Лежащи мами - 49

• 70 477
  • 1 202
  •   1
Отговори
# 135
Каналът как се разбира дали е затворен? На първия преглед, на който се установи скъсяване, АГ каза, че се отваряла и била мека. Няколко дни по-късно друго АГ, при което сега останах да се следя каза, че няма такова нещо, затворена е добре и имала някакъв ъгъл, който бил важен, нищо че е скъсена. И двете АГ-та ме гледаха само с вагинален, а аз знам, че за мека шийка се гледа с ръка.

Вие сте на финалната права. Завиждам ви.. направо ми се реве като знам колко много време имам аз - в 26 седмица съм. Не лежа, шанс да лежа просто няма. Намерихме си детегледачка, за да мога поне до обяд да лежа, ама вечерите с часове седя права, а за уикендите да не говорим. Иначе излизам от вкъщи само за прегледите, поне това съм спряла + вдигане на тежко. Само се моля всичко да е наред с пустата шийка, че много я мисля и след всяко дейност (навеждане, къпане, повече седене права и тн) се обвинявам Sad
Когато бях в 22-ра седмица се молех да избутам до 28- ма, после до сега. Ето, сега съм в 36- та. Времето минава бързо. Няма да усетите как сте в 7,8 или 9-ти месец. Само почивайте повечко. Ако канала е затворен всичко е наред. Успех!!!
Дойолкото знам и с ръчен преглед. Мен ме гледа само с вагинален ехограф.

# 136
А докога слагахте/пихте утрогестан? Аз съм в 26гс, АГ каза от 2х2 да го намаля на 2х1 и накрая да го спра, това трябваше да се случи преди 2седм, когато щях да съм в 24гс, но аз на своя глава го продължих от страх, макар и само веднъж вечер по 2от 100мг. Чудя се сега да го спирам ли, какво да правя.. Имам си доверие на АГ, но пък и пустия страх..
Бътърфлай, ти нали беше при Нашар също. Теб какво те посъветва?

# 137
Още го пия и днес дори ми каза да си продължавам, предполагам че до край ще го пия заедно с магнезия. Единственото което ми спряха е Акарда и днес провери как е кръвотока от както не го пия 😄 С другото си продължавам по схема. Утрогестана го приемам през устата по нейн съвет, че не искаше да вкарваме излишен риск с вагинално поставяне след песара.

А докога слагахте/пихте утрогестан? Аз съм в 26гс, АГ каза от 2х2 да го намаля на 2х1 и накрая да го спра, това трябваше да се случи преди 2седм, когато щях да съм в 24гс, но аз на своя глава го продължих от страх, макар и само веднъж вечер по 2от 100мг. Чудя се сега да го спирам ли, какво да правя.. Имам си доверие на АГ, но пък и пустия страх..
Бътърфлай, ти нали беше при Нашар също. Теб какво те посъветва?

# 138
И аз се присъединявам към лежащите мами. Със стягания от 4-5 месец,трета бременност ми е на,на прегледи всичко си беше ок,до 22 г.с. шийката беше 37-38 мм. Но след няма и две.седмици ми се засилиха болките и стяганията и ме приеха със шийка 26 мм. Изписаха ме със шийка 36 мм минимално 34.5,терапия корнифар 3 по 1, утрогестан две вагинално и но-шпа 3 по две. Тогава казаха,че не е задължително само да лежа. Но вчера бях на междинен преглед и шийката е 32 и има леко конусче,ъгълът е запазен,вагинално я мериха,казаха,че при трета бременност е нормално да е мека,от понеделник съм в 25 г.с. И АГ каза да излизам веднъж седмично,а другата седмица имам два прегледа например,ще обсъдя и с моето АГ дали да слагаме песар. С малкия въпреки стяганията чак в осми месец ми се скъси шийката и родих доносено дете в 37+3. Много ми е гадно с това лежане, мъжът ми е поел всичко,но не смогва с двете деца,а аз само трябва да лежа. И стоя и ходя много често до тоалетна,но това не мога да го избегна. Успех на всички лежащи мами и раждане в девети месец!

