Лежащи мами - 49

• 69 762
  • 1 202
  •   2
Отговори
# 975
Лежа да, и предната бременност лежах. Към 28 седмица обикновено ми разрешават малко движение, към 32 даже леки разходки, ако всичко върви добре. Simple Smile
Тъкмо излязох от болницата и наливането със системи и Индометацина наистина много подобриха положението. Simple Smile
Предният път с песара устисках до 37+0, но нямах контракции само шийката си се скъсяваше.

# 976
И аз с първата бременност лежах изцяло, нямах нито песар, нито серклаж. Сега обаче с малко дете лежането изцяло ми е трудно. Излизам до магазин, вкъщи да свърша нещо.

# 977
Разбирам, аз съм късметлийка имам опция доставка и всякакви уреди вкъщи, пък малкият е вече на 4 и се опитва да се съобразява.
Предната бременност се наложи да лежа не заради шийката, а защото ме бяха приели с изтичане на води. Слава богу, където и да се е бил спукал мехура е било високо и се беше затворил. Иначе АГ ми каза, че ако не е било изтичането е щяла само да ми сложи песара и да си продължа живота. Разбира се без тренировки и вдигане на тежко, но нормална физическа активност.
Тази бременност обаче освен шийката(нея я държи песара) и контракциите са проблем и много внимавам да не се натоварвам, доколкото ми е възможно.

# 978
Аз съм в 30 г.с, имам още доста и се надявам серклажа да си свърши работата. Колкото по напредват седмиците, толкова повече се притеснявам, защото тежестта е по-голяма.

# 979
Правили ли сте тест за фетален фибронектин? Понеже споменахте Индометацин Simple Smile
Иначе да, лежа постоянно, впрегнала съм всякаква помощ, за да лежа максимално, ставам за да хапна и до тоалетна, както и да свърша нещо с детето, че е още мъничък и не е самостоятелен. 😀

Лежа да, и предната бременност лежах. Към 28 седмица обикновено ми разрешават малко движение, към 32 даже леки разходки, ако всичко върви добре. Simple Smile
Тъкмо излязох от болницата и наливането със системи и Индометацина наистина много подобриха положението. Simple Smile
Предният път с песара устисках до 37+0, но нямах контракции само шийката си се скъсяваше.

# 980
Не, не съм правила. За първи път го чувам, като изследване. Сега го потърсих в Гугъл и изглежда, като съвсем смислено изследване, което би ми спестило нерви, но вече е късно...
Ще предупредя на 3тата фетална, че съм го приемала, и с предното дете съм приемала и слава богу не сме имали проблем 🤞🤞🤞🤞

# 981
  • Варна
Първата бременност приемах колаген и никакъв ефект не видях върху шийката да има. Серклажа си държеше и шийката се скъсяваше постепенно с напредване на седмиците. Навремето бая бях се ровила за тоя колаген и честно казано не видях някакви проучвания да има доказано , че има ефект.
Зарче, и аз бях с такава шийка и моята си е къса по рождение.
Втората бременност Христов ми направи серклажа, ама щото бях пропътувала  от Варна до София според мен и си исках серклаж да ми е мирна главата и от него да мине, че не беше кой знае колко впечатлен на 3см шийка 🤣
Издържа си до края. Доста се движих , за разлика от първата бременност и общо взето шийката не мръдна , въпреки ниското носене на бебето.

# 982
На мен Христов ми направи серклаж на шийка 3.5 с думите "не мога да рискувам да те пусна така". И съм на супер ограничен режим, ходене само по 10 мин на ден, а шийката не е мръднала като размер.
Искам да кажа, че преценката е комплексна, не е свързана само с дължината.

Бих се доверила на лекарите, Зарче. Но си я следете на всеки преглед.

# 983
Благодаря ви момичета!
Дано да са прави лекарите и да нямам поводи за притеснение. Донякъде ме успокоява, че и тримата лекари са на едно и също мнение (д-р Христов, д-р Чучумишев и д-р Дойчиновски ).
Гледам да си почивам, предимно да лежа, правя леки разходки, 2 пъти седмично.
Успешен финал на всички пожелавам! 🍀

# 984
Първата бременност приемах колаген и никакъв ефект не видях върху шийката да има. Серклажа си държеше и шийката се скъсяваше постепенно с напредване на седмиците. Навремето бая бях се ровила за тоя колаген и честно казано не видях някакви проучвания да има доказано , че има ефект.
Зарче, и аз бях с такава шийка и моята си е къса по рождение.
Втората бременност Христов ми направи серклажа, ама щото бях пропътувала  от Варна до София според мен и си исках серклаж да ми е мирна главата и от него да мине, че не беше кой знае колко впечатлен на 3см шийка 🤣
Издържа си до края. Доста се движих , за разлика от първата бременност и общо взето шийката не мръдна , въпреки ниското носене на бебето.

И при мен в горе долу същата работа. Само че с първата бременност нямах серклаж, защото късно открихме късата шийка. 3-4 месеца след като родих, моята АГ я измери и от там разбрахме, че е къса по рождение - 2,5 см (нямам аборти или конизация).
Сега с втората бременност два пъти пътувах от Пловдив за преглед при д-р Христов. На първия преглед измери 3,8 см шийка в 12 г.с. Беше някакво моментно и нереално удължаване. Моята АГ също измери толкова. На втория преглед след 2 седмици вече беше около 3 см и д-р Христов ми предложи да направим серклаж.
Наистина се взимат предвид и други показатели , за да се сложи серклаж. И с първата ми бременност хич не родих преждевременно с 2 см шийка, а чак в 37+5 г.с.
Така че отчитам, че при мен направи серклажа, защото го исках и за мое спокойствие.
Сега съм 29 г.с. - серклажа си стои, шийката не се скъсява. Но пия конски дози магнезий и вечер слагам Утрогестан.
Някои лекари не вярват в действието на Утрогестана за шийката и не го изписват, но аз смея да твърдя, че благодарение на много лежане и поставянето на Утрогестана родих първото си дете в 37+5 г.с.

# 985
Пих колаген през цялата бременност, но честно казано ползи за шийката не видях особени - скъсяваше си се прогресивно. Може би ползата от него е, че нямам нито една стрия, но аз мажех два пъти дневно и с продукти против стрии.
Коринфар пих също 2х1 и отделно алфалипоеваа киселина в комбинация с магнезии. Аз си имах контракции независимо от дозата на последния - единствено накрая минах на диаспорал 400 и бях доволна.

От 32 седмица нататък не ме интересуваше колко ми е шийката, честно казано. От 26-27 г.с до края си бях все между 13 и 25 мм на моменти.

# 986
Абсолютно съм съгласна. При мен също Диаспорала действаше най-добре, но и много ме разхлабваше, което пак си води до контракции.
Но в едно се уверих - колкото повече го мислиш и се притесняваш, повече болки си създаваш, независимо дали са истински, или плод на въображение от стреса колко се е скъсила този път шийката.
Спокойствие и лежане, повече от това какво? Simple Smile

Пих колаген през цялата бременност, но честно казано ползи за шийката не видях особени - скъсяваше си се прогресивно. Може би ползата от него е, че нямам нито една стрия, но аз мажех два пъти дневно и с продукти против стрии.
Коринфар пих също 2х1 и отделно алфалипоеваа киселина в комбинация с магнезии. Аз си имах контракции независимо от дозата на последния - единствено накрая минах на диаспорал 400 и бях доволна.

От 32 седмица нататък не ме интересуваше колко ми е шийката, честно казано. От 26-27 г.с до края си бях все между 13 и 25 мм на моменти.

# 987
Здравейте! В понеделник и вторник ми биха Флостерон (29 г.с.) и оттогава коремът ми расте видимо повече, направо от ден на ден виждам разлика. Никаква друга промяна нямам откъм медикаменти или навици и се зачудих дали няма връзка с инжекциите. Някоя от вас има ли идея?

# 988
Може бебето да си е сменило позицията и да ви изглежда различен корема.

Здравейте! В понеделник и вторник ми биха Флостерон (29 г.с.) и оттогава коремът ми расте видимо повече, направо от ден на ден виждам разлика. Никаква друга промяна нямам откъм медикаменти или навици и се зачудих дали няма връзка с инжекциите. Някоя от вас има ли идея?

# 989
Слагах Флостерон, но не съм забелязала да ми расте коремът от това. Наистина може да е от променена позиция на бебето. Може да си премерите обиколката и да обсъдите с АГ за лично спокойствие Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт