Лежащи мами - 49

• 69 597
  • 1 202
  •   1
Отговори
# 1 035
На мен също ми правиха серклаж в 15 г.с., но не в Шейново. Приеха ме, на следващия ден ми направиха серклаж и ме държаха още 4 нощувки след това, понеже АГ искаше да е сигурен, че ще лежа след манипулацията. След серклажа аз не съм имала болки, слагаха ми магнезий и но шпа. Имах на същия и на следващия ден слузесто розово течение и това беше. Вече съм в 34 + 5 дни и се надявам да избутам още някоя седмица.

# 1 036
Здравейте на всички търпеливи и силни майки в тази тема! Възхищавам се на силния ви дух, иска ми се да почерпя сили от вас и ви пожелавам от взе сърце да износите до термин здрави дечица!
Накратко за мен : две деца на 8г. и 5г. и един огромен шок в 17+г.с., който не беше никак планиран, но се оказа упорит и здрав. И всичко уж беше що-годе нормално, като изключим нормалните неразположения. До вчера, когато ме сюрпризираха със скъсена шийка и пуснахме микробиология с идея за серклаж при липса на бактерия. Много, много съм притеснена, при предишните две бременности даже нямам спомен да са ми я мерили, самл бях мяркала като инфо, че може да се скъси и какво е серклаж…Лекарката ми не можа да каже защо се е скъсила така рязко, беше 3,5см преди 2 седм, микробиологията също от тогава е чиста, както и цитонамазката е добре, други инфекции нямам..Може ли причината да са предните две секцио раждания? Последното е 2018г, минала е време. Иначе каза, че шийката е стегната и плътна, не е омекнала, не може да си обясни защо се е скъсила (не каза см този път, ама ако е наполовина значи под 2см). Изписа ми стандартно Биоелектра и Утрогестан глобули. В събота ме вика на контролен и да решаваме за серклаж за вторник. Всичко ме притеснява - самата интервенция (кървене, болка, ще
водя ли нормален живот с този конец) и въобще ще помогне ли това да се задържи бременността? Тук повечето сте доста напреднали и наистина на финала, аз съм едва в средата. Освен всичко друго, оставаха ми броени дни, докато договорът ми стане постоянен и смятах тогава да обявя бременността, сега с този болничен скоро няма да мина на постоянен..Просто имам нужда от няколко укоражителни думи и истории с премеждия, като моята, но пък положителен завършек. С много от вас плаках от мъка или щастие, прочитайки развръзката и, макар да не съм активен потребител, ви чета постоянно и съпреживявам. Стискам палци на всички!

# 1 037
Elora Lulu всичко ще е наред, не се притеснявайте за серклажа, аз също имам и по никакъв начин не усещам конеца. Все едно го няма. Поставен е в 15 г.с., вече съм в 35 г.с. С първата бременност бях изцяло на легло, понеже видяхме късно скъсяването и беше късно за серклаж. В крайна сметка преносих и предизвикаха раждане. Сега пак почивам, но излизам да пазарувам, да свърша някаква работа. Из вкъщи нещо да оправя, а и с детенце на 2 и половина е мисията невъзможна да съм изцяло на легло. Вярвайте, че всичко ще е наред! На мен вече много ми тежи, кръста ме боли и едва се движа, като някое пингвинче съм, качила съм 9 кг, но не остава вече. Дано издържа още няколко седмици.

# 1 038
Neli, благодаря за окуражителните думи! Пропуснах да кажа, че постоянно имам някакви странни пробождания на различни места, сякаш нервни окончания, знам ли, включително и в областта на гениталиите. Нямам спомен с предишните бременности да съм имала.. Случвало ли ви се е, какво може да е? Вече не знам кое е реално, кое е продукт на паниката ми …

# 1 039
Пробожданията не са от шийката, по-вероятно е да са нормалните процеси, свързани с бременността и промените на тялото. И аз имах такива. Хубаво е да знаеш колко ти е дължината - би трябвало в амбулаторния лист от прегледа да е записано.
Аз съжалявам, че не си сложих поне песар, за да съм една идея по-спокойна. Не се притеснявай за серклажа, наистина е една застраховка и подсигуряване.

За работата - каквото, такова. В крайна сметка някои неща не зависят от нас.

# 1 040
  • София
Neli9003, четох те някъде че след серклажа си имала  прием на Арилин Рапид,какво лекувахте ?Излекува ли го?
Прием на антибиотик през устата имала ли си?
Ако има някаква инфекция над и около конеца, този Арилин дали ще й подейства, или само локално действа, четох че все пак и в кръвообращението минава някаква част.

# 1 041
Здравейте, някой имал ли е повече околоплодни води в 8 месец?
Бях на ФМ и ми каза, че водите са на горната граница.

# 1 042
  • София
Здравейте, някой имал ли е повече околоплодни води в 8 месец?
Бях на ФМ и ми каза, че водите са на горната граница.
Аз имах ,правих обременяване с глюкоза,нямах гестационен диабет,нямаше открити инфекции,нямаше проблеми при бебето ... Накрая заключиха че просто са физиологично увеличени,при някои жени така ставало.

# 1 043
Neli9003, четох те някъде че след серклажа си имала  прием на Арилин Рапид,какво лекувахте ?Излекува ли го?
Ако има някаква инфекция над и около конеца, този Арилин дали ще й подейства, или само локално действа, четох че все пак и в кръвообращението минава някаква част.
Имах бактерия, не помня каква беше. Слагах Арилин рапид на през 3 дни , след това микробиологията беше чиста. Антибиотик през устата не съм приемала. Сега пак пуснах микробиология и е чиста, също когато пускам кръвни изследвания пускам и ЦРП.

# 1 044
  • София
Имах бактерия, не помня каква беше. Слагах Арилин рапид на през 3 дни , след това микробиологията беше чиста. Антибиотик през устата не съм приемала. Сега пак пуснах микробиология и е чиста, също когато пускам кръвни изследвания пускам и ЦРП.
И аз пускам , било ли ти е завишено?
 На мен ми е над горна граница , и със сина ми беше така още отначало.
Докторът казва,че за бременни границата била 25 и не било тревожно.
Според теб ако има бактерия над конеца или към матката Арилина ще подейства ли,или действа само локално?

# 1 045
И аз пускам , било ли ти е завишено?
 На мен ми е над горна граница , и със сина ми беше така още отначало.
Докторът казва,че за бременни границата била 25 и не било тревожно.
Според теб ако има бактерия над конеца или към матката Арилина ще подейства ли,или действа само локално?
Ами не знам, мисля че действа локално. А ЦРП при мен не беше завишено, мисля че за СУЕ е завишено при бременност, но ЦРП до сега не ми е било високо. По принцип знам за ЦРП, че се покачва при вирусна или бактериална инфекция.

# 1 046
Здравейте, тук всички пишещи ли са от лежащите? Аз не лежа, не съм спирала да работя, но съм с близнаци, вече в 17 гс, имам предварителни индикации за серклаж и предишни раждания в 38 и 37 гс. На шийката имам интервенции. Чакам си рутинния преглед в понеделник, но какво ако ми кажат всичко е наред и пак след месец преглед..? Не искам серклаж по спешност...

# 1 047
Здравейте, тук всички пишещи ли са от лежащите? Аз не лежа, не съм спирала да работя, но съм с близнаци, вече в 17 гс, имам предварителни индикации за серклаж и предишни раждания в 38 и 37 гс. На шийката имам интервенции. Чакам си рутинния преглед в понеделник, но какво ако ми кажат всичко е наред и пак след месец преглед..? Не искам серклаж по спешност...
Здравей, аз съм по същият начин.С близнаци и шийка след конизация 3.2 см затворена. Серклаж в 19 г.с. ми се стори много рисковано. Следя шийка на 2 седмици, вече съм в 24 г.с. и шийката е същата. Дано издържи до края!

# 1 048
Здравей! Аз не съм лежаща. С втора бременност и серклаж от 15 г.с. Първата бременност лежах без серклаж и родих в 37+5 г.с.
Според мен не чакай, а направи консултация с д-р Любомир Христов от "Надежда". Чуй и неговото мнение.
Късно поставен серклаж крие рискове.
Преди 6 години, когато бях бременна с първото ми детенце много късно откриха скъсената шийка. Тогава само по форумите се споменаваше за песарите. Така, че и песара е вариант в по-напредналите седмици.
Успех и до щастлив финал!

# 1 049
  • София
Mama2288, никой не може да предвиди как ще се развият нещата.
 Ако не сложите,ще го мислиш и може да се наложи да лежиш в даден момент.Ако сложите ми се струват една идея по-спокойно нещата, ама никой не може да каже кое е по-добре.
19 седмица не е толкова късно,въпросът е да не е тръгнало скъсяване и да има какво да се шие.

Общи условия

Активация на акаунт