# 139
Здравейте, бременна съм в 11 г.с.  днес при прегледа АГ ми каза, че шийката на матката не е напълно затворена. На този етап нямам скъсяване. В 9 г. с. лежах в болница, тъй като имах кървене и контракции. Пия нош па, утрогестан и алеракт и гледам да лежа повечко. Някой в моето състояние. Как протичат при вас нещата? Моля за съвети?

# 140
Здравейте някой да е правил серклаж при доктор Христов и да се следиш на друго място друг град например Пловдив. Ходи ли се след серклажа при доктор Христов или може и при следящия аг. Благодаря

# 141
Здравейте някой да е правил серклаж при доктор Христов и да се следиш на друго място друг град например Пловдив. Ходи ли се след серклажа при доктор Христов или може и при следящия аг. Благодаря
Здравей, аз съм с втора бременност и втори серклаж при д-р Христов. От Варна съм и контролния преглед си го правих във Варна, според мен няма нужда да се ходи до София. Трябва само да се пускат микробиологии поне веднъж месечно. Успех! 🙂

# 142
Благодаря ви много утре ще обсъдим с доктора кога да го направим тъй като има две късни загуби. 🙏🙏🙏🙏
Здравей, аз съм с втора бременност и втори серклаж при д-р Христов. От Варна съм и контролния преглед си го правих във Варна, според мен няма нужда да се ходи до София. Трябва само да се пускат микробиологии поне веднъж месечно. Успех! 🙂

# 143
Здравейте момичета днес сутринта получих леко кафеникаво зацапване и съответно веднага посетих АГ-то след прегледа се установи че имам плацента маргиналис (20г.с) съответно ми назначи лекарства и почивка в леглото искам да питам някоя мама има ли подробности за това състояние

# 144
Здравейте момичета, от 23 г.с. съм в отбора на лежащите, тогава бях с контракции и ме хоспитализираха за една седмица с шийка 3.00 см. От тогава имам придърпвания и стягане от време на време. Вече съм в 28 г.с. и шийката е 2.5 см. Приемам Магнерот 3х2; утрогестан вагинално вечер по 2, но шпа при необходимост и витамини. Силно се надявам да се задържи така въпреки че през десетина дни намаля 😞 от 3; 2.75; 2.5. Кураж, позитивни мисли и Стискам палци на всички и се надявам да издържим до термин. 😊

# 145
Elasstina и аз бях като теб, даже с шийка 25мм от 25та седмица и ето ме вече в 36та още държа положението!

Най-важното е спокойствието и позитивните мисли, всичко друго ще се нареди 😎

Здравейте момичета, от 23 г.с. съм в отбора на лежащите, тогава бях с контракции и ме хоспитализираха за една седмица с шийка 3.00 см. От тогава имам придърпвания и стягане от време на време. Вече съм в 28 г.с. и шийката е 2.5 см. Приемам Магнерот 3х2; утрогестан вагинално вечер по 2, но шпа при необходимост и витамини. Силно се надявам да се задържи така въпреки че през десетина дни намаля 😞 от 3; 2.75; 2.5. Кураж, позитивни мисли и Стискам палци на всички и се надявам да издържим до термин. 😊

# 146
Аз съм в 26+3 и съм с песар заради стягания,които не се влияят от нищо в изправено положение и лежа. Онзи ден ми я измериха 2.7,но коремно,а и с песара и лекарката ме предупреди,че това не е точно и може и да е повече. При поставяне на песара беше между 2.8 и 3.1. И мен много ме е страх и това ми е трета бременност. Дай Боже за всички всичко да е наред!

# 147
Благодаря за подкрепата Butterfly_Lilly 😊

# 148
И аз да дам малко кураж на Еластина. В 17 седмица ме приеха с шийка 13мм, поставиха и серклаж, лежа си стриктно, сега съм в 26 седмица. Спокойни мисли и стриктно лежане и всичко ще е точно 😊

# 149
Момичета, след серклажа какво усещахте, какви неразположения имахте и колко време?

Общи условия

Активация на акаунт