Още лято, бански и пясък, но и малко училище в 235-та НЕМСКА тема

• 20 244
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Честито Синьо!
Приятна отпуска.

# 541
Честито и от мен.

Е, няма как да докажа истинския вкус на плодовете от моята градина, щото не смятам да ги споделям с никого Grinning Спорът стана мега малоумен.

# 542
Защо да е малоумен, Мьос?
В спорът се ражда истината.

А за вкусът на собствените ти плодове не можеш да убедиш никого, защото не зависи само от вкуса на плодовете, а и от възприятията на ядящия.
Никой засега не може да има 1:1 възприятието на другия.

Вчера обяснявах на сина, че можем да постигнем съгласие с него, че виждаме градината ни в зелено, но нито аз, нито той някога ще разберем всеки от нас кой нюанс на зеленото вижда.
Той ме погледна и каза: Аз виждам жълто!
Далтонист е!
Затова и полива в захлас.... 🤣

# 543
  • Am Dorf (BB)
Благодаря за инфото на всички 🙏
Аз вече съм добре, номот днес позитивна. Пишман курортистка съм, видяло се е 🤣 От предишната ни почивка се върнахме ден след пристгането, защото се разболях от ангина. Този път коронясах. Нищо, поне можем да броим тая задача с короната като отметната 😬 Иначе не се мъчих дълго. Най-вероятно в петък се заразих (ходихме в увеселителен индоор парк за деца, още като влязохме и ме лъхна спареният влажен въздух си казах - ей това е инкубатор за корона), в неделя следобяд имах завишена температура и болки в мускулите, в понеделник вдигнах въпреки парацетамола 38.9 и тва беше, съпроводено с много потене и главоболие.

# 544
  • Немция
Таня, неприятно, но както пишеш, отметнала си и тази прелест. Grin

Синьо, честито и една хубава ваканция с много вкусни френски плодове и зеленчуци, и други кулинарни изкушения! Yum

Ася, а детето как вижда жълтото тогава, щом зеленото му е жълто? Grinning

# 545
Бибит, то е процентуално цветовото недовиждане. Синът разпознава повече нюанси от мъжа ми и до Schuleignungstest не знаехме, че не вижда добре зелено, защото разпознаваше всички цветове. Според мен вижда друг нюанс, защото при неон светло зелена тениска казваше, че е жълта, а тениската, която за мен беше тъмно жълто, за него беше оранжева 🤷♀
Жълто си вижда.

Единият вариант на Farbfehlsichtigkeiten (по-разпространен) е зелено и червено, другият е синьо и жълто.

Чакам да порастне малката, защото е отвратително с двама далтонисти да споря кой цвят е ризата. И понеже са мнозинство, твърдят, че аз виждам погрешно!!! Единствено на Isihara тест се сепват и виждат, че аз имам право, а те грешат. Направо са потресени, особено мъжът ми, който бая грешки прави.
Малката ще е рецесивен носител.

Мъжът ми ми каза, че има rot-grün Schwäche, докато чакахме на един светофар.
Светофар виждал. Може би вижда, че светва лампата отзад, незнам какво вижда 🤷♀
Иначе има книжка да кара и ТИР с ремарке. Заради Farbfehlsichtigkeiten, докато е бил на военна служба не е могъл там да изкара свидетелството, после на частно го е изкарал.
Синът също не може да работи определени професии - пилот, полицай. Питах пожарникарите - щом нямал затруднения в ежедневието, не било проблем.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 14:26 от asyalein

# 546
Темата станала много зарзаватчийска. Аз не ям плодове от години, не обичам. Чакам да захладнее и да се поразходя из гората.

# 547
И аз не съм по плодовете, но във Варна ядох няколко пъти страхотни праскови и грозде. Прасковите били сливенски. И смокини имаше вкусни, но средиземноморските са много по-вкусни. Те са дребни, кръгли и тъмно лилави. И отвътре са тъмни. Нашенските имат нещо блудкаво във вкуса.
Ако си ял силистренски кайсии, другите ти се виждат само подобие.

FrauDanna, кога ще захладнява? Страшна жега това лято навсякъде. Във Варна беше ужас, сега бил същото.

# 548
Сещам се и за кайсиевата силистренска ракия. Laughing
Ароматен алкохолен еликсир тъкмо за успокоение на нервите в нашата тема. Grin

Ау, и тези мисли чак по обяд те навестяват! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 549
И аз знам, че най-хубавите кайсии растат в североизточния край, като силистренската кайсия е класика.

Пила съм такъв еликсир, няма равен на себе си! Бих пийнала пак, ама откъде да се сдобия?
Бързо възстановяване на боледуващите и приятни емоции на почиващите.
На тези, които са на тръстиката - по-малко стрес!

# 550
Много ви моля ако на червеното казвате зелено да не минавате през светофарите през които минавам аз Simple Smile
Бибит из македонско ноември съм намирала най-страхотните райски ябълки от двата вида. Да не пиша за нароветеи гроздето.

# 551
Пийвам си в момента домашна мастика от района на Добрич. Доста ми хареса.

# 552
FrauDanna от къде я взимаш? Само за теб ли или и други могат да пробват ? Ако не е проблем да ми напишеш може и на лични .

# 553
Сигурно задавам глупав въпрос, но от какво се прави домашната мастика? За първи път чувам.

# 554
Мастиката се прави от анасон. Би трябвало и домашната да е от него.
Но мастиките не са моето, това е пиенето, което  не понасям, тая миризма ме убива просто.

Общи условия

Активация на акаунт