Още лято, бански и пясък, но и малко училище в 235-та НЕМСКА тема

• 20 244
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
Момичета,благодаря.За 1,5г.пробвах абсолютно всичко🤷🏻‍♀️,С такава гад , обсебена от чат приложение,не се бях сблъсквала.🙆‍♀️.

При мен е облачно с лек ветрец!Чакам дъжд и официално захлаждане.🙏🤞Почвам с прането на сандалетките 🤣

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 12:46 от Анонимен

# 571
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Борти, личното ми мнение е, че не е твоя работа да решаваш този въпрос.
Има ли някой над вас, който да се намеси?
Аз редовно обяснявах на шефа кои са моите задължения и кои неговите 😆, т.е итказвах да поемам чужда отговорност.

Ако смяташ, че нагоре никой няма да се заеме с този проблем или не виждат проблем, то помисли дали колежката ти не иска да има нещо писмено (незнам кой ви е официалния канал за комуникация).
Аз самата държа от определени хора да имам казаното писмено, защото после се отмятат и ми обясняват, че не съм разбрала.
При нея може да е това, може да има друга причина 🤷♀

Това, което Софт описва е проблематично от комуникационна и психологическа гледна точка, защото са смесени различни нива (служебно-частно както и екип-индивид).

# 572
Рейна, важно е детето да се чувства там сигурно и да е selbstwirksam.

Твоето мнение какво е? Разочарована ли си?
Децата много усещат такива настроения, особено в майката, и реагират на тях.
Аз съм begeistert. Още на деня на отворените врати като влезнах от входа и си казах колко добре ще се вписва детето ми там. А много отдавна, преди 6-7 год съвсем случайно бяхме на детската площадка до училището и си казах, че искам детето да учи там. Не знаех нищо тогава за училището. Затова и бях леко като луда на записването когато ме попитаха защо искам да запиша там детето и аз казах, че така го чуствам 😂
Сега на теория е едно, реалността е друго, ясно ми е, но ми направи впечатление, че се стараят и явно имат бюджет. Не всяко училище може да се похвали. А и връзки може да имат с общината 😀 докато други училища още чакат да им финансират боядисване на стаите (посетих общо 9 у-ща миналата година) то на това училище му построиха за Oberstufe ултра модерна сграда на яко място. Подучух, че ще местят и 8-9-10 клас там. Ако е така е супер защото остават по-малките сами.
Синът ми взе да свиква, вече размени телефонни номера, доволен е, че има собствен шкаф с пин а не с ключ, че му дават айпад там и че имало стая за дискотека с билярд, дартц и там било разрешено да ползваш телефон. Вика влизам "und alle glotzen" 😂 ей такива работи радват синът ми...като започнат вече сериозно и като се опознаят децата не знам как ще е.

# 573
  • гр.София
Привет!
Вчера мъжът ми ни е регистрирал в ратхауса, само като идем ни искат да ни видят Simple Smile трябва ли да чакам писмо за училището на малката или мога аз да пиша на училището за записване на дъщеря ми? Точно до нас е училището, има и такава паралелка интеграционна.

# 574
Деси, кога е първият учебен ден при вас?

Аз бих писала, за да спестя бюрократичното бавене. Ще ви поискат адресната регистрация, може да я прикачиш сканирана към мейла за да ги улесниш. Също и акт за раждане на детето искат при записване.

# 575
Имаме пряк ръководител,но трябва да се оплача,за да вземе отношение.Официалния канал за комуникация е само служебния телефон.Изрично ни се казва постоянно,за всякакви въпроси и проблеми да се обръщаме към централата. Отделих достатъчно време , за да разбера другата страна.
Приех съвета и взех вече мерки.Дано не се налага да искам съвет пак.🙏🤞

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 11:51 от Анонимен

# 576
  • гр.София
Mößbauer-Effekt, на 13 септември започва учебната година.
Ще им пиша, благодаря ти Simple Smile

# 577
Значи сте в Баден-Вю ? Пропуснала съм, извини ме ако си го споменавала.
Имате време, значи. Много вероятно в секретариата на училището все още да са в отпуск, тоест не очаквай светкавична реакция.

# 578
Borty,
Моят телефон седи в чекмедже в бюрото ми. Съобщенията не ги отразява, само звъна. Съобщенията ги чета в обедната почивка.
Съгласна съм и с asyalein за шефа.

# 579
  • гр.София
Писах им. Да видим кога ще ми отговорят.
Разбрах, че сме здравно осигурени към осигуровката на ММ, нещо трябва ли някъде да подавам?

# 580
Ако той ви е подал данните към здравната ви каса, значи няма какво да подаваш ти лично. Чакате си здравните карти по пощата и това е. Може той да поиска документ, че сте здравно осигурени, в случай че се наложи да потърсите здравна помощ преди да са готови картите ви. На мен ми се наложи спешно хоспитализиране седмица, след като бяхме стъпили в Германия, та този документ се оказа много важен. Аааа, може да ви поискат снимки за здравните карти, поне нашата здравна каса иска - към ТК сме. Не знам дали за всички е така.

# 581
При нас снимките ги взеха от личните карти. Към АОК сме. Децата нямат.

# 582

Съгласна съм и с asyalein за шефа.

Човек колкото и добре да живее,накрая все с Ася се съгласява!🤣🤪🥳😆

# 583
При нас и децата над 14 са със снимки на здравните карти. Поискаха ни да го пратим онлайн.

# 584
  • гр.София
Към АОК е, искали са му снимка на него.

Общи условия

Активация на акаунт