🌷Истанбул🌷 [тема 59]

• 48 055
  • 746
  •   1
Отговори
# 45
Бебинка😍,  в края на предишната тема надълго и нашироко пак се обсъждаха аквариумите.
И мисля,  че Таня (а и не само тя) беше дала информация.

А и във всяка тема,  ако потърсиш с търсачката, се пише за тях. 😂

Не го пиша,  за да се заяждам,  а за твое улеснение.

# 46
Здравейте,
Утре тръгваме за Истамбул с Дениз травел. аз и синът ми на 13г. Отиваме на разходка. Не знам в какъв хотел ще бъдем още, но със сигурност в Лалели
Има ли Heets там?
Имам карта за транспорт, но ще трябва да я заредя, че не знам колко пари има в нея.
Имам карта за отстъпки от Мигрос.
Имам и карта за Музеи, но не знам дали се презарежда или ще трябва да вадя нови.
Няма да ползваме екскурзиите, ще се движим сами.
С трамвай до площада Султан Ахмед, там ще разгледаме всичко. После цветната градина.
Мисля на Еминюню да се храним в околностите. На моста или тераса с гледка към морето. Без много зор, искам по скоро образувателна програма със забележителности за детето и естествено шопинг.
Давайте идеи за хубави заведения на крайбрежната
С трамвая без да слизаме до Истиклал може ли да се стигне.?
Хубавите магазини нали са там?
Като първа разходка с ферибот къде да изберем?
Благодаря Ви

# 47
  • Варна
Обещаните снимки от третия ден...
Скрит текст:

Пак от брега на Еминьоню.

Water garden

От палубата преди да отплаваме от Кадъкьой

Мраморно море

Ортаклар, актуално към 7.08.22г.

BIZIM KANATCI, също от 7.08.22 г.

П.П. Наложи се да си купя цигари, защото резервната ми кутия остана в колата.
Скрит текст:
Предложиха ми два вида - едните от 31, другите - от 29 лири. Поисках тънки, но и другите струваха толкова.
Тези взех... 29 лири...

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 17:17 от beljata

# 48
По моловете има ли добри намаления вече и къде, в кой е най-изгодно за шопинг?

# 49
Здравейте,чета ви с интерес и скоро ще пътувам за Истанбул!Бихте ли ме упътили как да стигна с градски транспорт до този зоопарк Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı!Благодаря ви!

# 50

Героите от "Опасно изкушение" посетиха това ....идея нямам какво е. За отключване на късмета. И взеха някакви конци. Колкото по-къс бил конецът, толкова по-бързо се сбъдвало желанието. Моля, който знае нещо по този въпрос, да го сподели с нас. В нета има разни неща. Ама от суеверна гледна точка не пише нищо.

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 01:52 от Dragmirа

# 51
  • Майничка
Това е гробницата на Телли баба, мюсюлмански светец от времето на Мехмед II. Адресът е Yeni, Karakütük Cd. No:27, 34450 Sarıyer/İstanbul.
"Гробът" е покрит с конци, вземаш се и си пожелаваш нещо, ако се сбъдне - донасяш и ти конци, нещо такова беше.

# 52
  • Кукуландия
Здравейте!
Ние утре тръгваме, а аз още не съм готова с програмата Grinning и за това ще помоля за помощ.
Ходили сме веднъж с мм преди 7 години. Тогава благодарение на подробната информация, която споделяте тук, той беше много впечатлен как знам кое къде се намира и как да стигнем до него и къде кога да не ходим Grinning
Сега пътуваме с децата и ще бъдем за 5 нощувки. Хотелът ни е близо до Султанахмед.

Питанка едно:
Вторник малчо има рожден ден и за него ден съм планувала Istanbul Akvaryum със шляене в мола и евентуално някакво друго забавление там, с което да уплътня времето. На връщане (в идеалния случай за вечеря) имам желание да седнем някъде близо до водата. Тук имам нужда от помощ - къде да бъде това(аз си го представям около Галата) и как да стигнем до там? С една малка уловка... ако е място, в което предлагат пици малчо ще е най-щастлив. Grinning
Отделно от това, ако в района има ресторант с прясна морска храна, който да препоръчате, също ще съм благодарна.

