Лежащи мами - 49

• 71 672
  • 1 202
  •   1
Отговори
# 825
  • София
По същия начин съм и аз! Само дето съм в 8г.с. На два пъти получих кафяво зацапване, а съм на силна прогестеронова терапия (след инвитро). Всяко ходене до тоалетната и поглеждане към бельото ми е един микроинфаркт и изобщо не знам до кога ще продължи… Няма отлепване, спрях аспирина, но отново зацапах. Лежа вече 2-ра седмица и съм тотално съсипана психически. Как да се радвам на тази моя желана първа бременност, като никой не ми дава обяснение защо това се случва…

Здравейте, момичета! Чак сега открих тази тема и реших да пиша. Накратко - В 12 г.с. + 6 имах кафеникаво зацапване. Отидох в спешното в родния ми град и ме сложиха на системи. Всичко спря, но 2 дни по-късно получих обилно яркочервено кървене... Овладяха положението с още много системи. Видяха отлепване на сака и лежах общо 8 дни. Пуснаха ме от болницата, всичко беше спряло. Прибрах се в София и лежа стриктно, вече съм 14 г.с. + 3. Понякога имам леко кафеникаво зацапване с малки съсиречета. Пия но шпа 3х2, утрогестан 3х1, докато АГ каже да го поставям вагинално. Имам и стягане на корема, понякога болки като менструални, които минават от лекарствата. На лекар съм на 23 чак, според АГ с толкова следене и ехографи в болницата няма нужда засега. Психически ми е доста трудно, всяко ходене до тоалетна ме ужасява, всяко ставане ме кара да се чувствам виновна... Надявам се всичко да приключи добре - първа бременност ми е.

# 826
По същия начин съм и аз! Само дето съм в 8г.с. На два пъти получих кафяво зацапване, а съм на силна прогестеронова терапия (след инвитро). Всяко ходене до тоалетната и поглеждане към бельото ми е един микроинфаркт и изобщо не знам до кога ще продължи… Няма отлепване, спрях аспирина, но отново зацапах. Лежа вече 2-ра седмица и съм тотално съсипана психически. Как да се радвам на тази моя желана първа бременност, като никой не ми дава обяснение защо това се случва…

Здравейте, момичета! Чак сега открих тази тема и реших да пиша. Накратко - В 12 г.с. + 6 имах кафеникаво зацапване. Отидох в спешното в родния ми град и ме сложиха на системи. Всичко спря, но 2 дни по-късно получих обилно яркочервено кървене... Овладяха положението с още много системи. Видяха отлепване на сака и лежах общо 8 дни. Пуснаха ме от болницата, всичко беше спряло. Прибрах се в София и лежа стриктно, вече съм 14 г.с. + 3. Понякога имам леко кафеникаво зацапване с малки съсиречета. Пия но шпа 3х2, утрогестан 3х1, докато АГ каже да го поставям вагинално. Имам и стягане на корема, понякога болки като менструални, които минават от лекарствата. На лекар съм на 23 чак, според АГ с толкова следене и ехографи в болницата няма нужда засега. Психически ми е доста трудно, всяко ходене до тоалетна ме ужасява, всяко ставане ме кара да се чувствам виновна... Надявам се всичко да приключи добре - първа бременност ми е.

Зацапа ми кафеникаво течение още в 6 г.с. 3 дни след като разбрах, че съм бременна. След прием на прогестеронови препарати и плътно лежане всичко премина. След това имах още 3 единични зацапвания около 12 г.с., 16 г.с., 22 г.с. Нямаше видима причина за тях. В момента съм 31 г.с. и всичко изглежда наред. Доста се пазя през цялата бременност и главно си почивам.
Всеки случай е различен, разбира се, но знам какво е да те е страх да отидеш до тоалетна и да броиш дните до следващия преглед. Правите каквото можете, всичко друго не зависи от вас, така че разсейвайте се с филми и книги, разговори с приятели по телефона на други теми, за да мине по-леко времето. ☺️ Стискам палци на всички за хубави пухкави финали! 🫶

# 827
  • София
Delilah, благодаря за подкрепата ❤

# 828

Много често се случва кървене/зацапване. Стрес ще ти е, но обикновено от 13-та седмица спира от раз. Само не спирай прогестерона до 13-та седмица и ако ти кажат да намаляш постепенно го прави.
Опасно кървене е , ако се засили и почнат силни и много силни болки, иначе по-скоро не е проблемно.
Все пак не трябва ли клексан да ти включат, ако имаш тромбофилия.

# 829

При мен с първата бременност се беше образувал полип върху шийката и при ходене по голяма нужда на няколко пъти зацапваше. Следящият ме гинеколог го откри при преглед с колпоскпоп след първото зацапване. Мисля, че бях някъде около 10та, 11та седмица.
При поставянето на серклажа д-р Христов го махна и всичко беше наред до края на бременността.
Обясниха ми, че често може да се случи заради хормоните, които бушуват.

# 830
  • София
Провериха ме и мен за такъв полип, казаха, че се случва понякога, но при мен няма.
Клексана е част от терапията ми, но нямам тромбофилия. Приемам доста прогестеронови препарати (инжекции и вагинално по 2 пъти на ден), които сгъстяват кръвта и поради тази причина бия Клексан. До преди първото зацапване взимах и аспирин. Наистина не знам дали от там не идва това кървене… Аз съм малко килограми (нямам и 50), последните 2 седмици постоянно ми се гади и почти не ям. Чудя се дали не прекалиха с тези кръворазреждащи. Утре съм на преглед, ще го обсъдя с докторката. Проблема е, че моето инвитро беше в чужбина. Съответно всеки един проблем се обсъжда с докторите там, а комуникацията ни става чрез агенцията посредник. Нито един от лекарите тук не се наема да ми променя терапията, за да не се “бърка” на онези лекари. Цялата тази ситуация много ме напряга. В крайна сметка те там са си свършили работата. Тук ме наблюдават други лекари, които следят състоянието ми и имат реална преценка на ситуацията и май скоро ще ги отсвиря онези тотално.

# 831
  • София
Дария, защо не направиш консултация с хематолог тук в България,ще пуснат изследвания и ще преценят най-добре има ли нужда от терапия,ако да,каква и колко.
 Аз утре съм на консултация с д-р Веселина Иванова (хематолог ),ще споделя после впечатления.
Когато си на терапия с Клексан,се следи и това, колко ти е разредена кръвта.

# 832
  • София
Утре съм на преглед в Адела и ако има там хематолог, още утре ще направя консултация! Благодаря!

[/b]
Дария, защо не направиш консултация с хематолог тук в България,ще пуснат изследвания и ще преценят най-добре има ли нужда от терапия,ако да,каква и колко.
 Аз утре съм на консултация с д-р Веселина Иванова (хематолог ),ще споделя после впечатления.
Когато си на терапия с Клексан,се следи и това, колко ти е разредена кръвта.

# 833
Провериха ме и мен за такъв полип, казаха, че се случва понякога, но при мен няма.
Клексана е част от терапията ми, но нямам тромбофилия. Приемам доста прогестеронови препарати (инжекции и вагинално по 2 пъти на ден), които сгъстяват кръвта и поради тази причина бия Клексан. До преди първото зацапване взимах и аспирин. Наистина не знам дали от там не идва това кървене… Аз съм малко килограми (нямам и 50), последните 2 седмици постоянно ми се гади и почти не ям. Чудя се дали не прекалиха с тези кръворазреждащи. Утре съм на преглед, ще го обсъдя с докторката. Проблема е, че моето инвитро беше в чужбина. Съответно всеки един проблем се обсъжда с докторите там, а комуникацията ни става чрез агенцията посредник. Нито един от лекарите тук не се наема да ми променя терапията, за да не се “бърка” на онези лекари. Цялата тази ситуация много ме напряга. В крайна сметка те там са си свършили работата. Тук ме наблюдават други лекари, които следят състоянието ми и имат реална преценка на ситуацията и май скоро ще ги отсвиря онези тотално.

