Градинарство - моето хоби 31

• 46 566
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Дългоцъфтящи и висящи се сещам за бакопа, сакъзче, лобелия, кампанула, делосперма.

# 496
Записвам се да ви чета и черпя идеи за балкон и градина.

# 497
Чудя се за алпийския флокс, той е многогодишен и студоустойчив. Но цъфти в кратък период, искаше ми се нещо по-дашно от към красота. Нещо друго да се сещате?
Аубреция

# 498
  • София
Моля за разяснение как се засаждат тези "бомбички" от Лидъл.Трябва ли да ги отварям или директно се засаждат?

Съжалявам,не мога да ги завъртя...

# 499
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
радика, пълзящ котонеастер?
красиви бели звездички пролетта, червени топчета есен/зима, зеленичко през цялата година. и си подстригваш излишното.

магика, прекалено лесно е за да стане, но пък е забавно. опитайте без големи очаквания Simple Smile
не ги чупите или раздробявате - слагате направо в пръстта, поливате и чакате

# 500
  • До сърцето...
радика, пълзящ котонеастер?
красиви бели звездички пролетта, червени топчета есен/зима, зеленичко през цялата година. и си подстригваш излишното.
Прагчето, което искам да покрия е около 15 см. Къде да се вихри този котонеастер? Stuck Out Tongue Winking Eye
Грешката ми явно е в изразяването. Трябваше да напиша "прагче", защото "праг" явно се възприема по-близо до стена, отвес.
Flowers Four Leaf Clover

# 501
Е, Радика, то всяко едно растение ще се разпери до 15см. Значи е лесна твоята, избери си просто което ти харесва.

# 502
Първите ни пролетни цветя

Успях да преместя туята и оформихме мястото за алпинеума

Подготвителни работи, но релаксиращи Grinning

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 17:03 от driada

# 503
  • Карлово

Най-различни минзухари са нацъфтели из градината. Аз се опасявах, че са се изгубили, а те си чакали времето.

Относно делосперма за покриване на прагчето, не препоръчам. Зимата са много грозни.

Може би рожец или арабис, цъфтят около месец, а после са зелени.

# 504
  • До сърцето...
Е, Радика, то всяко едно растение ще се разпери до 15см. Значи е лесна твоята, избери си просто което ти харесва.
Извинявай, че ти загубих времето, не знаех че всяко едно растение става, но щом казваш Grinning Питането ми беше за "падане", а не за разперване, ама нейсе. Подмини ме.

Благодаря на Eфибуш, Добри и ДамаТрефа. Помогнахте ми да се ориентирам, аз съм новак.

# 505
  • Карлово
Рожецът е със дребни сивкави листенца и като прецъфти стои интересно.

# 506
Flushed това сега изобщо не разбрах с какво го предизвиках.

# 507
Моля за разяснение как се засаждат тези "бомбички" от Лидъл.
Подобни някакви такива си бях взела преди време не помня откъде, и нищо чудно да са били лидълски, и ги мятахме из двора като гранати, голямо забавление Smile За кратко бяха станали популярни покрай разни "градинари-партизани" които облагородяваха обществени места тихомълком като хвърляха семена, някаква кампания беше станало. Но на двора тревата е като кече и не поникнаха много. Не знам по колко семенца има в бомбичка, но ако са много ще им е сгъчкано ако ги посадиш както си е цяло. Може да пробваш някои цели, други да натрошиш и да сложиш в леха или в саксия, това е просто пръст омешана със семенца. Като натрошиш едно ще се види дали са много семенцата, вероятно не ¯\_(ツ)_/¯

# 508
  • Варна
Момичета, какво се правеше като цъфне фотинията?
Помня, че трябваше да запомня ама....дотам Blush

# 509
  • Карлово
Не се ли подрязват розите след като цъфне фотинията?

Общи условия

Активация на акаунт