Питанка две: Сряда ми е напълно празен за момента. Мисля да отидем до кафенетата с възглавничките - с фери от Еминьоню до Юскюдар доколкото виждам от гугъл мапс и после по крайбрежната посока Момината кула. Какво друго можем да разгледаме в района?  Без Бейлербей. (Резервният ми вариант е от там към Таксим през Истиклял, Мадам Тюсо и така.)

Питанка три: Разходка с лодка по Босфора - коя фирма бихте препоръчали и от къде да го вземем. Може и от Юскюдар Thinking

Питанка четири: В четвъртък си тръгваме и мисля са минем през Mall of Istanbul.
Обаче питах един познат, който живее в Истанбул да ми препоръча места за пазаруване на обувки и чанти основно и той ми изброи: ZORLU - EMAAR - KANYON - İSTİNYE PARK.
Който има впечатления моля да сподели. По принцип съм човек, който обича добрите сделки и не се хвърлям никога на най-скъпото. Grinning

Дълго стана Animal See No Evil

# 53
  • София
По питанка две - кафета вече няма, Кулата е напълно скрита от пана за ремонт - нито една част не се вижда.

# 54
  • София
Героите от "Опасно изкушение" посетиха това ....идея нямам какво е. За отключване на късмета. И взеха някакви конци. Колкото по-къс бил конецът, толкова по-бързо се сбъдвало желанието. Моля, който знае нещо по този въпрос, да го сподели с нас. В нета има разни неща. Ама от суеверна гледна точка не пише нищо.
Розова Маслинка писа наскоро за това място. Ето, можеш да прочетеш какво е разказала - https://www.facebook.com/Travel-now-work-later-100446822092203/p … 9/274590128011204
Има още 1 снимка (следващата) от мястото.

Uinen, за кафенетата с възглавниците вече са ти отговорили, че не съществуват. Някъде във Флоря има ресторант на брега от веригата добри евтини ресторанти  Sosyal Tesisleri -  https://tesislerimiz.ibb.istanbul/florya-sosyal-tesisleri/.  За корабчето - най-препоръчана е TURYOL. Тръгват от Еминьоню (до шарените лодки с балък екмек), после спират на Юскюдар, отиват до втория мост, после пак Юскюдар и Еминьоню.

# 55
Момичета, здравейте! Моля дайте мнение за ноемврийски Истанбул. Удачно ли е за ходене в средата на ноември? Четирима възрастни сме, досега все ходим или септември или август месец(голяма грешка 😁), та се чудя дали няма да поизмръзнем ноември..

# 56
  • София
Момичета, здравейте! Моля дайте мнение за ноемврийски Истанбул. Удачно ли е за ходене в средата на ноември? Четирима възрастни сме, досега все ходим или септември или август месец(голяма грешка 😁), та се чудя дали няма да поизмръзнем ноември..
Била съм в началото на ноември. Улучихме хубаво време. Но се появи същия проблем както през пролетта - твърде големи температурни разлики със слънце и като се скрие. Трябва или цял ден да мъкнеш дреха, която да ти пречи, или вечер да ти е студено.

# 57
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Беличке, Танче, благодаря за насоките! И аз не знам какво искам, ама ще го измислям някак. Имам един ден, в който има само разходка по Босфора с първия курс в 11, това ми е последния ден. След това зависи колко време остава, нещо ала Бебек, Арнавуткьой...Лежерно, като за довиждане. И  задължително около Египетския за последни покупки.

Което ме подсеща да попитам - къде е входа на Румели хисар, нещо не се ориентирам по мапса. Знам, че е в реставрация, ама би трябвало да работи.
И другото, колко време горе-долу да отделя за Бейлербей, не изглежда голям, ама знам ли.

# 58
  • София
И другото, колко време горе-долу да отделя за Бейлербей, не изглежда голям, ама знам ли.
Беседата/разглеждането е около половин час. Навремето чакахме да се събере група и това може да удължи престоя. Сега май се влиза самостоятелно, както и в Долмабахче. За градината също трябва около половин час, освен ако не решите да поседнете в кафенето и да удължите престоя.

# 59
  • Варна и...духом на Босфора
Шебечеджим,ти кога ще пътуваш,за рождения ден ли!❤️

Общи условия

Активация на акаунт