Лежащи мами - 49

• 70 418
  • 1 202
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, от три дни слагам вагинален антибиотик - крем Клиндамицин заради бактериална вагиноза и преди малко на ежедневната превръзка ми се появи розово зацапване. По-точно, кремообразното изтичане от антибиотика, което го има, но не е бяло, а розово. Много се притесних. В 15 седмица съм, до сега тази бременност не съм имала никакво прокървяване или зацапване, било то розово, червено или кафяво. Дали е възможно да съм разранила нещо вътре с пластмасовия апликатор, с който вкарвам антибиотика? Иначе звъннах на Аг-то и утре ще ме види..

# 106
Напълно е възможно, но най-добре да си те види АГто утре за да ти е спокойно 🤗

Момичета, от три дни слагам вагинален антибиотик - крем Клиндамицин заради бактериална вагиноза и преди малко на ежедневната превръзка ми се появи розово зацапване. По-точно, кремообразното изтичане от антибиотика, което го има, но не е бяло, а розово. Много се притесних. В 15 седмица съм, до сега тази бременност не съм имала никакво прокървяване или зацапване, било то розово, червено или кафяво. Дали е възможно да съм разранила нещо вътре с пластмасовия апликатор, с който вкарвам антибиотика? Иначе звъннах на Аг-то и утре ще ме види..

# 107
Знаех си аз, че не трябва да се записвам в тази темичка... При мен към песар отиват работите... Втора бременност, конизирана шийка 32мм с много утрогестан. Хванах някакъв вирус от детето и една седмица кашлям и кихам и май съм разбутала работите. Прокървих лекичко миналата седмица и уж спря, но тази пак имах повече, и май натам отиват нещата. Първата бременност изкарах без серклаж и без лежане, с много утрогестан. Надявах се и сега да е така, ама втората май не е като първата.
Има ли момичета с песар? Спазвате ли лежащ режим и след това или се позволяват волности? На мен много ми се ще да продължа да работя, а и малко се чудя с детето какво да правим. Таксата за яслата върви, тя една седмица ходи две не ходи, после се натръшкаме всички болни.... Как се справяте с по- голямо дете вкъщи? Не е ли адски трудно? Тъкмо тръгна на ясла и след 3 дни пак вдигна температура. Направо не знам за какво да се тревожа - за бременността ли, за каката ли, за пари и работа ли...

# 108
Момичета, има ли някакво обяснение според вас следното:
Преглед при АГ 1 - шийка 32мм
1 седм по-късно преглед при друг АГ 2 - 25мм
Още 1 седм по-късно преглед при АГ 1 - 35мм

Каква е логиката според вас? Почивах повече последната седмица и слагах 2х2 вагинално утрогестан. През първата седмица, когато дефакто беше станала 25мм, също се пазех и слага 1х2 вагинално утрогестан.

# 109
Как е мерена шийката и през трите пъти - с вагинален или корем ехограф ? На празен мехур ли е било ?

Такова отклонение не е нормално.. на мен колкото и АГта да са ми я измервали (а повярвай с приемите в болниците не са били един или двама 😂) е имало отклонение най-много от порядъка на 2-3мм, но не и на цял см. Това е твърде много.

Каква е логиката според вас? Почивах повече последната седмица и слагах 2х2 вагинално утрогестан. През първата седмица, когато дефакто беше станала 25мм, също се пазех и слага 1х2 вагинално утрогестан.

# 110
И трите пъти е мерена с вагинален. Стараех се да изпразвам мехура и преди трите мерения. Имам съмнения в истинността на информацията на АГ 2. Сега да лежа ли, какво да правя? В 25 седмица съм.

Как е мерена шийката и през трите пъти - с вагинален или корем ехограф ? На празен мехур ли е било ?

Такова отклонение не е нормално.. на мен колкото и АГта да са ми я измервали (а повярвай с приемите в болниците не са били един или двама 😂) е имало отклонение най-много от порядъка на 2-3мм, но не и на цял см. Това е твърде много.

# 111
Не знам какво да ви посъветвам, в кой град сте ? Колкото и странно да звучи може би трето измерване от друго АГ ще е най-адекватно 🤔 Наистина не разбирам как може да има такова голямо отклонение.. 🤷🏼♀ На мен са ми я измервали поне 4-5 АГта в Тина Киркова и още толкова в Токуда и винаги са били горе долу еднакви 🤨

# 112
Зависи от ехографа и колко прецизно мери ръката. Цитирам ти моя АГ: " меря по учебник - 3 пъти и вземам средното", а той е много прецизен.
Давам пример за мен, мерене в Надежда на ФМ 2.5см, на следващия ден 2.9см при моя АГ.

# 113
Благодаря ви за отговорите. Мерена е от Нашар (Токуда) и Вецев (Шейново). Първото и третото измерване са от Нашар. Имам съмнения за измерването на Вецев. Това е цял сантиметър разлика.

