Лежащи мами - 49

• 69 755
  • 1 202
  •   3
Отговори
# 960
Здравейте , не знам дали съм
точно лежаща още. Малко съм объркана честно казано 😀 В 28+2 съм , висока плацента, шийка 31-33мм (премерена в рамките на седмица два пъти и на ЖК и 3 фетална), но поради това че много започнах да се оплаквам от стягания в корема ми казаха да лежа повече :/ Пих до скоро Магнерот 3х2 , но от него така мимсе раздразни корема, че не можех нищо да хапна нормално и да не последва болка с диария. Пък и да ви кажа ствганията си продължаваха въпреки дозата. Сега го намалих на 3х1 и мисля, че разразнението ми се пооправи. Въпросът е, че не знам при мен почивката в къщи колко ще помогне, защото много ме бута психически и от там пак си имам стягания и в пълен покой. Ако съм напред назад не го мисля, разсейвам се и нещата са по-добре. Но пък сега не смея да не слушам препоръката и се чудя какво да правя 😶 Не разбирам и защо след като шийката е ок въпреки стяганията трябва да се ограничавам . Имате ли някакви съвети или някоя да е била в подобна ситуация и как са се развили нещата ?

Стягането са контракции, лежете както са ви казали и освен магнерот да ви включат и друга терапия.
Успех и спокойна бременност до финала ви пожелавам. 🍀

# 961
точно лежаща още. Малко съм объркана честно казано 😀 В 28+2 съм , висока плацента, шийка 31-33мм (премерена в рамките на седмица два пъти и на ЖК и 3 фетална), но поради това че много започнах да се оплаквам от стягания в корема ми казаха да лежа повече :/ Пих до скоро Магнерот 3х2 , но от него така мимсе раздразни корема, че не можех нищо да хапна нормално и да не последва болка с диария. Пък и да ви кажа ствганията си продължаваха въпреки дозата. Сега го намалих на 3х1 и мисля, че разразнението ми се пооправи. Въпросът е, че не знам при мен почивката в къщи колко ще помогне, защото много ме бута психически и от там пак си имам стягания и в пълен покой. Ако съм напред назад не го мисля, разсейвам се и нещата са по-добре. Но пък сега не смея да не слушам препоръката и се чудя какво да правя 😶 Не разбирам и защо след като шийката е ок въпреки стяганията трябва да се ограничавам . Имате ли някакви съвети или някоя да е била в подобна ситуация и как са се развили нещата ?

Стягането са контракции, лежете както са ви казали и освен магнерот да ви включат и друга терапия.

На ясно съм, че са подготвителни контракции Simple Smile Според двамата АГта, при които ходя няма нужда от повече терапия, даже те и за лежсне нищо не казаха. За него ме посъветва моя позната, която ми прави феталните морфологий в Марковс, но и според нея няма нужда от повече от това. Вие какво имате предвид под и друга терапия ?

# 962
Здравейте борбени момичета ❤ аз днес бях на фетална морфология 13+3г.с, докторът измери шийката като чу историята ми и за мое съжаление не останахме очаровани.. дълга е 3мм.. като цяло при мен началното и положение явно не е много по- дълго, тъй като от както разбрах, че съм бременна не ходя на работа, основно съм си вкъщи, като дори домакинските задължения върша на около 20%, винаги съм в леглото и не се натоварвам, а въпреки това тя с такива размери. Следващата седмица ми предстой серклаж, та се надявам шийката да се запази в това положение и дай Боже всичко да мине успешно 🙏❤ има ли сред вас които поначало имат къса шийка да споделят опита си? 🍀

# 963
Здравейте борбени момичета ❤ аз днес бях на фетална морфология 13+3г.с, докторът измери шийката като чу историята ми и за мое съжаление не останахме очаровани.. дълга е 3мм.. като цяло при мен началното и положение явно не е много по- дълго, тъй като от както разбрах, че съм бременна не ходя на работа, основно съм си вкъщи, като дори домакинските задължения върша на около 20%, винаги съм в леглото и не се натоварвам, а въпреки това тя с такива размери. Следващата седмица ми предстой серклаж, та се надявам шийката да се запази в това положение и дай Боже всичко да мине успешно 🙏❤ има ли сред вас които поначало имат къса шийка да споделят опита си? 🍀
Здравей, аз имам две деца, износени със серклаж и с шийка 2 см в небременно състояние. Много е важно да се пазиш, да не се натоварваш и да пускаш редовно микробиологии, минимум 1 път в месеца. Писала си 3мм, но предполагам, че шийката ти е 3см, това е добър размер, за да изкараш до термин, повече лежане и нещата ще се случат. Успех ти пожелавам и пухкав финал. 🙂

# 964
Благодаря за отговора! Да, см имах впредвид.. първо да са ви живи и здрави дечицата! Имахте ли по време на бременностите втвърдяване на корема или подготвителни контракции?

# 965

На ясно съм, че са подготвителни контракции Simple Smile Според двамата АГта, при които ходя няма нужда от повече терапия, даже те и за лежсне нищо не казаха. За него ме посъветва моя позната, която ми прави феталните морфологий в Марковс, но и според нея няма нужда от повече от това. Вие какво имате предвид под и друга терапия ?
Относно терапията има много информация тук в групата, но си говорете с аг-то преди да вземете нещо само по препоръка тук.
Предупреждението за контракциите ми е от болезнен личен опит,  подцениха ги при сестра ми, оставиха я само на магнезий при нужда и мехура се спука в 32 г.с. Слава Богу всичко е наред благодарение и на лекарите в Майчин дом, но преживяването беше кошмарно.
Та лежете повече, следете се често и при по-сериозно стягане отивайте да ви видят.
Успех още веднъж 🍀

# 966
Няма ли да се прави нова тема и тази да се заключи ??

# 967
Здравейте, има ли момичета от Варна с диагноза Плацента превия тоталис? Моля, пишете при кого се следихте и при кого раждахте. Може и на лично. Приемат се съвети и за София, но предпочитан вариант е Варна. Предварително благодаря на всички отзовали се.

# 968
Подарявам 10 бр. Фраксипарин 0.4 ml
Съхранявани в хладилник.
Срок на годност 01/24 и 02/24
Ако някой има нужда, да ми пише

# 969
Привет момичета, в 19 г.с. съм и още от 12г.с. видяхме че шийката ми е скъсена 3см. Нямам нищо правено по нея, такава ми е по рождение. Сега съм на терапия 3х2 Утрогестан, Магнерот 3х1 и Алеракт 2х1.
Някоя от вас дали е приемала колаген, който да е помогнал за това да не се скъси още или пък да има леко увеличение? И на коя марка е добре да си взема евентуално ако има някоя от вас препоръка. Чудя се какво още да направя, защото много се притеснявам. Според 3ма лекари ( единия от които д-р Христов ), които са ми гледали шийката нямало нужда от серклаж, само че пусто притеснение. Онзи ден я измериха 2.8см, тоест скъсява се и аз съм във филма вече.

# 970
Аз пия колаген тази бременност, но не съм забелязала да помага. А опция арабин песар да са предлагали?

Има ли някой друг на коринфар, цялата бременност ли сте го пили и помогна ли?

# 971
Аз съм на Коринфар 2х1.
С първата ми помогна, пиех го от 7-8 месец по спомен, без серклажи съм и шийката последно измерена в 35та седмица беше 17-18.
Спряха ми го в 37ма и родих в. 37+4, свърши си работата и многото лежане.
Сега с второто бебенце отново го пия, само че тук имаме още по-драматично скъсяване - в 34та, 14мм шийка 😄 сега се моля на всички Богове да издържа поне още 2 седмици.

Аз пия колаген тази бременност, но не съм забелязала да помага. А опция арабин песар да са предлагали?

# 972
Аз съм на 4х1 и ме обнадеждаващ, аз имам и поставен песар, с коринфара наистина ми е по-добре само ме е страх да не спре да работи. 😓, че следващата опция май е в болницата на системи до края, а съм 24 седмица.

# 973
Спокойно, колкото си по-тревожна, повече вероятност за контракции, още повече че имаш песар.
И аз влизам за задържане също.
И това ще мине! Simple Smile

Аз съм на 4х1 и ме обнадеждаващ, аз имам и поставен песар, с коринфара наистина ми е по-добре само ме е страх да не спре да работи. 😓, че следващата опция май е в болницата на системи до края, а съм 24 седмица.

# 974
Аз съм на Коринфар 2х1.
С първата ми помогна, пиех го от 7-8 месец по спомен, без серклажи съм и шийката последно измерена в 35та седмица беше 17-18.
Спряха ми го в 37ма и родих в. 37+4, свърши си работата и многото лежане.
Сега с второто бебенце отново го пия, само че тук имаме още по-драматично скъсяване - в 34та, 14мм шийка 😄 сега се моля на всички Богове да издържа поне още 2 седмици.

А вие лежите ли постоянно? Стискам палци всичко да е наред и да издържи издържите поне още 2 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт