Лежащи мами - 49

• 69 664
  • 1 202
  •   1
Отговори
# 1 020
Аз само да кажа, че песар не е задължително да се слага на под 25 мм, при мен се сложи на 28 ММ с данни за скъсяване, защото беше започнала шийката да прави фуния. И предната бременност ми го сложиха на 26 мм, защото се скъсяваше вече бързо шийката.
Също предната бременност, ако нямах изтичане на води, а тази много контракции нямаше да ме карат да лежа вече с поставения песар. Simple Smile
Аз да питам на вас, кога ви махнаха песарите и спряха лекарствата, ако сте раждали нормално. Предният път бебо беше седалищно и щяха да го махнат чак в деня на секциото, а магнезия не ми го спряха също, само утрогестана го спряха почти в 37 г.с. В крайна сметка ми го махнаха като тръгна раждането.
Сега съм на коринфар, ношпа и Циклогест ректално.
Също някой да е повръщал от папаверин?

# 1 021
  • София
Също някой да е повръщал от папаверин?
Да,аз повръщам от Папаверина ако го изпия на гладно.

# 1 022
Здравейте, планирам бременност,  като ще се наложи серклаж поради две късни загуби заради шийката и въпреки направени серклажи, но сега на колпоскопия ми откриха овули Наботи на входа на шийката и казаха, че може да се махнат с Лазар, но не е задължително, само ако искам, но не знам те не пречат ли за серклаж и износване..... някоя имала ли е?

# 1 023
Не съм имала, но мисля, че за махане се взема предвид и резултат от цитонамазка. Защо не направите една консултация с д-р Христов в Надежда преди да забременеете, за да обсъдите с него евентуален серклаж и биха ли били проблем за него овулите на Наботи. Има доста опит и едва ли ще сте първата с този проблем.

Здравейте, планирам бременност,  като ще се наложи серклаж поради две късни загуби заради шийката и въпреки направени серклажи, но сега на колпоскопия ми откриха овули Наботи на входа на шийката и казаха, че може да се махнат с Лазар, но не е задължително, само ако искам, но не знам те не пречат ли за серклаж и износване..... някоя имала ли е?

# 1 024

Аз имам едно раждане и след това на всеки преглед те се виждаха като червени точки. Това са жлези. Сега с втората бременност си увеличиха големината. Някои лекари казват, че от тях получавам зацапване, когато се пукнат. Други от полипа. Никой не потвърждава на 100%. Нямам представа дали си заслужава да се махат, на мен никой не ми е говорил за махане.

# 1 025
Не съм имала, но мисля, че за махане се взема предвид и резултат от цитонамазка. Защо не направите една консултация с д-р Христов в Надежда преди да забременеете, за да обсъдите с него евентуален серклаж и биха ли били проблем за него овулите на Наботи. Има доста опит и едва ли ще сте първата с този проблем.

Здравейте,  бях на преглед при него преди 2 месеца, но не ми е казал, че ги е видял, пак ще запиша час за консултация. Цитонамазката ми е добре, 2А. Искам да започнем с опитите,  но сега не смея заради тия кистички....

# 1 026
Стискам палци всичко да е наред и скоро да има повод за радости Simple Smile
Моето впечатление от д-р Христов и с двата серклажа е, че не винаги всичко, което вижда го споделя, ако не е нещо важно и притеснително.

Здравейте,  бях на преглед при него преди 2 месеца, но не ми е казал, че ги е видял, пак ще запиша час за консултация. Цитонамазката ми е добре, 2А. Искам да започнем с опитите,  но сега не смея заради тия кистички....

# 1 027
Здравейте! Днес бях на фетална морфологоя в 22 седмица съм. На 05.03 ми измериха шийката на матката и беше 4,3см , а днес след 14 дена е 2,6 като аз не изпитвам болка.
Докторката каза да пусна стерилна урина и да излеза болничен. Това ми е първс бременост, имам 2 спонтанни аборта в 5 и 6 седмица. Много се притеснявам, защо тплкова бързо се е скъсила. Има ли възможност да има някаква грешка при измервания?
Каза ми само магнерот 3х2, нищо друго, но аз се побърках от страх цял ден.

# 1 028
  • София
Кога пак те викат да я измерите?
Свърза ли се с лекарката,която те следи,тя какво смята?Отиди да ти вземе и влагалищен секрет, ако не е пускан скоро.
 Успокой се,хубаво че са я измерили и сте я хванали!Останалото се овладява при навременно взети мерки.

# 1 029
Измери ми я докторката при, която се следя. Тя ми прави и феталната морфология. Това е, че каза да пусна стерилна урина, дали проблема може да е от бъбреците. Не ми изписа прогестерон, а само магнедор дали ще стане да се стопира само с него?
На преглед съм след 2 седмици пак

# 1 030
Шийката няма нервни окончания, така че при скъсяване не се усеща промяна. Как я мерят - с вагинален ехограф ли? Ако да, той е точен. Магнеротът е за контракциите. Казват, че я скъсяват допълнително, но от всичко което изчетох останах с впечатление, че подготвителните не го правят, а само родилните. Но както и да е.   2.6 см не е уау, но не е толкова зле. С тези сантиметри бях 10 дни в чужбина и правех по 15 км на ден. Лежи повече и се пази.

# 1 031
Да, с вагинален ехограф е мерят.
Много благодаря за отговора, дано всичко е наред. Ще лежа повече и ще се пазя!

# 1 032
Момичета, съжалявам, ако не е мястото тук, но се чудя дали не трябва да започна да лежа повечко. Confused
За първи път ми мериха дължина на шийката в 14+3 (по прм) или 15+4 (по узи) - беше 3,43 см. Докторът каза, че е добре, но какви са нормите в този срок на бременността?
Другата седмица съм на преглед - това ще е на практика 2 седмици след първото мерене. Какво би било притеснително тогава? Flowers Hibiscus

# 1 033
Здравейте, Мами в 19 г.с съм и другата седмица ми предстои серклаж, тъй като имам скъсяване на 22 мм, който ще бъде поставен в Шейново. Моля за информация как бяхте след процедурата болеше ли Ви, цял ден ли лежахте и какво чувствахте, има ли нещо което Ви притесняваше? Ще съм много благодарна за отговор може тук, може и на лично! На всички пожелавам живо и здраво бебе на финала!

# 1 034
  • София
Здравейте, Мами в 19 г.с съм и другата седмица ми предстои серклаж, тъй като имам скъсяване на 22 мм, който ще бъде поставен в Шейново. Моля за информация как бяхте след процедурата болеше ли Ви, цял ден ли лежахте и какво чувствахте, има ли нещо което Ви притесняваше? Ще съм много благодарна за отговор може тук, може и на лично! На всички пожелавам живо и здраво бебе на финала!
Точно в Шейново д-р Вецев преди месец ми сложи серклаж в 17 г.с.
 Манипулацията е много лека и бърза.
Условията не са най-добрите, но за три дни се преживява (три нощувки стоях),първата е денят преди серклажа и още две.
Има лека болка след серклажа, но ако поискаш ти слагат Но шпа и забравяш,пускат ти и система с магнезий.
Има и леко ярко кървене,което не трябва да те плаши,то е от шийката, все пак е шита.

Общи условия

Активация на акаунт