Лежащи мами - 49

• 70 519
  • 1 202
  •   1
Отговори
# 150
Аз съм в 13 седмица с шийка 2.8 и сега в понеделник ще ми прави серклаж ЕТСО доктор Христов и съм много притеснена защото имам две загуби в късни седмици и се надявам този път да усоеем🙏🙏🙏
И аз да дам малко кураж на Еластина. В 17 седмица ме приеха с шийка 13мм, поставиха и серклаж, лежа си стриктно, сега съм в 26 седмица. Спокойни мисли и стриктно лежане и всичко ще е точно 😊

# 151
Май при всеки е различно, аз имах болка непосредствено след събуждането, но ми сложиха обезболяващо. Почти веднага премина болката, после премина в лек дискомфорт до края на деня. След това 2-3 дни имах зацапване.
В болницата други момичета не са усещали абсолютно никакъв дискомфорт или болка, сякаш нищо не им е правено, така че е много индивидуално.
При мен беше в 20 седмица серклажа, с конизирана шийка съм. Моя приятелка също в 20 седмица ѝ сложиха серклажа, нищо не усети.
Не се притеснявайте, дори и да има болка/дискомфорт в краткотрайно всичко и си струва 100 пъти. Успех! 😊
Момичета, след серклажа какво усещахте, какви неразположения имахте и колко време?

# 152
Май при всеки е различно, аз имах болка непосредствено след събуждането, но ми сложиха обезболяващо. Почти веднага премина болката, после премина в лек дискомфорт до края на деня. След това 2-3 дни имах зацапване.
В болницата други момичета не са усещали абсолютно никакъв дискомфорт или болка, сякаш нищо не им е правено, така че е много индивидуално.
При мен беше в 20 седмица серклажа, с конизирана шийка съм. Моя приятелка също в 20 седмица ѝ сложиха серклажа, нищо не усети.
Не се притеснявайте, дори и да има болка/дискомфорт в краткотрайно всичко и си струва 100 пъти. Успех! 😊
Момичета, след серклажа какво усещахте, какви неразположения имахте и колко време?

Благодаря! Аз вече седмица след серклажа, усещам дискомфорт при ходене, много странно, като опъване и сякаш има чуждо тяло. Надявам се да премине.

Miroslawa12 Успех Ви желая, дано всичко премине успешно! А преди слагали ли са Ви серклаж?

# 153
Не не съм слагала втория път загубата отидох за серклаж но вече беше късно и сега ми казаха след 12 седмица консултация с доктор Христов и серклаж и се надявам да успеем в тази трудна борба. 🙏🙏🙏🙏

Благодаря! Аз вече седмица след серклажа, усещам дискомфорт при ходене, много странно, като опъване и сякаш има чуждо тяло. Надявам се да премине.

Miroslawa12 Успех Ви желая, дано всичко премине успешно! А преди слагали ли са Ви серклаж?

# 154
Miroslawa12 Стискам палци всичко да мине добре. Пишете ни как е минал серклажа и как се чувствате.

# 155
Благодаря ви ще пиша задължително 🙏🙏🙏🙏
Miroslawa12 Стискам палци всичко да мине добре. Пишете ни как е минал серклажа и как се чувствате.

# 156
Здравейте, включвам се и аз. В 17та седмица с 33мм шийка,втора бременост. Имам момиче на 2г. И 2м. С първата бременост бях на легло от 6ти месец даже в края на 6ти бях на системи в болницата за задържане. Сега мъката с лежането започна пак... а има толкова много време до 9ти месец..

# 157
Спокойно, аз в 17 седмица бях с 13мм шийка, остават ми няколко дни до началото на 7 месец. 33 мм си е съвсем прилична шийка. Всичко ще е наред, почивайте повече в легнало положение 😊
Здравейте, включвам се и аз. В 17та седмица с 33мм шийка,втора бременост. Имам момиче на 2г. И 2м. С първата бременост бях на легло от 6ти месец даже в края на 6ти бях на системи в болницата за задържане. Сега мъката с лежането започна пак... а има толкова много време до 9ти месец..

