ да го няма вкъщи, че не се трае- сакън да ну се скарам на  безценното му съкровище.
   В този ред на мисли да Ви попитам дали да закупя триколка или не,че вече и с кръста изнемогвам- на кантар съм, защото е голяма, но ако купувам ще я такава която става на колело

Hells Bellz, по-добре си вземете пак лятна количка. В чужбина хората си бутат децата до 4г възраст и не виждам нищо лошо, ако това ще улесни разходката. Ние скоро купихме нова за бебето, но се случва да ползвам и за Борко. Той рядко иска да го носим, само когато наистина е изморен. Но ако искам да напазарувам набързо - грабвам количката, че иначе сме обречени.
Само предполагам, но възможно ли е малката да има нужда от някаква близост, а не, че реално е изморена.  Thinking Търси ли често внимание и близост в ежедневието?

Как върви махането на памперса? Почнахте ли? Ако не си - честно казано за 3-дневния метод мисля, че търпението е от ключово значение, тоест таткото ще е прав в този случай. Sweat Smile  
Ние действаме от няколко дни и имаме 2-3 успешни ходенета на гърне вечер преди лягане. Надявам се, че до септември за ДГ ще сме готови. Sweat Smile Забелязвам, че е едновременно радостен и засрамен като свърши работата в гърнето. Не искам да задълбоча срама затова гледам да се радвам умерено. Даваме си 5 и се гушваме. Заслугите обаче са на баща му, защото той се престраши да му покаже как става. Оттогава потръгнаха нещата.

Междувременно - Борко е приет на градина. Много се радваме, градината изглежда супер. Малко ви завиждам на софиянци, че имате точка за породени деца. Grinning Бих се възползвала, но във Варна няма.

# 616
Почнахме с гърнето и установих, че не харесва това,което има и днес взехме ново. Нямаше търпение да пишка в него като се прибрахме.
   Близост иска маже би защото Почнах работа и три седмици бях само втори смени и нямах време за нея-до 23 на работа, 23.30 докато се прибера, тя вече спи. Сутринта ставаме и я карам на ясла, после свекървата я взима. Може би затова,мама носи и това е не иска да върви,днес след 20 метра като излязохме и искаше да я нося. Няма 12кг,но си ми тежи

# 617
Моята мома си пиша, ако я поканя, но сама не се сеща.
Днес сутринта, например, като стана я приканих да седне на гърнето. Тя го направи с желание. След малко стана и каза, че няма пишо. Сложих й бикини, като наблегнах на факта, че вече е голяма за памперс, че е много по-приятно без него, а с бикинки, обясних й колко са хубави - на облачета.
Тя се съгласи, радва им се.
След 10-15 минути я видях как намокри клинчето и чорапите. Почти не се впечатли от факта, че се е напишала, а само глесаше за кратко надолу.
После я обух с памперс за градината.
Брат й на тази възраст като се намокряше, започваше да пищи да го преобуя на секундата.
Панякога иска да сяда на тоалетната, понякога иска на гърне.

# 618
Аз махнах памперса като беше на 1 и 10г. Казах му един ден, че вече няма памперси и той го прие добре. Но кошмара беше, че го питах буквално на всеки 5 мин. В началото не казваше, ако хвана момента, вършеше работата, но той категорично отказваше гърне,като един ден взех направо седалка за тоалетната и от раз си седна. Остава обаче памперса за сън, зимата пробвах за обедния сън, но се напика 3 пъти за час и половина. Чакам още малко да се стопли и го махам. Но всичко е с много говорене и обяснение е при него

# 619
Helinor17 въоръжи се с търпение и махни памперса и за няколко дена ще видиш, че ще почне да си казва.
Септември ще са първа група и няма начин трябва да свикнат не отлагай.
Моята също нито казваше, нито се впечатляваше като се изпусне дажа ака няколко пъти в гащите, но както писах в другата тема за няма и седмица свикна изцяло. Според мен слагането един път бельо един път памперс повече ще затрудни процеса.

# 620
За мен триколката е много необходима при по-дълги разстояния. Ползвам я от миналата година, като бях спряла зимата и пак започнах наскоро. С опция за колело е, ще го ползвам, вероятно в края на лятото, още не стига, както трябва педалите, а и ме е страх. Доволна съм много от нея, количката я махнах отдавна и триколката ме спасява често, но понякога, когато се накриви, все пак иска да го нося, поне е лека за бутане. 😁

С памперсът сме доникъде, мрази гърнето, не иска да седне на wc, не иска гащи. Все се каня да го махна категорично, че няма време. Когато го оставя гол, реве за памперса защото мисли, че ще го карам да пикае на гърнето, та вероятно направо в тоалетната ще го уча, иначе не виждам шанс.

# 621
Филип с пишкането е ток и жица и няма драми. Даже вече е без двата памперса, просто не ги иска, инциденти учудващо няма. С акането обаче е голяма греда. Стиска с дни, понякога успявам да го накара да се изака на гърне/тоалетна, но това са макс 6 случая. Накрая се принуждавам да сложа памперс, за да се изака. Трябва да я случим тая работа до септември, приемам всякакви съвети как да се справя с тая ситуация. Просто сме на ръба психически.

# 622
Misery. съчувствам със стискането беше ми голям страх, че така ще се случи и с моята.
Аз бих дала повече разхлабващи неща и ако не иска на гърне/тоалетна да ака, просто бих оставила да се изака в гащите. Не са малки бързо ще загрее. С повече разхлабващи неща няма да успее дълго време да се стиска бих предлагала често тоалетна ако отказва нека ака в гащите за известно време.
Като цяло е голям проблем да се стиска знаеш, че така те манипулира и сам няма да спре да иска памперс.

# 623
  • София
Мизи, ние с голямата викахме "ако, ела, ела", тя дълго време изпадаше в истерия при всяко наакване в гащите, криеше се в другата стая и ревеше. Напъвахме заедно на гърнето и викахме акото. Проблемът при вас е в главата, не физиологичен. Другото, което се сещам, е да сложите памперс в гърнето и след това да седне да напъва. Или да нарисувате заедно едно ако на гърнето с маркер. И да говорите как сега ще дойде акото в гърнето.

При нас проблемът е в яслата. Те от миналото лято са на гърне и без памперс. Сега вече вкъщи ходят само в тоалетната, даже и гърнетата сме скрили. Едната даже е без нощен памперс. Но в яслата се напикават всеки ден по време на следобедния сън, даже се наакват понякога.

Последна редакция: сб, 10 юни 2023, 22:09 от delisardeli

# 624
При нас се случи така: имаше едни десетина пъти, в които ходеше и се скриваше някъде (я под маса, я зад щендера за дрехи), клякаше и свършваше голямата работа. Като видяхме каква е работата, когато тръгне да крака и да се усамотява, веднага носех гърнето и сядаше и дори половината да свърши вътре, беше успех. Ако не успеехме да го хванем и изцапаше гащите, по няколко пъти му казвах, че трябваше в гърнето и другия път да каже. Съответно, след 2-3 такива пъти, когато пак изцапаше гащите, сам започна да се усеща и повтаярше "трябваше в гърнето". Разбрах, че вече осъзнава какво се иска от него и така от само себе си започна да си го търси и да сяда, дори и мен да ме няма наоколо. Много плавно стана, дори не очаквах, смятах, че това е най-големият зор от всичко, но бях приятно изненадана.
С пишкането, пак така, забелязах, че започва да се подръпва, когато усети, че наближава и следя за тези значи и носех гърнето. Пак така се научи. Навън също му е интересно да пишка и го питам дали иска да напишкаме някое дърво или храстче, обикновено винаги е да, защато е като игра и се радва на струйката Grinning А през нощта просто се научи някак да задържа, пак от само себе си. Ако се размрънка през нощта, отивам при него, макар и полузаспало състояние го водя до гърнето, пишка и пак заспива. А сутрин като се събуди, първо се гушкам малко и после пак го приканвам и стават нещата.
В детската имаше аварии първите 2-3 дни, но и там бързо се ориентира и казах на лелите за какви знази да внимават.
Надявам се да е полезно на някого как се получи при нас.

