Созопол 2022/2023 г.- мнения , впечатления и препоръки.

• 69 247
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
Доминалата година свободна консумация имаше и на бар "елтубу на Каваци но след това направиха чадър с Барбарони 18 лв тази година не знам как ще е.
Някой от вас посещавал ли е хотел Хасиенда бич в Созопол?
Оглеждам вариант часов all inclusive понеже сме с дете на година и половина въпреки че имам желанията плажоваме на Каваци
   Децата се прибраха вчера от Лагуна Бийч Созопол и бяха очаровани от хотела и ОИ ....всичко е било чудесно и отзивите в букинг не са истина казаха!Водата е кристално чиста и внука не е излязъл от нея.Платили са 1600лв,за 5 нощувки -направили са им и някаква отстъпка от резервацията им!

# 211
Здравейте!
Моля за препоръки за къща за гости или хотел да е близо до централния плаж и центъра. С малко дете ще съм, майка ми и баща ми. Бях харесала хотел Парнас, заради  местоположението и отзив от приятелка, но нощувката ми идва малко соленичка за апартамент. Казаха ми че Къща за гости Атанасови е добър като местоположение, но никога не към била в Созопол и ми и много трудно да преценя. Благодаря ви!

# 212
Здравейте!
Моля за препоръки за къща за гости или хотел да е близо до централния плаж и центъра. С малко дете ще съм, майка ми и баща ми. Бях харесала хотел Парнас, заради  местоположението и отзив от приятелка, но нощувката ми идва малко соленичка за апартамент. Казаха ми че Къща за гости Атанасови е добър като местоположение, но никога не към била в Созопол и ми и много трудно да преценя. Благодаря ви!
Бих ви препоръчала хотел Ефект Свети Мина.Много близо е до централния плаж(44 стълби и пресичане на уличка,която е зад плажа).Тихо,спокойно,чисто е.Стаите са само двойки,доколкото зная.Има приятна сенчеста градина с маси и столове.Всичко е наблизо.Храна в хотела няма,но разрешават да се внася.Мога и снимки да ви изпратя,ако се интересувате.Нямам връзка с хотела,ако някой си помисли,че го рекламирам.Просто бях там преди по-малко от месец и впечатленията ми са лични.

# 213
Не разбрах дали тази година работи бар Ботаник на Черноморец? Преместен ли е?

# 214
Здравейте, Къде може да се паркира на каваци ? Тази година сме на Серена Резидънс и ще трябва да ходим с колата до плажа, или мжое би става и пеша ? Не сме почивали в този район досега, обикновено сме на Лозенец ...

# 215
Не разбрах дали тази година работи бар Ботаник на Черноморец? Преместен ли е?

Да, вижте във фейсбук страницата им.
Аз питах за него и други заведения с ползване на шезлонг и чадър срещу консумация

# 216
Може ли да препоръчатр ресъорант с вкусно обедно меню и къде може да се хапва прясна риба?

# 217
  • София
Здравейте, Къде може да се паркира на каваци ? Тази година сме на Серена Резидънс и ще трябва да ходим с колата до плажа, или мжое би става и пеша ? Не сме почивали в този район досега, обикновено сме на Лозенец ...
Здравей, информация от преди 2 седмици, за 5лв на ден може тук и малко се ходи до плажа. Нещо като паркинг на хотелчето:
https://maps.app.goo.gl/pEWHcQrDTCcN2mei6
Ако се продължи още на юг има още 2 паркинга, но цената е по 7 лева. От тях направо се пресича на пешеходната и се слиза към плажа.

# 218
Здравейте, мислим да отскочим уикенда и искам да попитам как е положението с паркирането в новия град? Има ли много туристи, изобщо лудница ли е?

# 219
  • Mostly in my mind
Здравейте, мислим да отскочим уикенда и искам да попитам как е положението с паркирането в новия град? Има ли много туристи, изобщо лудница ли е?
Мисля,че това са риторични въпроси в пика на сезона и то уикенда. Simple Smile

# 220
Мисля,че това са риторични въпроси в пика на сезона и то уикенда. Simple Smile
Всъщност да, като се прочетох осъзнах колко нелепи звучи 😂 в такъв случай имате ли информация колко струва платен паркинг в началото на стария град?

