Лежащи мами - 49

• 70 435
  • 1 202
  •   1
Отговори
# 120
Здравей, аз бях със сериозно отлепяне и кървене от 4г.с.
Лажах до 12г.с докато се образува плацентата, долу горе и толкова време от кървене мина в зацапване.
Бях на дуфастон,естрофем, утрогестан и циклогест ректално, инжекции Но шпа и Хориомон, но аз кървях като при цикъл над 10 дни.Само лежане ми беше казала една АГ като лежах в болница в началото, успех!

# 121
До момичето с отлепянето и кървенето- в 7гс имах отлепяне и кървене и в спешния на Надежда ми изписаха Децинон мисля се казваше  за спомагане да спре кървенето.около половин блистер и стана магията+ лежане. Проверете с лекар за тази опция. Ако искате ще ви подаря останало от опаковката блистер и половина  (намира се в сф) и без друго го бях пуснала за подаряване в една група във ФБ, но това е доста специфично лекарство.

# 122
Момичета, от чисто любопитство да ви питам, каква е причината да са ви скъсени шийките? Конизация, скорошно раждане, близнаци или друго?

Пс. При мен няма установена причина и се чудя защо се случи така. Първото си дете износих до 40 седмица без никакво лежане и почивка с аааадски много контракции. Ама като ви казвам много, много. И тогава ме стресираха, и сега ги имам същите, ама тия явно правят беля :/

# 123
Аз съм с лазерна конизация lletz. Това е причината да следя дължината, с предната бременност ми се размина серклажа, сега съм в 24гс и засега пак така, следим. Моята лекарка е правила докторат на тема конизирана шийка и според нея няма (статистически значима) връзка между един lletz и преждевременно раждане. При повторен или хирургическа конизация било различно.
Имам позната, на която се наложи да лежи. Първа абсолютно безаварийна бременност, ходене с километри, а с второто цервикална недостатъчност. Казали й че е от скорошно раждане (две години е разликата на децата), кърмене по време на бременност и вдигане на 10кг дете. Но реално няма как да се знае със сигурност, много жени правят всичко това безпроблемно.
Ще ми е интересно при другите момичета как е.

# 124
И аз съм на това дередже заради летз процедура преди 7-8 години, в комбинация с чувствителна матка.. в следствие на което започнах с контракции от много ранна седмица. Но реалното голямо скъсяване стана след една бъбречна криза, заради задържане на урина в бъбрека. От АГто разбрах, че това е честа причина за скъсяване на шийка, тъй като бъбречните кризи предизвикват силни маточни контракции. Така че много може да са причините за скъсяване.. Сестра ми също получи такова с втората бременност, подозират че е заради болка предизвикана от битов инцидент 🤷🏼♀

# 125
При мен скъсяването е след скалпелна конизация. Правиха ми я през февруари, не знам дали не беше прекалено скоро забременяването.

# 126
При мен скъсяването нямам идея от какво дойде. Единствените контракции, които имах бяха след удар в единия бъбрек и не продължиха дълго. Пих но шпа и спряха.

# 127
Jencheto1, колко ти е шийката и в коя седмица?
Бътърфлай, ти коя седмица си? Колко рано ти започнаха контракциите?
Иначе все гледам, че след конизация или близнаци се случва това скъсяване. Аз нямам търпение да отида при АГ да видим какво е положението. Моля се да не е много скъсена, предвид че няма да съм лежала нон стоп тези 3 седмици, защото се грижа за 1,5 месечното ми дете. Тя ми каза да спирам утрогестана, аз от 2х2 го намалих на 1х2 вечер и много се чудя дали наистина да го спирам. Чета, че дава хубави резултати и не би навредил, освен че го слагам вагинално и риск за инфекция винаги има.

# 128
Вече съм почти в 34г.с. , а контракциите и първия прием в болница бяха в 17та. Скъсяването започна лека полека тогава, в 23г.с. беше кризата с бъбрека и шийката стана изведнъж 25мм 😳 Та в общи линии от 17та съм в режим почивка, от 23та в режим лежане. Вече след 28ма започнах да се движа лека полека и като влязох в 8ми месец ми стана по-спокойно и си оправям вкъщи нещата за бебето и домашни задължения.

