Лежащи мами - 49

• 69 927
  • 1 202
  •   1
Отговори
# 855
Nunni, ти в коя седмица си вече? И доколкото разбирам серклажа е бил в 23гс?
Серклажът беше към края на 24 та. Сега почвам 37-ма.

# 856
Здравейте! Моето кафяво зацапване се засили, затова отидох до АГ. Имам доста ниска плацента, според нея обаче ще се вдигне. Дотогава само на легло, утрогестан, но шпа и магнезий. Шийката на матката е добре. В 15 г.с. съм.

# 857
Здравейте! За пръв път съм бременна и съм едва в 4 г.с. , но днес сутринта прокървих и наред с предписаните лекарства ме посъветваха да лежа и да почивам. Та имам въпрос към лежащите мами с по-дълъг опит. В такъв ранен етап от бременността, но предвид кървенето, има ли проблем да лежа по корем (да не предизвиквам отлепване на плода) или позата не влияе?

# 858
Аз също имах кървене в 5 г.с. приеха ме в болница на системи. В момента съм 33 г.с. В начална бременност може да се лежи както ви е удобно. Пожелавам ви успех

# 859
Здравейте! За пръв път съм бременна и съм едва в 4 г.с. , но днес сутринта прокървих и наред с предписаните лекарства ме посъветваха да лежа и да почивам. Та имам въпрос към лежащите мами с по-дълъг опит. В такъв ранен етап от бременността, но предвид кървенето, има ли проблем да лежа по корем (да не предизвиквам отлепване на плода) или позата не влияе?
Според мен не е добре по корем, за да няма затопляне - то е вредно за плода. Иначе както искаш лежиш.

# 860
Здравейте! Със серклаж и песар съм вече в края на 29с., но има нещо което ме притеснява. Бебчето върви доста голямо , горе долу с около 2-3 седмици напред.
Има ли мами, които са били със серклаж и бебчетата им са били големички? До коя седмица изкарахте? Успяхте ли да влезете в 9-я месец?

# 861
Аз си износих две бебета с два серклажа, винаги има шанс, успех.

# 862
Здравейте момичета.И аз се присъединявам към вас...накратко в 22г.с. на ФМ шийка 36мм...към 24 седмица имах някакви болки(оказа се изхвърляне на песъчинки) и тогава АГ по ЗК ме бърка и каза дълга и твърда шийка и толкова...онзи ден отивам на ФМ в 32г.с. и като стигнахме до шийката и като чух 21мм направо се стресирах...дори не съм разбрала  от какво се е скъсила толкова много...бебка от 16-17 г.с си е разположена главично и главата и е много ниско долу...едва успяхме с ехографа да видим устни и част от нослето...според АГ от ФМ е от тежестта...та тя ми изписа вагинално  утрогестан 300мг по 1 вечер за 15 дни и каза да си продължа магнерот 3х1...след това звъннах на АГ който ще ми прави секциото и той каза да увелича утрогестана на 3х1 и магнерота на 3х2...това не е ли много голяма доза утрогестан...някой от вас слагала ли е 3х1 от 300мг ...вчера поставих следобед 1 и вечерта 1...не усетих дискомфорт,но днес сутринта бях с кръвно 80 на 50 дали е възможно да е от него незнам...

# 863
21 мм шийка в 32 седмица не е толкова малко, спокойно. Аз бях с 15 мм в 26 г.с и поддържах максимум до 25 мм. Вече съм в 36 седмица и не я мерим.
Утрогестан 300 слагам 2х1 - сутрин и вечер. Пиех магнерич 3х2, но от 2 седмици минах на Диаспорал 2х400 и се чувствам по-добре, че не пия цяла шепа таблетки.
Гледай да почиваш повече и да нямаш много контракции.

В 32 седмица при мен беше направена терапия с флостерон и ми беше доста по-спокойно.

# 864
Like_Smoke много ти благодаря за успокоителните думи ..реално АГ която ми прави ФМ също каза,че не е толкова страшно и каза да лежа повече,но не да се залежавам...каза,че мога да върша някакви леки домакински неща ...с АГ който ще прави секциото не сме се виждали...само по телефона говорихме и той каза да утроя дозата утрогестан и в понеделник да се видим за да проверят и той какво е положението и ако трябва да лежа в болница...значи 3х1 утрогестан от 300мг не е чак толкова ужасно много....а някакви странични ефекти от него забеляза ли...аз се събудих и като станах ужасно замаяна и като премерих кръвното 80 на 50

# 865
Не съм слагала 3х1 утрогестан 300, а 2х1, та не знам за по-висока доза. Не съм имала странични ефекти от него или поне не съм забелязала. На мен ми установиха завишено кръвно в 34 седмица и съм на терапия за него.
Прецени дали да не изчакаш понеделник все пак да се видиш с АГ за секциото вместо да ти предписва лечение по телефона. При тази дължина на шийката и ако е затворена, просто почивай повече. Върши си някакви леки домакински дейности, но не вдигай тежко и изобщо щади се. Не се стресирай излишно, всичко ще е наред, ти си в добра седмица.

За лежане в болницата - най-добре лекарите да преценят. Аз съм влизала 3 пъти за два месеца и половина за токолитична терапия с Кормагнезин и Гинепрал.

# 866
Много ти благодаря.ще слагам по 1 вечер и в понеделник като се видя с АГ тогава да прецени какво да правим...

# 867
Здравейте! Със серклаж и песар съм вече в края на 29с., но има нещо което ме притеснява. Бебчето върви доста голямо , горе долу с около 2-3 седмици напред.
Има ли мами, които са били със серклаж и бебчетата им са били големички? До коя седмица изкарахте? Успяхте ли да влезете в 9-я месец?
Говорете с АГ за изследване за гест. диабет.

# 868
Правихме обременяване още в 25 с и резултатите бяха чудесни, така че няма проблем там.

# 869
Правихме обременяване още в 25 с и резултатите бяха чудесни, така че няма проблем там.
Ами той гестационния диабет може да се развие и по късно от 25 седмица...проверете си как е сутришната КЗ...а най вероятно просто си имате едри бебче

Общи условия

Активация на акаунт