# 158
Здравейте искам да попитам има ли жени с правен серклаж ETCO? В понеделник го правих при доктор Христов вчера ме изписаха и нямаше проблем днес сутринта ставам до тоалетна и пада едно като беше под формата на фуниика желе.... Дали е нещо от самия серклаж.......чакам да стане някакъв по късен час да звънна или пиша на Христов 😔😔😔😔

# 159
А какъв размер на шийката се смята за проблемен и трябва да лежиш на легло.

# 160
Miroslawa12 Предполагам, че е от самата процедура, би трябвало да премине скоро. Как сте сега?

Антония Христова 657318 При всеки в различен етап от бременността може да започне скъсяването на шийката (цервикална недостатъчност), но обикновено това става след 14 г.с. Нормалния размер на шийката е около 4 см, ако се наблюдава скъсяване под 3 см в ранни седмици е хубаво да обсъдите с доктор поставяне на серклаж или песар.

# 161
Здравейте, момичета. При мен положението постоянно се променя... Накратко след леко прокървяване в 16та седмица бях в болница след което следящия АГ ми изписа антибиотици и Индометацин, защото след това шийката ми се беше скъсила и има притеснения, че може да има бактерии вътре, които да го причиняват. След две седмици лечение и лежане в 19г.с. пак бях на преглед и нещата се бяха подобрили видимо,затова се отказахме от серклаж. Снощи обаче бях при него на фетална в 21г.с и въпреки, че контракциите ми бяха спряло, шийка юта пак се е скъсила и в началото е станала леко фунивидна 😔 Изобщо не очаквах, след като се чувствах определено по-добре... Днес ще ме приеме в болница на системи, като ще вливаме антибиотици венозно около 5 дни, след което вероятно ще направим серклажа. Страшно се притесних...хубавото е, че я хващаме горе долу на време,защото фунията е в горния край само... Някоя от вас с подобен успешен случай? Дайте ми моля ви съвет, споделете опит или просто ми пожелай те късмет... Бебето ни е ин витро, както предполагам на много от вас и съм преминала вече през толкова много, че съм на ръба 😔

# 162
На мен ми правиха серклаж на горещо в 26-та г.с.. Бебето ни също беше инвитро , износих го успешно с лежане.

# 163
В 21 седмица все още може серклаж,на мен в 26 АГ ми предложи серклаж,а шийката ми не беше толкова къса, прочетох и ужасни неща за поставяне на серклаж толкова късно и си сложих песар. Лежа си и ходя само по прегледи. Шийката я мерят само коремно,което не е точно и е 2.6-2.7. При мен има постоянни стягания в изправено положение,които скъсяват шийката,но съм и трета бременност. По-добре серклаж в седмицата,в която си, успех!😚

# 164
Аз съм с подобен случай, в 17 седмица шийката ми беше 13мм с фунел също от вътрешната страна, после постепенно шийката нарасна до 25мм докато лежах в болницата и лекувхаме и инфекция. Междувременно се разболях и имах кашлица, което много ме притесняваше за шийката, но не беше дало отражение. Отне време да се излекувам и в крайна сметка направихме серклажа в 21 г.с. В момента съм в 27 и слава Богу държим фронта с прилична шийка над 20мм.
Едно мога да ви кажа, личното ми мнение е, че в Надежда ина невероятни специалисти и точно те спасиха бременността ми. Доверявам им се на 100%.
П. С. Ние сме от друг град, преместихме се тук, за да мога да се следя именно в Надежда. Желая Ви успех! 🙏🏻
Здравейте, момичета. При мен положението постоянно се променя... Накратко след леко прокървяване в 16та седмица бях в болница след което следящия АГ ми изписа антибиотици и Индометацин, защото след това шийката ми се беше скъсила и има притеснения, че може да има бактерии вътре, които да го причиняват. След две седмици лечение и лежане в 19г.с. пак бях на преглед и нещата се бяха подобрили видимо,затова се отказахме от серклаж. Снощи обаче бях при него на фетална в 21г.с и въпреки, че контракциите ми бяха спряло, шийка юта пак се е скъсила и в началото е станала леко фунивидна 😔 Изобщо не очаквах, след като се чувствах определено по-добре... Днес ще ме приеме в болница на системи, като ще вливаме антибиотици венозно около 5 дни, след което вероятно ще направим серклажа. Страшно се притесних...хубавото е, че я хващаме горе долу на време,защото фунията е в горния край само... Някоя от вас с подобен успешен случай? Дайте ми моля ви съвет, споделете опит или просто ми пожелай те късмет... Бебето ни е ин витро, както предполагам на много от вас и съм преминала вече през толкова много, че съм на ръба 😔

Общи условия

Активация на акаунт