# 221
Да, лудница е и паркирането е трудно.
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПАРКИРАНЕ В "СИНЯ ЗОНА" И НА ОБЩИНСКИТЕ ПАРКИНГИ В ГРАД СОЗОПОЛ ПРЕЗ ЛЕТНИЯ СЕЗОН
Общинските паркинги функционират в платен режим през периода 01.06 - 30.09.2023 г. Почасовото платено паркиране в тях се осъществява в следните паркинги: Вихрен, Боруна, Рибарски кей, Юг, Света Марина.
Паркирането на леки МПС се заплаща спрямо зоната, в която е обособен паркинга, съответно:
Първа зона – територия на Стар град
Пропускът в Стария град се извършва посредством бариера, като предстой е до 30 минути е безплатен, а при по-продължителен престой стойността е:
1 час- 4 лв.
1 денонощие – 24 лв.
Втора зона – паркинги Юг и Рибарски кей
1 час - 3 лв.
1 денонощие - 15 лв.
Трета зона – паркинги Света Марина, Боруна и Вихрен
1 час - 2 лв.
1 денонощие - 12 лв.
При влизане на територията на стар град и на паркингите водачът изтегля билет, на който има визуализиран QR код, дата и час. При напускане е необходимо QR кодът да се сканира на поставеното на територията на паркинга разплащателно устройство, за да може да бъде извършено разплащането - чрез монети, банкноти и дебитни/кредитни карти. Разплащането се извършва само посредством разплащателни устройства. От тази година са монтирани и светлинни информационни табели, указващи дължимата сума при излизане от паркинга. При нужда от съдействие, може да позвъните на тел.: 0897 013 179.
„Синя зона" е маркирана в съответния син цвят и обхваща следните улични участъци по:
- Провлак между ул. „Крайбрежна" и Градска градина;
- Район на Читалището;
- Ул. „Републиканска" (от пл. „Черно море" до ул. „Одеса");
- Ул. „Ропотамо",
- Ул. „Виа понтика".
Позволеният максимален престой в „синя зона" на автомобилите е 4 часа. Обозначени са и инвалидни места, на които също максималният престой ще бъде 4 часа.
Цената за 1 час паркиране в зоната е 2 лв., а заплащането се извършва предварително за необходимия часови диапазон посредством паркинг автомати (паркомати) в брой, с дебитна/кредитна карта или онлайн чрез мобилно приложение (след сканиране чрез мобилен телефон на QR код, разположен на паркинг автоматите, ще бъдете автоматично препратени към приложението). На паркоматите има монтирани двупосочни разговорни устройства за пряка връзка с кол центъра, които може да използвате при необходимост от оказване на помощ при разплащане.
Работно време на „синя зона“ – всеки ден от 09:00 до 21:00 ч.
На територията на гр. Созопол действа и репатриращ автомобил тип „паяк", който извършва принудително преместване на неправилно паркиралите автомобили с българска и чуждестранна регистрация.
Преместените пътни превозни средства се предават на отговорно пазене на паркинг „Юг", находящ се до Стадион „Арена Созопол". Освобождаването на преместените ППС се извършва след заплащане от страна на нарушителя на следните санкции и такси въз основа на чл.151 и чл.152 от Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на община Созопол:
- за вдигнато, транспортирано и свалено на охраняем паркинг ППС- 80,00 лв.
- за ППС, спрямо което са започнати подготвителни действия за вдигане, но собственикът или пълномощникът се е явил на мястото на нарушението – 40,00 лева.
- за престой в наказателен паркинг се заплаща такса от 3,00 лева на час.
Служителите от Обществен ред следят за неправилно паркирани автомобили и при нарушение санкционират с фиш съгласно ЗДвП и Наредба за опазване на обществения ред и сигурност на територията на община Созопол.
За повече информация - тел.: 0550 2 57 08, Кол център: 0897013205

# 222
Здравейте,

Някой ползвал ли е тази год. такси от Смокиня до Созопол нов град? Г/д какви са цените?

И ако някой може да препоръча
ресторант с гледка към морето в стария град. Преди ходехме в Св Георги, но мин. год се разочаровах.

# 223
Здравейте,

Някой ползвал ли е тази год. такси от Смокиня до Созопол нов град? Г/д какви са цените?

ресторант с гледка към морето в стария град. Преди ходехме в Св Георги, но мин. год се разочаровах.

15 лева средно е таксито.
Не помня ресторантите по имена, но където и да седна гледам да поръчвам черноморски риби и миди, предполагам че са максимално пресни за разлика от месото. А и винаги първо преглеждам менюто, тогава сядам някъде, то също говори за качеството на заведението.

# 224
Здравейте,

Ние сме доволни от ресторант Ривиера и поне един път вечеряме там, когато сме в Созопол.

Общи условия

Активация на акаунт