🌷Истанбул🌷 [тема 59]

• 48 992
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
Хотела от който искам да се оплача е този
Скрит текст:
В стаите на 2-ят етаж изобщо не може да се спи и не заради градския шум, а заради това, че всички външни тела на климатиците са накачулени в този участък (поне 10) и в стаите се чуваше ужашно бучене от силата чак леглото вибрираше! Може да откачи човек там. Истанбул ни беше междинна спирка за връщане в България и тази последна нощ беше кошмарна за нас. Друго и също така важно беше, че банята беше занемарена и мръсна. Имаше следи от предишните ползватели.

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 13:42 от Реа

# 211
. И при Телибаба се дотътрихме. Остана да се сбъдне желанието.

# 212
  • София
Къщата на Халит от Опасно изкушение
В действителност това е Hotel Les Ottomans, а не вила, както е в сериала.
41.058981, 29.036240

# 213
Ай, ся, чакаме Хюлия от Песента на живота. И Керем не се появи.

# 214
  • Варна
Много добре изкарахме. Цялото семейство беше най-впечатлено от Цистерните и квартал Мода в Азиатската част.
Не купихме винетка, защото на две места ни обясниха, че до 15 дни престой няма нужда и на границата ще си платим, както и стана, но имахме и някаква глоба, мисля за превишена скорост.
Глобата е била точно заради неплатените по стандартния начин магистрални такси.

# 215
  • Майничка
Да споделя най-тихото и спокойно местенце за почивка насред калабалъка покрай Топкапъ и Св.София (на линията м/у касите за Музей пас преди входа за парка   преди двореца и градинката до чаршията с Музея на мозайките):
Скрит текст:

Вътрешно дворче на бивше медресе, сега център за приложни художествени занаяти, тихичко, зеленичко, сенчесто и много прилично ценово, особено на фона на градинката на ресторанта към х-л Хилтън до него.
За ядене не е, но за кафе и лимонада/шербет е идеално.

П.П. Изключително сме впечатлени от интерактивните презентации в Археологическия музей - такава трябва да е формата, за да запали интерес и у младите.
Също така ми беше много интересно филмчето за куклените представления на карагьозчиите в етнографската секция на Музея за ислямско и турско изкуство, който иначе не е от най-атрактивните, но за сметка на това е от най-труднодостъпните за колички и възрастни хора, с много стълби и никакви рампи или асансьори. Етнографската част е най-интересна, но е с вход откъм вътрешния двор, срещу кафето и лесно може да се пропусне.

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 19:24 от gargamela

# 216
Ооо, ей за тази къща ти завидях ! ❤️
И къде се намира, че този сериал ми е много на сърце- колко нощи му посветих... 😂

Аз мисля този път за обекти в Азия, но още нямам ясен план.
Само запазени хотели ( вече не зная колко са) и даже за различни дати в две последователни седмици през октомври. 😂
Ще следя прогнозите за времето и ще избера едната, макар че с моя късмет сигурно ще нацеля грешната. 😂

# 217
. И аз го харесвам много. Заради него съм се запалила да ходим до Берлин.

# 218
Момичета, за Аквариума има ли някакъв комбиниран билет? Нормално ли е 3 билета да са 80$?

# 219
  • Майничка
Множко е. Билетите от място в Истамбул Аквариум във Флория са 350 лири за възрастен и 300 за ученик (щерката е на 14, не са й искали документ, направо я таксуваха за дете). Онлайн даже бяха 10% надолу, но ние си взехме от място.
В Sea Life бяха по-евтини, пак от място, 270 детски и 300 или 310 тл за възрастен.
Това са цени от мин.седмица.

# 220
  • София
А нямаше ли и някакви други атракции в Аквариума във Флоря? Май някакъв лабиринт, 4Д кино? Навремето си взехме билет само за аквариума, но ни предлагаха и някакви комбинирани.

Прочетох отново въпроса. Май се пита за някакъв билет с намаление, а не комбиниран с нещо друго. Ние бяхме 4-ма възрастни, но ни продадоха семеен билет. Simple Smile В аквариума в мол Форум също бяхме влезли със семеен билет (тогава бяхме с децата). Но и на двете места бяхме отдавна. Не знам как е сега.

# 221
  • Майничка
Нямаше опция семеен билет. В Sea life имаше комбиниран с Леголенд, както и някакви отстъпки за музея на илюзиите май, но не се интересувахме.
Във Флория не видях опция комбиниране.

# 222
Здравейте !
Съвсем инцидентно искаме да посетим Истанбул  с ТА .Ще сме с дете и много искам да го заведем да Виаленд или Аквариума в кв. Флора . Някой който скоро да  е посещавал тези места с пресни впечатления ?Намерих сайт на Виаленд,но за резервация на билети ми излиза,че няма места,възможно ли е ?
Дете на 6 г таксуват ли го в градския транспорт ?

# 223
Преди няколко дни бяхме в аквариума във Флоря, с деца на 12 и 17. Нямаше комбиниран семеен билет, както писаха по-горе, билетите са по 300 и 350 лири. Беше им интересно, освен водните пространства с риби, имаше сектор Южен полюс с пингвини, както и сектор Тропическа гора, в който освен типичните растения, които създаваха усещане за топлина и влага в пространството, имаше капибара и малко крокодилче. Останахме доволни от видяното, досега не бяха виждали нещо подобно нашите деца.

# 224
  • София
По повод писаното по-горе отворих сайта на Истанбул Аквариум. Има намаление за купени онлайн билети - https://www.istanbulakvaryum.com/en/online-ticket

Дете на 6 г таксуват ли го в градския транспорт ?
До 6 г е безплатно.

Общи условия

Активация на акаунт