Градинарство - моето хоби 31

• 46 686
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря за отговорите, хубавите неща обикновено са скъпи и да наистина като храст го харесах за един ъгъл. Въобще комбинацията червено, сребристо ми харесва ..

# 226
Здравейте,
Вкъщи имам две растения (едно до друго), чиито листа от известно време стоят като наядени, а от долната страна на листата се образуват лепкави кристалчета. По симптомите ми се струва, че са нападнати от листни въшки, но не виждам никакви гадинки. Въпросът ми е листните въшки виждат ли се с просто око?

# 227
Виждат се въшките. И си стоят все на листата, не се крият. Ако са щитоносни, най-често са по долната страна на листата.

# 228
Виждат се въшките. И си стоят все на листата, не се крият. Ако са щитоносни, най-често са по долната страна на листата.

Благодаря много. А щом не се виждат, какво може да бъде?

# 229
Ако са навън цветята, могат да са много неща. Ако листата са " нахапани" по ръба или имат големи дупки - гъсеници, охлюви, скакалци, щурци, бръмбари...

# 230
Здравейте, имам корени с листа от есенна Астра ,взех ги преди 2 дни ,вътре са с пръстчица . Стръковете взеха да изсъхват ,дали ще останат живи още ден да ги засея!?

# 231
Ами полей ги малко, или ги завий във влажна салфетка.

# 232
Ами полей ги малко, или ги завий във влажна салфетка.
Благодаря ви,полях ги ,имат доста пръстчица и са в найлонова торбичка

# 233
Аз имам проблем с вече стайните ми цветя. Върху Пръстта в саксиите се образува мухъл ?? Не прекалявам с поливането и затова не мога да си го обясня ..
Единият от зокумите има изсъхнало листенце, а на циганчето доста интензивно му падат  листата ? Нещо не се чувстват добре, какво да взема да ги пръскам/поливам, дайте идеи  ?
Само бакопата и газанията са добре, но и при тях в саксията видях мухъл ..

# 234
Мухъл се образува, когато е студено и влажно.
А сигурна ли си, че е мухъл? Понякога върху пръстта се отлага варовик от водата, и той е бял, но не се размазва като мухъла.

# 235
Аз мисля да варосвам овошките, но се чудя дали да не варосам магнолията, плачещата върба, фотинията-декоративните храсти? Може ли?

# 236
Мухъл се образува, когато е студено и влажно.
А сигурна ли си, че е мухъл? Понякога върху пръстта се отлага варовик от водата, и той е бял, но не се размазва като мухъла.
Мухъл е , меко и не мога да си обясня - да почвата е влажна, но не е студено вкъщи и никъде другаде няма мухъл ThinkingВзех един тор и ще ги полея.

# 237

Какво ѝ е на дипладенията ми? На терасата е.
Извинявам се за големите снимки

# 238
И аз имам 2 които имат по някое пожълтяло листо. Отдавам го на одващата есен?
Точно да питам какво да ги правя тези дипладении? Имат все още по някой цвят и пъпка.

# 239
Аз мисля да варосвам овошките, но се чудя дали да не варосам магнолията, плачещата върба, фотинията-декоративните храсти? Може ли?
Това с каква цел? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт