Още лято, бански и пясък, но и малко училище в 235-та НЕМСКА тема

• 20 257
  • 730
  •   1
Отговори
# 315
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бибит, CBD (отново в-во в конопа, дето до скоро беше нелегално за ползване).

За немците не обобщавам. Споделих само за родата, защото имам дългогодишни наблюдения и постоянно тематизират моето хранене и тегло 🤪
Аз, ако ям Brötchen mit Gelee си слагам 1 пръст сладко отгоре, че свеки слага по-малко захар. Тя слага за цвят и почти го остъргва. Иска й се и тя така отгоре да си сложи като мен, но пусти протестантизъм и пестене, пусти килограми - не си позволява, а не е от нямане.
После коментира, че не качвам.
Ама аз не ям тайно междудругото, а сядам и ям.

Иначе имам съседка на 94г., която до скоро беше много зле психически заради войната в Украйна, каза, че през ВСВ са бомбандирали къщата им и тя е била вътре...
Та, тя е фит, слаба и гурме.
Не всички ги избива към храната...

# 316
Макарони със сирене или макарони със захар и мляко. Смесените вкусове не са мой тип. Мъжът ми е израснал с баницата със сирене, поръсена със захарен сироп на баба си, но аз не правя. Той яде и сладко-кисел сос, аз не.
За мен и в България, и в Германия има всякакви хора  - слаби, тънки, пълни, дебели. Супер дебели съм виждала само в Германия, но те са много малко.

# 317
В Германия има много повече дебели хора. Слабите са изключение, а германка с хубаво тяло е огромно изключение, ако ще и да е слаба. Според гледката по плажовете, в България положението е много по-различно.

# 318
Не знам къде ги гледате толкова много дебели в Германия. Явно Бибит е права, че зависи от средата и местата, които се посещават.

Е, вярно че съм виждал по улиците яки каки, ама те са се обзавели с по един негър или в по-лошият случай арабеск, и си изглеждат щастливи.

# 319
Ася,същата работа и У наше село! 🤣

# 320
  • Germany
Сега се замислих, като говорите за слаби и дебели. Май всички, които познавам и срещам, и мъже и жени са доста фит. Обаче, тази година на басейните ми направи впечатление, че има много дебели деца, по-скоро тинейджъри. Всички бяха едни такива по-мургавички, да кажем, че изглеждат от турски произход.

# 321
Не знам къде ги гледате толкова много дебели в Германия. Явно Бибит е права, че зависи от средата и местата, които се посещават.

Е, вярно че съм виждал по улиците яки каки, ама те са се обзавели с по един негър или в по-лошият случай арабеск, и си изглеждат щастливи.

Последният път като ходих да гледам жилище в Кьолн щях да се гътна при вида на двойката. Сравнително млади германци, айтита, жената с много повече  килограми и сантиметри в ширина от мъжа, а той не беше точно слаб. На работа бях заобиколена от адвокати, ядящи по два берлинера до обед.

# 322
  • Немция
Pea, да, сред мюсюлманчета има много дебели деца, типично е дори. И на мен ми е направило впечатление.

Има си доста наднормени и дебели германки. На една родителска среща си има винаги и такива. Но пък да няма германки с хубави фигури.. звучи ми нереално. Бяхме на басейн миналата седмица, всякакви имаше.

В България повече се следи да си във форма, общественото мнение играе по-голяма роля. Отделно медиите имат своята роля, повече се обсъждат моделки, певици в каква форма са. Сакън някоя да напълнее, ще я спукат от обсъждане.
Повече се обръща внимание на външния вид.
Жените са по-фини за разлика от българския мъж над 40, например, който масово е с коремче над определена възраст.
Но в България бяхме и на по-непретенциозни плажове, имаше доста българи "от народа" и съответно всякакви фигури, както и доста дебели от двата пола.

# 323
В Германия срещаме доста по-малко хора с наднормено тегло. Ама ние на село не срещаме и много, много хора, де. Много се радвам на възрастните хора, които се грижат за себе си и се наслаждават на живота. В същото време ми е много болно, че в БГ като станат над 55-60 години и изцяло се предават, сякаш животът им е свършил и само чакат да дойде края. Cry

Макарони със сирене, мляко и захар е класика за мен. И децата си хапват 2-3 пъти годишно. Прадядо ми е израснал много бедно и до края си ядеше таратор само с вода. Така беше свикнал от дете.

# 324
Аз живея в село до града и хора има всякакви. По улиците в града пък съвсем. Явно съм в друга Германия.

Подсладени продукти купувам само със захар. Този фруктозо-глюкозен сироп е мега долнопробен: https://www.deutsche-apotheker-zeitung.de/daz-az/2013/daz-25-201 … ehrliche-fructose.

asyalein, аз имам цбд олио, купих си го от любопитство, още не знам какво точно ще го правя. Ти за какво ще го ползваш?

# 325
Баба ми е разказвала за таратор без кисело мляко и краставица: вода, оцет, сол и хляб... понякога и чесън, ако има... жетварски таратор май се нарича.
Или глава лук със сол и хляб за обед на полето...😦Това като е била малка и са им взели земите.
Моите спомени от село бяха за доста мазна, разнообразна и богата храна (е аз 90% не я ядях, но имаше и хората си угаждаха).

Синьо, аз дъвки искам, не олио.
Общо взето от любопитство

# 326
  • Немция
За този таратор съм чувала от мъжа ми, от тракийския район е.

# 327
  • Germany
Със сигурност има всякакви германци и дебели, и слаби. Аз пиша за тези, които виждам по-често, по улиците много не се заглеждам кой какъв е.
Много ме дразнят майките на съучениците на детето, особено тези на момиченцата. Повечето са високи, руси и слаби. Направо са ми еднакви, въобще не мога да ги различавам 😆 Аз съм много лош физиономист и направо ме “убиват” тези еднакви жени, то и децата им де, и тях не мога да запомня. С момчетата по се справям, но 7-8 дългокоси руси момиченца…😆

# 328
Ни в ДГ, ни в основното имаше такива германки около мен.

Бибит, от добруджанско знам аз за този таратор.

# 329
Бибит, точно от тракийския край съм.

Общи условия

Активация на акаунт