🌷Истанбул🌷 [тема 59]

• 48 888
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
С два реда само, и аз си изпатих от Dauria flats - по същият начин отхвърлиха резервацията ми докато пътувах - "технически причини", и после имаха свободни стаи на тройно по-висока цена. Градът е страхотен, красив и уникален.
Поздрави от дъждовен Истанбул Simple Smile

# 391
  • София
Лично мнение ама ако искате да опитате наистина качествена , вкусна и без шмекерлъци храна не се набутвате на най - туристическото място и това се отнася съвсем не САМО ЗА  ИСТАНБУЛ И Турция - точно обратното - търсим любимата квартална кръчма далеч от туристите навсякъде по света ...

Нормално да е така, но какво да прави човек, когато хотела/апартамента му е в идеален или широк център?? Няма да ходя по кварталите за да търся кръчма, ще ядем някъде в района.. и това се отнася и за други градове по света, където такова нещо не е имало.

# 392
Аз да ходя по квартали, но не знам къде, след като всеки е настроен да те излъже и по кварталите няма да има гаранция. По-добре да не попадаме в такива ситуации, но няма как да си избираме.

# 393
  • София
Аз да ходя по квартали, но не знам къде, след като всеки е настроен да те излъже и по кварталите няма да има гаранция. По-добре да не попадаме в такива ситуации, но няма как да си избираме.
Не е съвсем така. Да, мошеници има навсякъде, но повечето са се ориентирали към туристическите места. Wink Обикновените хора, с които сме общували по кварталите са невероятно мили и отзивчиви. И макар и да се разбираме най-вече със знаци, пак намират начин да помогнат.

# 394
Ще се постарая максимално да следвам съветите ви и дано няма издънки. Благодаря на всички споделящи. Хотела ни е в азиатската част. Надявам се да не ние скучно като по-настрани, а и все пак ще се придвижваме на отсрещния бряг ежедневно. Предпочитаме заведенията с гледка, които неминуемо ще са пълни с туристи, но явно ще трябва компромиси. А и човек като е подготвен, ще е на щрек.

# 395
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Вие изкарахте Истанбул някакво гето в Шри Ланка дето бял човек не са виждали. Хайде малко по-сериозно. Чудя се какво сте търсили изобщо там, но не държа да разбирам.

Едно 99,5% от темата отсядаме в туристическите райони и сме спали, яли и пазарували точно там. И нищо не ни се е случвало. И сме споделяли много много информация - достъпна е чрез търсачката, а всичко най-важно го има първия пост. Който е чел и разбрал си е изкарал добре, останалите както глава ги учи. Ние нямаме вина, че не могат да разпознаят елементарен туристически капан от нормално заведение.

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 00:40 от Шебек

# 396
  • Варна и...духом на Босфора
Vici75
Коги тръгваш ти ,джанъм?
Азиясайд- Тамам.
Дей тоз хотел?
Ти нали имаш Истанбул карт?
Квартал там да искаш,заведения да искаш,
И по- джиджани,и по- файски,и по за нашего брата!😋

Обаче!
Моля те! Не отивате в град,с насочен Снайпер/ модел30/CsjTyk/789089890000/😃срещу вас,за да бъдете нащрек!

Подкрепяйки на 1000 процента поста на Шебечеджим,аз и се въздържах,де да кажа какво - що,но прочетох всички постове на моите немски колеги😃.
Единият поклати глава и рече - "Повръщано в Истанбул"??,утре ще видиш, 😁,то аз го знам де,кое е мястото,няма го Нийде на Вселената,😃 що значи повръщано😁.
Обаче няма да давам снимки...

Не знам....
Повече от 15? /🤔☺️Пъти в Истанбул съм била,и Четка преживях,/ заплатена / двувалутно/😁 бир долар/ он лира/2013г./ , броейки челядта на "Четкаджията"😃 и оплакванията му,че не е ял два дни😁,и в различни хотели, хостел,и райони нощувах, и от тъмнокожи закупих часовник/ не е мръднал/!,Лалели след 10 часа,позната гледка,и в различни райони от Байрямпаша до Саръйер и Анадолукаваъ,Пашабахче,Кундурафсбрикасъ,и още и още ,хапвахме и пийвахме,нито ми е ставало лошо от храна,и Улична,и от щандове навън...
От 2009 до Мин.месец. само един път с Ексайтед и Ева като бяхме,2012/ с плаката❤️
Божеее,ми то 10 години,га минаха/😃/,Ева платила за три бири,пък като идва- в торбата - 2- кенчета,сал тогазе малка преметна😋.

Люде,
Тръгвайте с отворени сърца и обятия към Истанбул!❤️

# 397
redemi от 5 до 14 октомври ще сме там, пътуваме от Щатите, не от БГ. Double tree Hiltyn - Moda ни е хотела. Да, аз съм си направила цял файл със всичко за азиаткста част, както и другата част. Не тръгвам съвсем слепешаката Simple Smile

# 398
  • София
Вие изкарахте Истанбул някакво гето в Шри Ланка дето бял човек не са виждали. Хайде малко по-сериозно...
Аз съм сериозна и се извинявам, че ви споделих тези наши каръшки случки. Виждам, че не ви е приятно, не искам    да развалям имиджа на града, но идеята на форумите е да се споделя ВСИЧКО..и добро и зло. Виждате, че има и други пострадали-кой от хотел, кой от ресторант, така че да не премълчаваме реални факти и случки ще бъде оптималния вариант. Кой къде отишъл, защо е отишъл, защо не е отишъл на друго нетуристическо място...Първият апартамент беше в един от кварталите- Есенюрт , така че гаранция-Франция..Нека тези, на които им предстои, да имат само вълнуващи и безпроблемни преживявания, такива каквито сте имали вие, а не такива каквито имахме ние..

