Лежащи мами - 49

• 73 859
  • 1 202
  •   1
Отговори
# 315
Ох като гледам какви дължини имате на шийките направо ви завиждам аз този месец ми казаха три различни дължини на три различни места с серклаж етко и макдоналд съм направен в 13г.с и от тогава лежа вече съм 23г. с. На последния преглед при доктор Сигридов той каза че шийката ми е 1.3 см а преди това доктор Христов 2.2 см каза а следящия ме аг 3, 5 см което ми е невъзможно тъй като ми направиха серклаж на 2, 8 см . Лежа постоянно почти дано всичко е наред и устискам до благоприятна седмица🙏🙏🙏🙏🍀🍀

# 316
Момичета, можете ли да помогнете.
Моля пишете ми на лично съобщение ако не желаете да споменавате име на лекар в темата.
Търся следящ лекар за скъсена шийка в София.
Може ли да препоръчате лекар, който е действал адекватно и се е справил успешно при вас.

Благодаря на отзовалите се.

# 317
Моля пишете ми на лично съобщение ако не желаете да споменавате име на лекар в темата.
Може ли да препоръчате лекар, който е действал адекватно и се е справил успешно при вас.

Извинете в коя седмица и колко скъсена е?

# 318
Болница Надежда, д-р Димова! В 17 седмица ми беше 13мм с фунел от вътрешната страна. Поставихме серклаж, доста лежане през всичките седмици, но си струваше. Д-р Димова е невероятен специалист, в момента съм в 37 седмица ✌🏻
Доколкото знам д-р Христов е най-предпочитан от пациентките в такива случаи.
Не на последно място препоръка от мен - вяра в положителния изход и спокойствие. Успех!

# 319
Здравейте от мен. Не вярвам,но съм в 38 седмица днес точно. В 37+2 махнах песара и о, изненада,шийката ми не беше мръднала,30 мм я измери д-р Павлова / с песара ми я мереха 2 см./ и нямах и разкритие както ми говореха в Майчин дом за това,че пръст приляга или 1 см. От днес имам леко розово с кафяво на части и мисля ,че започва тапата,силно се надявам скоро да е. Май цялото стриктно лежане не е било необходимо,но няма как да разбера вече. Песарът си свърши работата. Пожелавам успех на всички лежащи.

# 320
Имам един неудобен въпрос и знам, че само вие ще ме разберете.. в 9 седмица съм, имах зацапване, бях в болница и от около 10 дни лежа. Въпроса е там, че понеже гледам да не се напрягам много, много.. не съм си почиствала окосмението отдавна. Планирам до 12 седмица да си лежа и да чакам да мине периода на по - големият риск. При мен е и малко психически, защото имам два спонтанни аборта. Та.. лекаря ми ме гледа с коремен винаги, но.. шийката на матката с вагинален ли се гледа? Да не стане така отида на лекар и 😄 изненада. Ще умра от срам.

# 321
По принцип с вагинален се мери най - точно и затова по-добре е с вагинален, при мен и през корема гледа понякога, но от това което съм чела до сега с вагинален е най-добре.

# 322
А в коя седмица започнаха да ви мерят шийката на матката? 😄 Да знам да се въведа във вид..

# 323
Аз помолих от 14-та г.с. и след това си я следях на почти всеки преглед.

# 324
Аз в 17 г.с имах зацапване и тогава ми я измериха за първи път и след това на всеки преглед.

# 325
Ох като гледам какви дължини имате на шийките направо ви завиждам аз този месец ми казаха три различни дължини на три различни места с серклаж етко и макдоналд съм направен в 13г.с и от тогава лежа вече съм 23г. с. На последния преглед при доктор Сигридов той каза че шийката ми е 1.3 см а преди това доктор Христов 2.2 см каза а следящия ме аг 3, 5 см което ми е невъзможно тъй като ми направиха серклаж на 2, 8 см . Лежа постоянно почти дано всичко е наред и устискам до благоприятна седмица🙏🙏🙏🙏🍀🍀

Да малко е относително,защото моята докторка ми беше казала,че веднъж скъси ли се шийката не може да стане по-дълга пък в 26г.с ми я мери 2,8см а днес в 29г.с 32,5. Ясно е,че не може да е напълно точно ама пък чак такава разлика🤷‍♀️

# 326
Момичета, колко максимум тежко може да се вдига при скъсена шийка и след серклаж до края на бременността?

# 327
Моят лекар ми бе казал най-тежкото да ми е чиния с храна и чаша с вода, всичко друго ми бе забранено

# 328
Мисля си, че много зависи от индивидуалния случай. Аз също не вдигах абсолютно нищо, както е писала R1, само чинии с храна и чаши с вода.
Момичета, колко максимум тежко може да се вдига при скъсена шийка и след серклаж до края на бременността?

# 329
Здравейте знаете ли в коя седмица най-рано може да се направи костероидната терапия тъй като ми е скъсена шийката на 16мм със два серклажа съм но искам да мк се направи терапията за всеки случай че мокже да се скъси още.

Общи условия

Активация на акаунт