Още лято, бански и пясък, но и малко училище в 235-та НЕМСКА тема

• 20 259
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
И онлайн може да се качи снимка, включително и към АоК. В писмото, с което искат снимка има линк или код към линк. Снимката може и да е правена с телефон, но има изисквания. Не като при лични документи, но има. Като се качва в сайта може да се донамести.

# 586
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Съгласна съм и с asyalein за шефа.

Човек колкото и добре да живее,накрая все с Ася се съгласява!🤣🤪🥳😆

Не ми създавай врагове!!!🤣

При само устна комуникация, аз също бих имала проблем.
В Германия всичко трябва да е в писмена форма.
Вече всеки тел.разговор го обобщавам в имейл и го пращам на другата страна. Това от болезнен опит. Така си спестявам проблеми, които не мога и да предвидя, че е възможно да ме застигнат!

Рейна, това е най-добрата комбинация! И на двамата да ви харесва.
Дано остане и така.
При сина също са с iPad, той е доволен.
В основното имаха таблети, но все забиваха или нещо друго и той беше много фрустриран. Една част от арр, които им ги даваха като Highlight се оказа, че той отдавна ги е ползвал, та съвсем се отчайваше.
Сега в новото училище други проблеми има.
Един път някой от учениците хакна компютъра, после пък някой го “програмирал”, та компютъра въобще не стартирал 🤣...

# 587

Съгласна съм и с asyalein за шефа.

Човек колкото и добре да живее,накрая все с Ася се съгласява!🤣🤪🥳😆

Не ми създавай врагове!!!🤣

🤣🤣Или както е модерно "Неприятели"🤣🤣

Имам си скрийншотове,вие си пишете емейли!🤣🤣
Язък,че собственика е немец!

Богатите училища, също плачат!Един Ipad ,клас разваля !😆

# 588
  • Немция
Немските училища масово минават на лични iPad, и гимназията на моите деца до Коледа ще получат такива. Сега само понякога работят на таблети.

Рейна, хубаво е, че всички сте доволни.
Моят малък Бибитко има вече Erfolgserlebnis в новото училище и неговите първоначални притеснения започват да се изпаряват.
2 седмици и 1/2 бяха нужни да навлезе в свои води.

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 15:34 от Бибит

# 589
Борти, обръщай скрийншотовете в шотове. 😁 и рязко ще спре да ти пука.

Бибит, браво!
За падовете добре, а знае ли се какво ще правят на тях?
Защото и в основното таблетите много ги рекламираха, но не учеха на тях.

Аз съм в очакване как ще е при сина тази година, всичките му приятели преминаха в следващото ниво 🙈

# 590
  • Немция
Ася, не съм наясно още как ще протича обучението с тях, но мисля, че няма да е като в близката гимназия, където са предимно на iPad. Нашата гимназия е по-консервативна в това отношение.

Жалко, че за твоето момче пак отначало започва с контактите, поне социално ще се отрака. Grinning

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 15:46 от Бибит

# 591
Това с iPad, докато не го видя, т.е. децата да получат от училище, няма да повярвам  при нас.

# 592
Понеже написа, че масово минават на лични iPad, затова помислих, че при вас в NRW има вече концепт...

Аз преди време участвах в Stammtisch и стана въпрос за училището на сина, тъкмо беше почнал. Една майка има там син в Oberstufe и говореха за проектите и т.н и стана въпрос, че имат за преподавател проф от унито. И понеже организатора на срещата също работи в унито и каза: “колкото и да ми е трудно да го призная, училището е по-добре оборудвано от Уни Франкфурт.” 🤷♀
Катедрата е някоя хуманитарна, като съдя по проектите, т.е дигитализирането едва ли е толкова сложно.
Аз доста бях учудена, аз като следвах при нас всичко беше дигитално...

# 593
Борти, аз две години държах единия от големите шефове блокиран във всички приложения и на мобилния. Той дори не ми е пряк шеф, но беше решил, че всичко знам и всякаква каша мога да оправя. То си е така де Simple Smile ма чужди каши не оправям. Та, научи се да не ми звъни по всяко време. Пък и не правим мозъчни операции, няма нещо, което да не изчака до следващия работен ден.

# 594
Borty тази колежка да няма някакви отклонения с този тормоз дето ти го прилага и уикенда дори. Или е нещо самотна. Една приятелка се оплакваше, че шефа и и пише на уатс ъп да и честити за рожден ден или като беше в  карантита, а той е директор на гимназия. На други колежки не пишел и я поставя така в неудобно положение 😀
Уатс ъп не е заради датеншутц въобще подходящ за комуникация от работно естество.

# 595
Момичета, направо ме смайвате как ви търсят в свободното време по работа. То си зависи от естеството на работа, някъде в заплатата е включено и да си постоянно на линия, но аз не съм така.
Аз нямам проблем да ме търсят, но колегите ми не злоупотребяват. Звъни се само в изключително спешни случаи, и първо чувам хиляда извинения, докато заговорим по същество. И аз правя така, ако се наложи да притеснявам колеги вкъщи Blush

# 596
За ipad'овете 😆еди -кой си
😆 сподели,че целия материал минавал през тях.Имало деца ,които отказват да ги ползват по предназначение в клас и от училището се налагало да блокират достъпа до интернет.
Хайде тази година всички деца да са доволни🙏🤞 и само  за битовизми да пишем!🤣

Аз от първия ден съм блокирала прекия ни ръководител и собственика на фирмата.Да не взема ,до като пия ,да ги набирам..🤣До като бях нова ,гадината се "държеше" културно...даже мм дигна ръце и ми каза "Давай по български,спасение няма!🤣

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 17:09 от Анонимен

# 597
Аз за скайп фор бизнес знам, но за уотсап фор бизнес не. Борти , а кой те кара да четеш и отговаряш? Няма ли някаква функция аусбленден. Май има нещо само фотота да се получават и никакви съобщения ? Освен ако не ги разгледаш умишлено. Не знам как функципнира, но ми разказваха за такава опция/

# 598
Бела,помогна ми един прЕател наскоро,като даде акъл да ползвам опцията "Архивиране".Ма ...,аз искам да си ползвам правото на спазване на личните граници !

Да ви се оплача,мм отишъл на зъбар и са му казали,че няма болни/развалени зъби.Болката била от възглавницата,да си бил купил нова...🤣

# 599
Еми купи му на човека, ти пък за една възглавница ли си Grinning
Сега сериозно, една позната имаше необясними болки в зъбите. Оказа се, че докато спи скърца със зъби. Май мъжът и я беше изловил. Дадоха и някакви гумени шини да спи с тях, но не съм питала после дали е помогнало. И не знам как се спи с такова чудо.

Общи условия

Активация на акаунт