# 399
Аз от всичко споделено на пример не би ме учудило добавянето на такса обслужване която някой сподели по-напред. За нас това са нормални неща. При нас в Щатите си е точно така мин 10%, макс 20 или колкото искаш. По принцип като си дадеш кредитната карта и те си удържат бакшиша. Но разбрах че в Турция се предпочита кеш и го няма това. Бакшиш даваме задължително при обслужване, без значение искат ли ни го, не ли. Но ние така се научихме тук. Та това не ме притеснява. Парфюми нямам намерения да купувам от никъде, освен ако не реша да помогна на някой благотворително един вид. Просто от сърце да дам на някой нещо, пък уж че ме е метнал с парфюм. И за дрехи не съм тръгнала. Просто наистина ще наблягаме на разходките и хубавата храна. Макар че за нищо не сме гладни конкретно, но все пак трябва да се храним някъде Simple Smile. Абе живот и здраве да стигнем, ще разправям.

# 400
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
elix, сама го написа - имали сте лош късмет, който можеше да ви сполети навсякъде. Това не означава, че е тенденция или на всеки ще се случи.
Самата аз съм имала проблем с хотел и се разправях с Букинг, описала съм го съвсем подробно след прибирането си тогава.
Но, от тогава никой не е писал да му се е случило същото. За това има хотели, които се препоръчват, заведения също - проверени са и няма недоволни.
И никой не казва не пиши, или че не ви се е случило. Просто обобщаването, вероятно под пресните емоции, дойде странно.

# 401
  • Sofia
elix, това, което е неприятно е, че на база на частния си опит правиш доста генерални заключения като например това, че из целия град миришело на повръщано и всички били измамници. Ми, сори, ама това просто не е вярно. Както разбира се не е вярно и онова, което е подразнило теб – навсякъде ухае на кестени Smile
Всяко преувеличено и категорично твърдение кара хора, които не познават града да изграждат погрешно впечатление и очакване. Ето например vici75 казва:  "Аз да ходя по квартали, но не знам къде, след като всеки е настроен да те излъже и по кварталите няма да има гаранция".
Ми не, нито всеки е настроен да те излъже, нито е по-мръсно от кой да е мегаполис по света. Винаги е нещо по средата. А в случая и малко по на изток Wink
За хотели и заведения на мен много ми помага да чета отзиви по сайтове.

vici75, в Кадъкьой и Мода има огромен избор на заведения и там ходят/сядат и доста местни, освен туристи. Туристическите капани са най-вече около Султанахмет и Таксим/Истиклял. Весело прекарване ви желая!

# 402
  • на Мелмак
Аз също да дам моите пет цента - от няколко години ходим в Турция, различни места. Истанбул ни е любим. Ние повръщано не сме видяли, резервирали сме само през Букинг - проблеми сме нямали. Сядали сме по всякакви заведения - винаги сме били обслужени чудесно, с усмивка и без измами, да споменавам ли, че навсякъде е било много вкусно. Единствено в Одрин, сме имали лошо отношение и лоша храна, но отдавна не сме ходили там, предпочитам да пътувам още два часа и да съм в Истанбул. Не броя посещенията там, много са, даже сме ходили, просто ей така, на разходка, без забележителности.
Еликс, според мен вие сте имали лош късмет. Но това наистина може да се случи навсякъде. На мен са ми отменяли резервация в Лондон. Там едва ли също няма да има повръщано.

# 403
Ако човек влезе за първи път в темата, никога няма и  да си помисли дори за Истанбул.

Цитат
elix, това, което е неприятно е, че на база на частния си опит правиш доста генерални заключения...

.... Всяко преувеличено и категорично твърдение кара хора, които не познават града да изграждат погрешно впечатление и очакване.

Асолютно подкрепям.
Ей това мисля, че беше и причината за целия този дебат, а не цензура.

И понеже все пак това е тема за любимия ни Истанбул, да отдадем заслуженото на този великолепен град с една хубава турска кахвалтъ. 😂

https://www.instagram.com/reel/CiwnHdVAc2n/?igshid=MDJmNzVkMjY=

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 07:37 от pepel_ot_rozi

# 404
  • където ми е най-добре
И аз между шамарите, че не се сдържам Smile
Ако сте били в Есенюрт, мога да се съглася, че преживяването е било неприятно. То самият квартал е като “утайката” на обществото (лично мнение). Но ми направи впечетление едно нещо - 10 човека яли, пили и се веселили и платили по …. 40 лева на човек. Е скъпо ли е!?!
Всеки има лош опит нейде ИЗ света. Дано за напред да не се случва където и да е на пътешествениците!
Тези, които се притесняват след тези случки - избирате хотел, ядете в ресторант, но такъв с изнесено отпред меню за да си прецените!!!
Аз за толкова години не го знаех номера с четките, срам и позор за мен.

Някой пита за Бурса:
Моя позната пътува често от терминала на Йеникапъ до Бурса, но само защото и е удобен. Потвърди, че и от Кабаташ е пътувала. Ако има значение - пътува без кола. Аз лично съм ходила с кола през Гебзе-Измит-Ялова-Бурса и не го препоръчвам. Много дълго пътуване и натоварено движение. Втори път през новият мост Османгази - много бързо, хубав път и не се усещаше трафик.
Хайде към Станбулград да видим какви миризми надделяват!!!

Общи условия

Активация на акаунт