# 114
Аз съм пациентка на доц. Нашар и тя също ми я измерва толкова, колкото и другите АГта и реално тя и другото следящо АГ решиха да ми сложат песара, когато стигнах 25/26мм. Не мога да коментирам д-р Вецев, защото никога не съм била при него 🤷🏼♀ Според мен давай го по-леко поне до 28ма седмица 😕

# 115
Моята също е мерена вече три пъти при двама различни, като от първия и втория имаше около 5мм разлика- от 33 на 38мм, но после осъзнах, че при първото мерене ми се пишкаше, беше на края на прегледа на фм, който трая цял час. Втория и третия път беше все около 38мм при следящото ми АГ, като също я мери по 3 пъти и взема средноаритметично. Може би до 5мм разлика е горе долу в рамките на грешката, но цял см и на мен ми се струва доста. Със сигурност често наблюдение и за всеки случай почивка.

# 116
Здравейте мили мами.
Първа бременност ми е на 24 години съм, гинекологични и други проблеми не съм имала, сравнително бързо забременях, минах преди това прегледи и изследвания казаха, че всичко ми е наред и да действаме, започнах с фолиева киселина.
Искам също да се включа, тъй като и аз съм с подобен проблем и много притеснена.
Работя тежка физическа работа, казах че съм бременна, но въпреки това ме оставиха да вдигам сравнително тежки неща (мисля че от това се получи проблема). Вечерта след този работен ден получих много слабо светло-кафяво зацапване и така продължи 8 дни, през които пиех дуфастон, но-шпа и Огестан. Онзи ден бях отново на преглед след като получих сравнително силно червено течение, вече се виждаше, че имам отлепяне на плодния сак, но въпреки това в 7г.с бебко има пулс, които е нормален и всичко друго се развива добре. Освен дуфастон, но-шпа и Огестан ми дадоха и Алеракт хапчета и вагинални глобули, почивам много, в болничен съм, гледам предимно да лежа. Вече втори ден все още имам червено зацапване, което не е силно. Искам да има надежда, че това нещо ще се залепи и всичко ще е наред... Но изпадам с депресия и ме е страх. При вас как беше целия този ужас, има ли шанс за позитивен изход?
❤️

# 117
При отлепяне (нямах зацапване и кървене) в 6-7ма седмица... док. препоръча - 3 дни по една връзка магданоз да си я правя на салата с лимон (сала табуле ). Аз си добавях само домат към магданоза и повече сок от лимон. Каза, че много помага в подобни случаи!
Успех и да се задържи бебко до края Heart

# 118
Здравейте мили мами.
Първа бременност ми е на 24 години съм, гинекологични и други проблеми не съм имала, сравнително бързо забременях, минах преди това прегледи и изследвания казаха, че всичко ми е наред и да действаме, започнах с фолиева киселина.
Искам също да се включа, тъй като и аз съм с подобен проблем и много притеснена.
Работя тежка физическа работа, казах че съм бременна, но въпреки това ме оставиха да вдигам сравнително тежки неща (мисля че от това се получи проблема). Вечерта след този работен ден получих много слабо светло-кафяво зацапване и така продължи 8 дни, през които пиех дуфастон, но-шпа и Огестан. Онзи ден бях отново на преглед след като получих сравнително силно червено течение, вече се виждаше, че имам отлепяне на плодния сак, но въпреки това в 7г.с бебко има пулс, които е нормален и всичко друго се развива добре. Освен дуфастон, но-шпа и Огестан ми дадоха и Алеракт хапчета и вагинални глобули, почивам много, в болничен съм, гледам предимно да лежа. Вече втори ден все още имам червено зацапване, което не е силно. Искам да има надежда, че това нещо ще се залепи и всичко ще е наред... Но изпадам с депресия и ме е страх. При вас как беше целия този ужас, има ли шанс за позитивен изход?

Пий си лекарствата и си почивай. Алеракта е доста добро лекарство. Аз го пия през цялата бременност. Имах отлепяне, сега ми е къса шийката. Но не вдигай тежко и избягвай продължителни вибрации(ако работиш в производство).

# 119
Почивка, както писаха момичетата, без натоварвания. Аз имах немалко тъмночервено към кафяво зацапване кажи-речи в същия срок, с отлепяния на плодния сак на няколко места. На мен док ми изписа прогестеронови инжекции (Прогестан), но ти пиеш Дуфастон и слагаш вагинални глобули, което има същата цел. При мен се закрепиха нещата, имай вяра! И се опитай да запазиш спокойствие - предприела си мерки, сега самата ти можеш да си помогнеш, като дишаш дълбоко Simple Smile
Здравейте мили мами.

Пий си лекарствата и си почивай. Алеракта е доста добро лекарство. Аз го пия през цялата бременност. Имах отлепяне, сега ми е къса шийката. Но не вдигай тежко и избягвай продължителни вибрации(ако работиш в производство).
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт