Още лято, бански и пясък, но и малко училище в 235-та НЕМСКА тема

• 20 226
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
И аз не я пия, но за обща култура да знам Blush Мислех, че е някаква изкуствена есенция.

# 556
Аз съм в отпуска в България, брат ми ме черпи с тая мастика, купена е от негов приятел от Добрич. За Германия не мога да си взема, пак съм само с ръчен багаж.

# 557
И с чекиран да си, не можеш да пренасяш алкохол без бандерол. Не че не можеш, но рискуваш с Zoll. Последните два пъти след полети от България видях да спират хора и да проверяват. Възможно е и преди това чекираният багаж да минава през скенер.
Аз купувам по една-две бутилки ракия от летището, да ме пита някой за какво. Тя на цена като хубаво уиски, поне на варненското летище.

# 558
И аз не съм по плодовете, но във Варна ядох няколко пъти страхотни праскови и грозде. Прасковите били сливенски. И смокини имаше вкусни, но средиземноморските са много по-вкусни. Те са дребни, кръгли и тъмно лилави. И отвътре са тъмни.

Точно такава е нашата смокиня в двора в Бг. На село имахме от едрите, тя не ми беше толкова вкусна.
Като пишете за вкус да се оплача. Явно ще си остана с увреден вкус и обоняние, вкусът ми на някои продукти си остана гаден, а обонянието...ако го има е тотално изменено. Такива миризми не съм знаела, че съществуват. Най-яко е да видиш млади, нагласени хора и да ти миришат на онзи парфюм дето старите баби понякога лъхат ако ви се е случвало да усетите. Въобще напарфюмиран човек трудно изтрайвам. Вече забравих какво е да мирише нещо хубаво.
Бях на родителска..уж ганцтагсшуле пък те свършвали три дни в седмицата в 12:30, още по-рано отколкото аз мислех в 13:30ч...
Това lernzeit дето го имат да учат въобще не знам синът ми ще го използва ли като такова. Сега си дава зор първите дни и после престава да пише домашни просто.
Като цяло малко нетипична програма имат ми се струва. Имат някакво werkzeit с допълнителени 2 предмета по желание като шиене, създаване на видеклипове, които се сменят на всеки 3 месеца, тоест два пъти седмично попада в изцяло новообразуван клас, веднъж седмично имат проектцайт. Отделно имат хаусвиртшафт, ще дялкат, режат, строят и готварство. Синът ми на него най-много се радва защото после си хапвали сготвеното. И билингуал часове ще имат пробно след есенната ваканция. На който му хареса и учителите дадат съгласие от 6кл започва изцяло един предмет на друг език и не може да се откаже. Бяха ни сложили вафлички, мюсли барчета и вода по масите. Само дето беше много запарена стаята и всички без маски.

# 559
Е, в Добрич и околности не им липсват огромни вкусни дини да си изстудят и не ми е чудно , че мастиката им е на ниво по тези случаи.

# 560
Soft Click,
Благодаря за информацията. Аз съм пренасяла домашна ракия с чекиран багаж по 1 шише, но не знаех, че не може. Не е имало проблем. Свекърите носеха ракията в пластмасови бутилки от фанта, но пак по 1 бутилка.🤔
Reina,
Изброените от теб предмети децата ги имаха в 5 клас като AG. Можеха да си ги изберат, защото в 5 клас оставаха в петък 2 часа свободни до обяд, т.е свършваха в 11.30 ч.  При сина ти задължителни ли са?

# 561
Да, някои курсове звучат като АГ-та, но не са. Интегрирани са в предиобедните часове. Два пъти седмично по час, то не са само шиене, а има спорт и основни предмети. Синът ми ще е този квартал в математика и обработване на клипове на таблет, после другия квартал ще трябва да избира други два предмета, не се оценяват. Готвенето и хаусвиртшафт са по половин година и се оценяват. После пък като започнат да ги разделят по курсове от 7 или 9 клас съвсем ще се омешат и ще познава половината училище. Те са с групенконцепт и поне 2 години ще стоят едни и същи деца на една маса и всеки месец имат среща със социалпедагоге, всяка група има дневник и обсъждат какви проблеми имат и как да ги решат. Много често ще имат работа в група по placemat метода.

# 562
Рейна, детето доволно ли е ?🌞

Длъжна ли съм да информирам в работата,че няма да "ползвам "What app?В работния процес,не се налага да комуникираме помежду си ,нито в почивните дни.

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 09:22 от Анонимен

# 563
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Рейна, важно е детето да се чувства там сигурно и да е selbstwirksam.

Твоето мнение какво е? Разочарована ли си?
Децата много усещат такива настроения, особено в майката, и реагират на тях.

# 564
  • München, Deutschland
Длъжна ли съм да информирам в работата,че няма да "ползвам "What app?В работния процес,не се налага да комуникираме помежду си ,нито в почивните дни.
Борти, не те разбрах съвсем - работата иска да ползваш на служебния си телефон уотс апп ли?

# 565
Криси,имам колежка която е обсебена от Whatapp и го използва да комуникира с мен относно работния процес.В работа не се налага въобще да общуваме помежду си

# 566
Reina,
При нас в IGS и Гезамтшуле отиват всякакви деца, включително и проблемни, и затова имат и предмети, изброени като от тебе и срещи със социални педагози. Идеята е освен знания да получат и практически умения в живота. Ако детето се чувства добре в училището, това е най-важно.

# 567
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Борти, поставяш ясни граници на колежката.
Щом трябва да общувате служебно, то ясно й казваш, че за това ползваш само “нормалния” канал, а не каквото тя реши.

# 568
  • München, Deutschland
Борти, поставяш ясни граници на колежката.
Щом трябва да общувате служебно, то ясно й казваш, че за това ползваш само “нормалния” канал, а не каквото тя реши.
И аз съм на това мнение, бих й предложила да си говорим по служебния чат / скайп / тиймс или каквото има вашата фирма. Иначе ще се окаже, че много често съм си "забравила" телефона или "нямам време да си гледам личния телефон", докато съм на работа. На мен второто ми се случва редовно и наистина, така че даже няма да е изсмукано от пръстите.

# 569
Ние подписвахме декларации, че сме съгласни да ни включат в служебна Уотсап група. Трябваше даже като сме болни там да се мелдваме. Голяма досада беше, защото по цял ден се пишеха всевъзможни глупости, включително и се караха и изясняваха междуличностни отношения или шефовете изнасяха лекции по трудова дисциплина. Оттам разбирахме и кой напуска, защото съответните хора веднага се отписваха от групата или шефовете ги отписваха. Много тъпо и доброволно на работа не бих си го причинила.

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 10:30 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт