Лежащи мами - 49

• 69 583
  • 1 202
  •   1
Отговори
# 1 050
Благодаря ви за споделеното. Сега се чудя дали да изчакам понеделник, прегледа ми е в 17ч или да звъня на Вецев, за да си кажа какво ме притеснява. Предния път бях преди месец не ме е гледал вагинално, само каза, че този път ще гледа шийката, но аз не преброих седмиците и понеже му имам доверие, не напомних нищо. Микробиология и цитонамазка ми взе стажант и също нищо не каза. Иначе за момента всичко върви наред, но преди време Станулов беше на мнение, че не мога да износя близнаци, в Турция и Киев казаха няма проблем.

# 1 051
  • София
Благодаря ви за споделеното. Сега се чудя дали да изчакам понеделник, прегледа ми е в 17ч или да звъня на Вецев, за да си кажа какво ме притеснява.
Щом си при Вецев, остави се на неговото решение и си изчакай прегледа.Той няма да рискува нито да те остави без,нито да ти сложи без реална причина.Ще премери нещата.
 При мен само като включи вагиналния ехограф и беше точен и категоричен,че при мен трябва да се сложи рано серклаж, защото шийката няма да издържи, имала съм някакъв ръб,не помня какво ми обясняваше вече.
За сметка на това д-р Христов, който ми сложи серклажа със сина ми беше на мнение, че трябва да се изчака да видим накъде отиват нещата.Мен това чакане ме втрещява, отидох по друг повод при д-р Вецев, Но реших да се доверя цялостно.

# 1 052
Bubble, благодаря ти, аз правя същото с доверието, но изведнъж се сепнах снощи, че седмиците напредват, а не ме гледа предния път вагинално и дали не му се сторих по-безпроблемна, защото всичко друго ми е наред...

# 1 053
Лежащите мами ,които имат още едно дете а таткото е на работа от сутрин до вечер... как се справяте ?

# 1 054
Лежащите мами ,които имат още едно дете а таткото е на работа от сутрин до вечер... как се справяте ?

При нас бабите помагат докато се върне таткото от работа,иначе няма как с дете на 2г.

# 1 055
И при нас бабите помагат, докато татко му е на работа. Той ходи на ясла, но седмица-две ходи, после две е вкъщи, понеже е болен. Има дни, в които го гледам сама и няма как да лежа.

# 1 056
Аз не съм на лежащ режим въпреки поставения серклаж. Имаме детенце на 1 г и 9 м и няколко дена в седмицата мъжът ми работи от вкъщи, а през останалите баба/леля идват да помагат по няколко часа, ако могат. През останалото време аз се грижа сама.

# 1 057
Bubble, благодаря ти, аз правя същото с доверието, но изведнъж се сепнах снощи, че седмиците напредват, а не ме гледа предния път вагинално и дали не му се сторих по-безпроблемна, защото всичко друго ми е наред...
Аз ходих за второ мнение при Христов в 20-21седмица. Моят лекар искаше да чакам, а и отсъстваше и нямаше да може да ми сложи серклаж навреме . И в крайна сметка избрах и при Христов да направя серклажа. 22 или 23-та седмица май беше -съвсем в посл.момент. Даже бях по-спокойна, че хигиената в Шейново по ме притесняваше. После се следих и родих в Шейново.

# 1 058
Вецев направи моя серклаж с близнаци в 20 + 4. С мен в Шейново беше и друга бременна в близнаци още по-напред. Не виждам къде е проблемът.
Mama, съвсем в срок си и ще те погледне на вагиналния в понеделник, обясни му притесненията си.

# 1 059
Здравейте лежащи Мами, как запълвате времето си през деня в лежащо положение ,аз лежа вече от половин месец, но започвам вече да не се чувствам добре, тъй като съм доста активен човек. Ще се радвам за идеи, за да минава по-бързо времето, до безопасни седмици. Благодаря предварително!

# 1 060
Здравейте ,момичета .

С първата си бременност имах чести  бракстън хикс още от 4 месец . Мнооого чести. В болница влизах няколко пъти и какво ли не беше ,но те не спираха. Намаляха за период и пак се връщаха.Не виждах резултат от влизането в болница.

Сега с втората бременност (при друг лекар ) пак започнах да ги имам . Този път от началото на 6ти месец . Лежа си активно.
Доктора каза ,че няма какво да се направи за тях освен да си почивам и да си пия магнезия .Не мисли ,че има смисъл от болница . Като му кажа ,че имам стягания ми казва , че е нормално и ,че е важно да следим шийката .
Понякога са повечко за един ден . Понякога по -малко . Вчера например им изгубих бройката .

Как сте вие с тези Бракстън хикс (стягания ) ?

# 1 061
Здравейте ,момичета .

С първата си бременност имах чести  бракстън хикс още от 4 месец . Мнооого чести. В болница влизах няколко пъти и какво ли не беше ,но те не спираха. Намаляха за период и пак се връщаха.Не виждах резултат от влизането в болница.

Сега с втората бременност (при друг лекар ) пак започнах да ги имам . Този път от началото на 6ти месец . Лежа си активно.
Доктора каза ,че няма какво да се направи за тях освен да си почивам и да си пия магнезия .Не мисли ,че има смисъл от болница . Като му кажа ,че имам стягания ми казва , че е нормално и ,че е важно да следим шийката .
Понякога са повечко за един ден . Понякога по -малко . Вчера например им изгубих бройката .

