Още лято, бански и пясък, но и малко училище в 235-та НЕМСКА тема

• 20 450
  • 730
  •   1
Отговори
# 525
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бела, само с пресни през лятото сме правили.
Незнам как се съхраняват, бях чела за някаква тинктура с листата, но нямам никакъв опит, поради липса на листа 🤣

При нас ни Темма, ни Деннс оцеляват, защото централата на Алнатура е наблизо.

# 526
  • Am Dorf (BB)
Дами, особено тези в БВ, и скоро са прекарли корона - какво се прави след позитивен домашен тест? Мога ли директно в тест център да цъфна за пцр или са други стъпките? Не намирам набързо еднозначна информация, а съм сама с децата. Благодаря за помощта 🌸

# 527
Имаме в Бг смокиня, дребни плодове, но много вкусни. Така си падат и баща ми ги изхвърля или раздава.
Bleu точно био грозде от Италия напоследък уцелвам много вкусно, едно тъмно с цвят на боровинки. Немско май не съм купувала, пазят го за вино..
Праскови и кайсии отдавна не съм яла. Ще трябва да потърся в Реве за праскови и в Едека за кайсии така ли беше.

# 528
tan_nia,
Аз се обадих на местния корона телефон, такъв има на градския сайт или на сайта на провинцията и там ми обясниха. Но действията бяха- търсене в Интернет на pcr-тестове наблизо, запазване на час за Labortest, не да пътуване, отиване и взимане на проба. Носиш и положителния домашен като доказателство. Контактни в Хесен вече не се търсят, под карантина е само заразеният.

# 529
Tan_nia, аз съм в RP: след като колежката ми миналата седмица даде положителен тест и аз в понеделник се събудих със симптоми, а домашният тест беше отрицателен звъннах на праксиса, заместващ личния лекар, който е в в отпуск в момента, и ме викнаха в 11 в Инфектшпрехщунде за ПСР. Беше пълна чакалнята с тествали се с  домашни позитивни, та за по-сигурно чаках на улицата докато ми дойде редът, резултатът излезе вечерта отрицателен, друг вирус съм пипнала.

# 530
Нашият ЛЛ не иска да се занимава с тестове и директно при инфект издава болничен. На мъжа ми май за 10 дена даде.

Таня, пожелавам ти леко да мине и дано децата не го прихванат!

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 11:44 от asyalein

# 531
  • München, Deutschland
Нашият ЛЛ не иска да се занимава с тестове и директно при инфаркт издава болничен. На мъжа ми май за 10 дена даде.

Таня, пожелавам ти леко да мине и дано децата не го прихванат!
Май се е намесил аутокорект... Как да не даде иначе при инфаркт болничен. Simple Smile

# 532

Наистина в нашия район има посочените видове плюс още топлолюбиви. Отглеждам ги и лично в собствената градина. Не знам защо спориш. Със Синьо сме в съседни общини, определено не е Сицилия.

Естествено че ги има, говоря за вкуса. "Само се казват кайсии" означава, че нямат нужния вкус и то тези от магазина. Явно и Bleu разбра, че казвам нещо друго.

# 533
  • Немция
И аз знам, че най-хубавите кайсии растат в североизточния край, като силистренската кайсия е класика.
Майка ми е от македонския край, там не съм засичала кайсиеви дървета по дворовете, но какви праскови стават... Има един сорт Халите, които стават големи, а за вкуса да не говорим. Когато съм била там лятото, се отяждах на тези превъзходни праскови.
Смокини имаха обикновено от едрите. Малките смокини са всъщност по-хубави като сорт, тях съм ги засичала край морето.

За хинап нито съм чувала, нито съм яла. Що така? Thinking

Коронясалите бързо да оздравяват!

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 11:40 от Бибит

# 534
Защо не може да се общува в тази тема,без заяждане ,обиждане и конфронтация?Ей така,да се плещи,в случая да се дращи,кой е по,по,по-най!Защо не може да се приемат различните мнения ,опит и начин на живот?Аз специално доста неща тук научих и доста често е и забавно.В 95 % приемам всичко с усмивка и шега и използвам момента да се извиня,ако на някой съм му влязла "по-рязко"!Благодаря за вниманието!🤣

Бързо оздравяване на болните!

# 535
  • München, Deutschland
Бибит, и аз гугълвах що е то хинап. Simple Smile
Аз предпочитам едрите смокини, за ситните научих чак в Германия, внос от Турция и са ми хем твърде сладки, хем едни ситни, хем по-твърди, създават ми усещане на все едно недоузрели... От едрите имаше в двора на едната ми баба, а и цял Плевен беше заринат с такива дръвчета, може би затова съм им свикнала.

# 536
  • Немция
Борти, виртуалното общуване е специфично. Понякога погрешно се усеща агресия в тона, без да е така.

Сещам се и за кайсиевата силистренска ракия. Laughing
Ароматен алкохолен еликсир тъкмо за успокоение на нервите в нашата тема. Grin

# 537
Този аутокоректор ще доубие психоанализата 😆
Вече не се знае лапсус ли е, коректора ли е...

Поправих, да не прочете дявола, не ми трябва да се занимавам що се прави при инфаркт...🤐

# 538
Soft Click, много добре те разбрах. Отиди през лятото на пазара в Ландау (Пфалц) примерно, купи си сезонни немски кайсии/праскови/смокини и после ми говори за вкуса.

Преди 3-4 седмици на оградата пред една къща в съседното село беше изнесена купа със смокини с надпис "Zum Mitnehmen". Взех ги всичките. Blush Страхотни! От по-едрите, но тъмни, не бях опитвала точно такива. След няколко дни се повтори същото. Blush

Уффф... издържах току-що един важен онлайн тест за работа, официално запразнявам и за втори път в пробецайт излизам в отпуск. Joy

# 539

Уффф... издържах току-що един важен онлайн тест за работа, официално запразнявам и за втори път в пробецайт излизам в отпуск. Joy
Честито и за двете!🥳

Общи условия

Активация на акаунт