Не съм специалист и не бих коментирала дали са много или млако кръворазреждащите, но и аз бих Ви посъветвала да потърсите мнение от хематолог, а също така и да се следите тук при гинеколог, който е добре запознат и следи високо рискови бременности. Стискам палци и се надявам всичко да е наред.

# 834
И аз правих инвитро в Турция, но и тук пусках изследвания и ходих при 2-3 ма лекари. Май само тогава нямах кървене. Сега ест. забременях и имах 2 пъти кървене до 13-та седм.
За клексан и аспирин ходя при хематолог Ива Паскалева . Може да пробваш да кажеш, че е спешно. Правят се изследванията след поне 7 дни клексан и на 4 час от поставяне на инжекцията ( около 10 ч сутрин) . И в Токуда може да пуснеш изследванията, но Паскалева гледа и стойности спрямо гест. седмица. Отделно АГ трябва да ти гледа кръвотока.
Иначе лежиш , чакаш и е важно ембрионът да е добър и всичко ще е наред.
За гаденето е нормално, по-скоро не е свързано с лекарствата .

# 835
С тези терапии и инжекции като мода е станало да му се невиди! Първите ми две неуспешни бременности ме тъпчеха със всичко и нямаше сантиментът по мен не набоцкан от инжекции. Моята трета и успешна, абсолютно през цялото време излежана бременност премина с прогестерон 2х200 гр за пиене, витамини за бременни, магнезии след разрешената седмица и горе долу по същото време почнах и индометацин. Другото беше непукизъм и позитивно отношение. Да,всеки път като ходех на тоалетна сърцето ми спираше, Да, в седмиците на предишни загуби гледах да не полудея, Да, говорех си на нероденото човече и Да, със сигурност след това не минава човек за нормален след това през което преминава и Да, всичко това си заслужава!
 Не е лесно, обаче всички в тази група са борци и герои!

# 836
Здравейте и от мен! Със серклаж при д-р Христов съм от две седмици и за по-сигурно ми поставиха и песар, тъй като шийката ми прогресивно се скъси за няколко дни до 12 мм. Днес влязох в 19 седмица и пазя леглото от две седмици. От два дни започнах да усещам неприятно парене, което по-скоро е във влагалището. Писах на следящия ме АГ, който каза пусни урина, направих го тази сутрин, но след толкова антибиотици и въпреки двата пробиотика се притеснявам. Утре съм на първия преглед след серклажа при д-р Христов. Дали ще ми пусне секрет и също се надявам макар и на сляпо да ми изпише някакви глобули, докато чакаме секрета, защото ми е притеснено в случай на гъбички да не стане беля. Някой да е усещал парене след серклажа и песара? Отделно ме предупредиха, че с песара ще имам течение, тъй ката се събира в отворите му.
Пожелавам кураж, търпение и много воля на всички ви 😇

# 837
Гъбичките не са опасни, просто неприятни и изискващи лечение, не се притеснявайте. Ще пусне МБ, да.
Стискам палци всичко да е наред!

# 838
Д-р Христов ще ти пусне МБ, защото има доверие на тяхната лаборатория. Едвали на сляпо ще ти изпише нещо.
Много е вероятно да си гъбясала от метронидазола, който са ти вливали и после си пила (Флажил).
Изчакай си МБ от "Надежда" най-добре.

# 839
Д-р Христов ще ти пусне МБ, защото има доверие на тяхната лаборатория. Едвали на сляпо ще ти изпише нещо.
Много е вероятно да си гъбясала от метронидазола, който са ти вливали и после си пила (Флажил).
Изчакай си МБ от "Надежда" най-добре.

След като ме изписаха пих антибиотик 5 дни, попринцип съм предразположена към гъбички. Иначе стриктно си продължавам двата антибиотика- Линекс и Биозин фемме. В началото на бременността имах klebsiela pneumonae и с антибиотик се оправи. Беше ми чиста урината и секрета. Според вас, ако са гъбички ще излезе ли в урината?

Общи условия

Активация на акаунт