Как сте вие с тези Бракстън хикс (стягания ) ?

Здравей, и аз съм така още от четвърти месец, в повечето случаи в легнало положение по гръб, като се обърна на ляво нямам, надясно имам по-малко втвърдявания. И на мен за сега нищо не ми помага,бях два пъти в болница,  но забелязвам, че са по рядки, когато ям по подходяща храна, която не вреди на корема и когато корема ми е празен и не съм преяла, но при всеки е индивидуално. Според мен е опасно, ако има болки.

# 1 062
Аз имах доста БХ контракции като Магнерот и Магнерич не ми помагаха за тях. Единствено Магнезиев диаспорал ми действаше добре. По-големият проблем от БХ бяха други контракции, които не усещах нито болезнено, нито като стягане, но апарата за тонове ги отчиташе като огромни вълни дори в покой. Не знам колко банки кормагнезин и гинепрал ми наляха за последните два месеци от бременността само и само да избутам до по-приемлива седмица.

Не мисля, че има някакво решение освен почивка. Аз доста лежах - ту вкъщи, ту в болница, но все пак ставах да свърша нещо вкъщи. Правех го на почивки и без вдигане на тежки неща и дълго стоене прав.

# 1 063
Здравейте, ще си изкажа притесненията, понеже тук всички мами с опит, някои ми се струва повече и от лекари. Накратко - две раждания секцио, в които нито са ми мерили, нито са ми споменавали нещо за шийката. В момента - 18г.с. непланирана бременност. На предпоследния преглед следящото АГ много ме стресна, защото каза, че шийката се скъсила рязко, изписа ми утрогестан вагинално, повече магнезий, който и преди приемах и лежане. Каза, че след няколко дни като ме види ще преценим, но съм за серклаж. На последния преглед обаче
каза, че шийката леко се е увеличила, но е под 3см, че в моя случай серклажа ще е най-крайна мярка, тъй като е по-рисково за два пъти рязана матка. Допълни, че ако така се задържи няма да е проблем до края и че ако се скъси и в 24г.с. може да се шие на 1см…Как така сега на под 3см е проблем, а в 24гс на 1см няма да е проблем? Доста съм объркана и не знам има ли смисъл да търся друго мнение, ако серклажът наистина е рисков в моя случай. Също и как бих могла да лежа още 4+ месеца, при положение, че имам 2 деца, макар и не бебета, но не мога 24 /7 да лежа… Ще съм благодарна за всякакви мнения/съвети/споделен опит!

# 1 064
Изобщо не ми звучи адекватно мнението на следящия АГ. Щом в 18 г.с. е под 3 см тенденцията за напред ще е да се скъси още, при положение че бебето расте и натежава.
На Ваше място бих потърсили второ мнение, защото на 1 см няма какво много да се зашие. От д-р Христов знам, че за да се направи серклаж трябва да има какво да шиеш. Това бяха думите му при първия серклаж, който ми постави. Аз самата съм с едно секцио и втора бременност в момента. И двата серклажа са поставяни в 15 г.с. превантивно на около 2.5 см шийка като след процедурите винаги шийката ми се увеличава на над 3.5 см. Не е ставало и дума сега при втория серклаж, че е рисково да се поставя, защото имам правено секцио. Не съм лекар, но какво общо има рязането на матката с шиенето на шийката..
Мое мнение, но ако съм на Ваше място, за да съм спокойна, ще сложа серклаж сега превантивно, отколкото да чакам толкова късна седмица, за да го слагам по спешност.
Не съм лежала с първата бременност, не лежа и сега с втората след серклажа. Водя съвсем нормален живот като разбира се се пазя и не се преуморявам, не вдигам тежко и т.н.
Аз съм с предписан циклогест вагинално от 400 мг (пак е прогестерон), вместо утрогестан. Според моето АГ е по-добър препарат от утрогестана.
Стискам палци всичко да е наред.
Здравейте, ще си изкажа притесненията, понеже тук всички мами с опит, някои ми се струва повече и от лекари. Накратко - две раждания секцио, в които нито са ми мерили, нито са ми споменавали нещо за шийката. В момента - 18г.с. непланирана бременност. На предпоследния преглед следящото АГ много ме стресна, защото каза, че шийката се скъсила рязко, изписа ми утрогестан вагинално, повече магнезий, който и преди приемах и лежане. Каза, че след няколко дни като ме види ще преценим, но съм за серклаж. На последния преглед обаче
каза, че шийката леко се е увеличила, но е под 3см, че в моя случай серклажа ще е най-крайна мярка, тъй като е по-рисково за два пъти рязана матка. Допълни, че ако така се задържи няма да е проблем до края и че ако се скъси и в 24г.с. може да се шие на 1см…Как така сега на под 3см е проблем, а в 24гс на 1см няма да е проблем? Доста съм объркана и не знам има ли смисъл да търся друго мнение, ако серклажът наистина е рисков в моя случай. Също и как бих могла да лежа още 4+ месеца, при положение, че имам 2 деца, макар и не бебета, но не мога 24 /7 да лежа… Ще съм благодарна за всякакви мнения/съвети/споделен опит!

Общи условия

Активация на акаунт