НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 8

• 22 366
  • 722
  •   1
Отговори
# 630
  • София
И аз съм до никъде с махането на памперса. Носи си гащите с кеф, но в гърнето няма никой. Седи по максимум минута и нищо ме прави вътре. От друга страна вече е доста топло и започна да се обрива на кръста от потене и запарването на памперса. Та си мисля да пробвам както вече сте писали - махам рязко и това е. Дано проработи поне за дневния засега.
Как са вашите дребосъци с обличане/събличане?
Тони освен чорапи нищо друго не маха/слага. Подканям го да опитва сам, но засега не му се получава. Сестра му на тази възраст се оправяше с почти всички дрехи.

# 631
Георги от няколко дни се облича сам, може да събува долнище, тениската му е трудна за махане. Обувките отдавна не дава никой да му ги слага и маха. Чорапите само ги маха, не иска да пробва да ги сложи

# 632
Здравейте мами.
От няколко дни през деня сме без памперс.
Слагам го на тоалетната чиния.
От няколко дни ползваме този вариант.
Той сам отива до банята и ми показва да влезем и да го сложа на тоалетната чиния.
Въпросът ми е как да процедираме изцяло да махам памперса даже и нощния.
Как сте се справя ли .
Как да се предотврати да се намери  одеалото.

# 633
  • София
Ние първо махнахме този за следобедния сън, първо изчакахме да има поредица сухи памперси, после говорихме, че ако стискат, няма да слагаме памперс, и те бяха много радостни. Скоро при едната махнахме и нощния, след поредица сухи памперси. Другата все още не успява да устиска до сутринта.

# 634
Здравейте мами.
Малкия преди малко се събуди.
Спа два часа без памперс.
Когато се събуди беше сух.
След това го сложих във банята и се изпишка.
Нахраних го.
Започна да си играе.
Но сега се наложи да му сменя дрешките защото се напишка.
Надявам се внай скоро време да премахнем памперса изобщо.

# 635
Аз действах от раз, защото той казваше, че не иска памперса вече. Послушах го и се оказа добро решение, защото си стискаше. С акото е друга бира …

# 636
Често нямам особено време да го чакам да се облича сам, но може. И гащите, и панталоните, и чорапите... Справя се. С тениски и блузи също се справя, макар и понякога на обратно. Не съм си играла да го уча, но като гледа, се опитва.

Още една тема да подхвана - какво им предлагате за закуска, когато не са или не ядат в градината?

# 637
За закуска - мюсли, печена филия с шунка и кашкавал, кус кус с мляко и мед, питка, милинки, гевречета, през уикенда гофрети, палачинки. И като е на ясла също закусва вкъщи.

# 638
  • София
Закусва най-често кисело мляко с мюсли или прясно с корнфлейкс (запали се покрай сестра му). Уикендите правя палачинки, мъфини, баница. Филия с лютеница или крема сирене също харесва.

# 639
  • София
Здравейте,
Някоя от вас правила ли е курс с Бронховаксом за повдигане на имунитета при чести боледувания на децата? Има ли в действителност резултат? Знам, че е индивидуално, но все пак събирам мнения.

# 640
  • София
Да. Ние правихме курс с бронховаксом - и момичетата, и аз. Мисля че след него почнахме да боледуваме по-леко. Обикновено курсът се прави от началото на есента, за да действа през зимните месеци.

# 641
  • Варна
Аз няма да се включа за гърнето, тъй като сме до никъде. Даже си забравихме гърнето в Гърция и сега ще купуваме новo, съответно правим пауза от една седмица вече, което хич не е добре. 🤦
Идвам да се оплача. Наближаваме 3г вече, а светлина в тунела няма. Нито желае да се облича сам, още по-малко аз да го обличам. Не само, че не си прибира играчките, ами се ядосва и ми пречи, когато аз прибирам. Тъкмо съм събрала кутията с лего, идва и ми я блъска от ръцете и всичко се пръска по земята. Яде като изтървана маймуна, цялата къща е в трохи нон-стоп. Заради него пускам по 3-4 прахосмукачки на ден само и само Оги да има къде да пълзи на чистичко. Истерии нон-стоп за всяка възможна простотия. Истерия за обелената ябълка, за необелената ябълка, защото камиона за боклук си е заминал, защото Оги му е докоснал скъпоценна играчка, защото бисквитата му се е счупила на две. Списъка е безкраен. Всичко това е повод за рев и само аз мога да го утеша. Недай си Боже баща му да се опита, става трижди по-зле.
Безсилна съм вече от толкова битки по цял ден. Дори да му обещая нещо любимо (като плаж), доброволно няма да се даде да го облека, винаги ще има бягане, ритане, крясъци, молби. Изнемогвам тотално вече. Днес на поредната драма да му сложа капки за нос, се разревах от безсилие. Чак тогава спря на едно място и ме гушка, докато не ми мина.
Вкъщи обикаля като някаква котка, която с лапата си бута всичко, което види. Просто човека се кефи да събаря. Цял ден подреждам, цял ден чистя и пак не е подредено и чисто. То даже не е чистене, ами ходене след него.
Днес му обух сандали. Оказаха се кални от предния ден. Хукна из цялата къща. Направи кал навсякъде. Събори чинийката с вода на котката. Станаха кални локви из цялата къща. Докато изчистя тази мизерия, вече правеше следваща беля.
Е, хора, обожавам си ги тези диви деца, но просто не издържам понякога. И най-гадното е, че всичко това е нормално.

П.С. Не знам кой ми следя блога за почивката в Гърция, но само ще ви кажа, че въобще не беше почивка. И щеше да е по-добре, ако бяхме сами май. 🫠 Колкото и да си обичам свекървата и свекъра, най-добре да сме си отделно.

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 19:00 от Jinx ❤

# 642
Джинкс, за съжаление няма да те успокоя , но това наистина е съвсем нормално . И от тук на татък хич няма да става по-леко . Голямата ми дъщеря е на 5 и половина и все още има истерии, рев за всичко , разхвърляне, карат се и се бият с Димана и изобщо веселба . Някак с годините просто станах по Дзен Wink

# 643
  • Варна
Уф лоша работа.. аз самата съм чувствителна и емоционална и трудно се оправям с моите емоции, а като се налага цял ден да се грижа за чуждите - в края на деня съм тотално изцедена. А Борко има отчайваща нужда от емпатия, виждам как това е единственото нещо, което го успокоява. Караниците и наказанията влошават много нещата. Просто нямам винаги капацитет да отговоря на нуждите му и много се обвинявам за това. Тая пуста вина много влошава нещата, ако мога да се освободя от нея, мисля, че нещата ще се подобрят значително. Просто искам да съм непукист като повечето майки покрай мен, а не да съм такъв бастун. Grinning

# 644
Jinx, струва ми се, че много книги си чела за това коя е перфектната ситуация. 😁
Моят почти 5 г. син не е много по-различен като поведение от Борко. А като се събере със сестра си, ела, та гледай.
Бутане, дърпане...
Всеки път като отида да го взема от градината и една младичка госпожа ме посреща с думите: "Много е своенравен, много. Щом не е на неговата, много се изнервя."
И на мен ми идва вповече. Щом тръгнеш отново на работа, ще се почувстваш по-добре.
Стискай зъби!
Не е по-лесно, но като е по-разнообразно сякаш по-лесно се понося. 😉

Общи условия

Активация на акаунт