# 625
Мизи, ние с голямата викахме "ако, ела, ела", тя дълго време изпадаше в истерия при всяко наакване в гащите, криеше се в другата стая и ревеше. Напъвахме заедно на гърнето и викахме акото. Проблемът при вас е в главата, не физиологичен. Другото, което се сещам, е да сложите памперс в гърнето и след това да седне да напъва. Или да нарисувате заедно едно ако на гърнето с маркер. И да говорите как сега ще дойде акото в гърнето.

При нас проблемът е в яслата. Те от миналото лято са на гърне и без памперс. Сега вече вкъщи ходят само в тоалетната, даже и гърнетата сме скрили. Едната даже е без нощен памперс. Но в яслата се напикават всеки ден по време на следобедния сън, даже се наакват понякога.

Абсолютно си права и за себе си съм убедена, че въпросът е чисто психически. Също изпада в истерия, ако се наака в гащите и почва да трепери. Но и при въпроса е комплексен (също като при вас пръст в цялото нещо имат и от яслата). Оставят го наакан, карат му се, когато се наака, имам съмнения, че даже са го държали на сила, защото в момента изобщо не иска да припари до гърнето. Предполагам го, защото казва, че го е страх от акото и от ходенето до тоалетна по голяма нужда. Иначе за щастие не стига до запек, но може да стиска с дни. Чудех се вече дали да не го заведа на детски психолог, за да ни даде малко насоки. Никак не ми помага и как в яслата ми обясняват колко сме закъснели и това трябвало да се случи отдавна.

# 626
За да ви "успокоя", ще кажа, че скоро научих за дете, което е ходило с памперс до 6 г. и този факт не е предизвикал притеснение в родителите????🙂
Иначе, и мен и с първото, и с второто дете ме критикуваха, че закъснявам.
При баткото нещата се случиха изведнъж и после нямаше инциденти. Не съм чистила ако от пода..Беше точно на възрастта, на която са нашите деца.  И от раз и нощния памперс отпадна. Нямаше плавен период.

# 627
Значи и Мони не искаше на гърнето и взехме друго гърне,което тя сама си избра. Сега поне не реве като на заколение когато я слагам на гърнето. Пишка когато я сложа ,пишка си и ака в плик четата,че по лесно. Преди 20 минути беше качена на масата при баща и и пусна малко там, после отиде и сама седна па гърнето, изпишка се и докара да се похвали.

# 628
  • София
Мизи, другото, което се сещам е, да ходите направо на тоалетната. Може да го вземаш и с теб началото, да види че не е страшно.

В нашата ясла подозирам, че те или се притесняват да си кажат, или се инатят. Вкъщи имам метод за инатенето преди лягане. Докато дойде време да сядат на тоалетната щото трябва, а не щото са на зор, ще мине време.

Иначе за психолог, докато проговори добре консултират само родителите. С деца обикновено след 3г работят.

# 629
Памперса го махнахме още миналото лято . Просто го свалих и повече не го сложих . Около месец имаше изпускания , но аз го очаквах , с кака й по същия начин на същата възраст само , че при нея стана за около десетина дни /явно всяко дете различно свиква/ . Сега са доста по-осъзнати , но пак смятам, че няма как да мине без инциденти , така че смело махайте памперса и изобщо не слагайте , за сън също . Да ще има напишкани чершафчета , но точно след 3-4 дни ще свикнат да стискат по -време на сън иначе знаят , че им се слага докато спят и за това си пишкат.

Общи условия

Активация на акаунт