# 129
Моето скъсяване беше от чувствителна матка и в последствие контракции от 7-8 седмица до края.

# 130
Jencheto1, колко ти е шийката и в коя седмица?
Бътърфлай, ти коя седмица си? Колко рано ти започнаха контракциите?
Иначе все гледам, че след конизация или близнаци се случва това скъсяване. Аз нямам търпение да отида при АГ да видим какво е положението. Моля се да не е много скъсена, предвид че няма да съм лежала нон стоп тези 3 седмици, защото се грижа за 1,5 месечното ми дете. Тя ми каза да спирам утрогестана, аз от 2х2 го намалих на 1х2 вечер и много се чудя дали наистина да го спирам. Чета, че дава хубави резултати и не би навредил, освен че го слагам вагинално и риск за инфекция винаги има.
Сега съм в 36 г.с. Скъсяването го открихме в 22 седмица на феталната морфология.

# 131
Вие сте на финалната права. Завиждам ви.. направо ми се реве като знам колко много време имам аз - в 26 седмица съм. Не лежа, шанс да лежа просто няма. Намерихме си детегледачка, за да мога поне до обяд да лежа, ама вечерите с часове седя права, а за уикендите да не говорим. Иначе излизам от вкъщи само за прегледите, поне това съм спряла + вдигане на тежко. Само се моля всичко да е наред с пустата шийка, че много я мисля и след всяко дейност (навеждане, къпане, повече седене права и тн) се обвинявам Sad

# 132
И аз в следващите седмици се присъединявам към вас, като след няколко пъти и няколко лекари и различни замервания, в крайна сметка и аз имам леко скъсяване на шийката. На феталната в 12г.с. беше 33мм,сега в 17г.с. след кратко прокървявяне и три дни в болница на системи Но Шпа и Папаверин, докторът ми каза че малко се е скъсила. Хубавото е, че е затворена. Но явно това замерване хич не е рутинно и не всеки го прави както трябва. Най-достоверно е от фетален морфолог. Писах и в друга тема, как всъщност той ми демонстрира с колко малка промяна в ъгъла и натиска с вагиналния ехограф, дължината видимо се променя. Докато ме гледаше, чакаше да получа контракции и леко ги провокира с натиск на корема и когато се получи, се вижда как по време на контракцията се скъсява с цял см! Като гледаше дали се отваря също така, слава богу поне това не е за сега. Той ми показа, че кървенето не е от шийката или плацентата, а явно от маточната стена поради контракциите. Каза ми, че те, както и самото скъсяване на шийката, може да се дължат на някакъв вид инфекция, като много често дори не е в матката, а може да е бъбречна, в зъба или другаде в тялото. Затова сега съм на антибиотично лечение и Индометацин и след две седмици ще я видим пак. Ако е продължило скъсяване, може би ще направим серклаж, като поне ще гарантираме чиста среда с антибиотика.

# 133
Вие сте на финалната права. Завиждам ви.. направо ми се реве като знам колко много време имам аз - в 26 седмица съм. Не лежа, шанс да лежа просто няма. Намерихме си детегледачка, за да мога поне до обяд да лежа, ама вечерите с часове седя права, а за уикендите да не говорим. Иначе излизам от вкъщи само за прегледите, поне това съм спряла + вдигане на тежко. Само се моля всичко да е наред с пустата шийка, че много я мисля и след всяко дейност (навеждане, къпане, повече седене права и тн) се обвинявам Sad
Когато бях в 22-ра седмица се молех да избутам до 28- ма, после до сега. Ето, сега съм в 36- та. Времето минава бързо. Няма да усетите как сте в 7,8 или 9-ти месец. Само почивайте повечко. Ако канала е затворен всичко е наред. Успех!!!

# 134
Каналът как се разбира дали е затворен? На първия преглед, на който се установи скъсяване, АГ каза, че се отваряла и била мека. Няколко дни по-късно друго АГ, при което сега останах да се следя каза, че няма такова нещо, затворена е добре и имала някакъв ъгъл, който бил важен, нищо че е скъсена. И двете АГ-та ме гледаха само с вагинален, а аз знам, че за мека шийка се гледа с ръка.

Когато бях в 22-ра седмица се молех да избутам до 28- ма, после до сега. Ето, сега съм в 36- та. Времето минава бързо. Няма да усетите как сте в 7,8 или 9-ти месец. Само почивайте повечко. Ако канала е затворен всичко е наред. Успех!!!

Общи условия

Активация на акаунт