Градинарство - моето хоби 31

• 46 486
  • 743
  •   2
Отговори
# 570
Ако ви се занимава може да ги вадите лятото и на есен пак.
Аз в последните години всяка есен размествам луковиците, че все различни идеи имам. Та някои видове изчезват веднага - едни 10 луковици разкошно червено лале напълно бяха изчезнали  както и едно бяло къдраво лале. А други са си добре с години на същото място.

# 571
Да, тази година ще опитам, като ги извадя след като прецъфтят Simple Smile То “занимаването” си е удоволствието при градинарството Simple Smile

# 572
  • Карлово
имам едни мини нарциси от Кауфланд ей тези:

Те от години си цъфтят преди другите и си се размножават.
Други купувам през година, едни като букетче кичести - изчезват.
На село в двора лалета, които аз съм и носила на мама, стават големи туфи и не изчезват, все ги разкопавам да си засадя в моя двор, но тук там разцъфтяват. Може и котаракът да им помага в това изчезване, че много обича да ме имитира, като прекопава градинката.

# 573
Имам една къща на село, цялото лозе е в лалета. самонасаждат се. Години наред дядо, а след това и баща ми се мъчеха да ги изкоренят- няма и няма. Сега баща ми ги е зарязал просто. Като си отида за великден ще извадя луковивици и ще ги насея в къщи смятам обаче да се във кошнички в земята, че да не стане от градината ми манджа с грозде.

# 574
Кичестите нарциси и у нас изчезват, тези с по няколко цвята на дръжка, ароматни и т.н. Но все си мисля че проблемът е у мен, садя ги в твърда почва и ми е трудно дълбането, обикновено са покрити с два пръста почва.

# 575
  • Карлово
И аз така всичко плитко засаждам, не от нежелание, а толкова са ми силите.

Но ми се струва, че се закопават сами надолу в земята. Някой път като опитам да вадя луковици на лалета например, нямат изкопаване тези неща.

# 576
Здравейте, имам нужда от помощ, не знам дали е най- подходящата група, но ще помоля за съвет ако някой се сблъсква с подобен на моя проблем
Преди няколко дни засъдих теменужки прекопах добре почвата посипах малко торф, ноооо котките на съседите си помислиха, че им направих тоалетна и сега не стига че всичко е изровено, а и неприятната миризма не ми допада.
В двора на къщата гледам и свой котета, който не правят такива бели.

# 577
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
твърдят, че миризмата на цитруси ги прогонеа, но не съм убедена. при нас масло от портокали не подейства.
май няма спасение.
продават се гелове и спрейове за прогонване на котки, но всичко трае до първия дъжд.
Sad

# 578
Преди няколко дни засъдих теменужки прекопах добре почвата посипах малко торф, ноооо котките на съседите си помислиха, че им направих тоалетна
Ммм да, неприятно но факт 😁 У нас понякога цвъкат и в новонасадена саксия, съвсем им прилича на тяхното си съндъче. ММ беше сложил в саксията парче оградна мрежа за да не ровят. Но може да си потърсиш препарати срещу котки, има разни, спрей, гел, прах. От домашните средства може да пускаш в тая леха пресни обелки от портокал, както и да ръснеш малко млян черен пипер и/или лют пипер, както и да набоцкаш малки парченца клонки за да не е комфортно на котката. Поне в нашия двор не са много упорити и бързо се отказват, въпреки че се появяват от време на време.

# 579
Благодаря на всички Heart ще пробвам с портокал, така като мойте се разхождат и препарати... малко ме е страх да не им навредя и на тях. Замислям и ограждане на мястото с декоративна ограда. Мислих и за мулч, но имам доста лятно цвета, които не са проникнали и не знам дали ще пробият мулча.

# 580
При мен котките дойдоха, когато сложиш мулч. Wink
После слагах кафе, за да ги пъдя. Мисля, че не харесват силни миризми, така че ти трябва нещо, което да излъчва такава.

Благодаря на всички Heart ще пробвам с портокал, така като мойте се разхождат и препарати... малко ме е страх да не им навредя и на тях. Замислям и ограждане на мястото с декоративна ограда. Мислих и за мулч, но имам доста лятно цвета, които не са проникнали и не знам дали ще пробият мулча.

# 581
Здравейте.
Преди 2 години комшийката ми ми даде семе от низки газании. Харесват ми защото са низки и цъфтят повече от големите и са с по хубави цветове. Бихте ли ми казали, кои са точно пакетчетата семена и на коя фирма. Рових се, но повечето са до 30 см, а тия са по малки. Миналата година ги загубих и искам пак да ги завъдя.

# 582
  • Варна
driada От личен опит знам, че олеандъра е много вкусен на акарите. Огледай го, струва ми се, че има паяжинки. Листата стават като на точки и линее растението.

# 583
За сега ще си чистя акита и освен един еаруик да купя да сложа да им пръска Grinning Grinning а до края на седмицата си слагам оградата и край. Почвам да мисля само за цветя.
А някой случайно да е купувал био тор имам в предвид оборска или птича намерих няколко сайта който предлагат, но не знам реално какво има в пакетите

# 584
driada От личен опит знам, че олеандъра е много вкусен на акарите. Огледай го, струва ми се, че има паяжинки. Листата стават като на точки и линее растението.
Благодаря! Имаше малко, от долната страна на листата, но ги махнах , все още е малък и мога ръчно да го чистя.

Общи условия

Активация на акаунт