🌷Истанбул🌷 [тема 59]

• 48 833
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте , моля някой да сподели впечатления от вечерна разходка с корабчето по Босфора с вечеря и  програма! Струва ли си? Ще пътуваме колеги и бих искала някакво колективно приключение. Приемам предложения и за самостоятелно организиране на вечеря , 20 човека сме и ще ми е необходима предварителна резервация.

# 526
Мили момичета, които по-често пътувате до Истанбул, имам едно по-странно питане към вас. ☺️ Ползвали ли сте турска козметика по-висок клас, от която да сте останили доволни? Много ми се иска при следващото си пътуване до Истанбул да си купя и да пробвам луксозна турска козметика...
Извинявам се за въпроса, ако не е уместен за темичката тук 🤗

# 527
  • Germany
Здравейте , моля някой да сподели впечатления от вечерна разходка с корабчето по Босфора с вечеря и  програма! Струва ли си? Ще пътуваме колеги и бих искала някакво колективно приключение. Приемам предложения и за самостоятелно организиране на вечеря , 20 човека сме и ще ми е необходима предварителна резервация.
Аз мисля, че тези вечерни разходки с корабче са подходящи именно за големи компании като вашата, и че това е една добра опция да бъдете заедно.Веднъж ако сте били е напълно излишно, но ако не сте били на турско фолклорно шоу, съчетано с красиви гледки от Босфора, и поляти с алкохол за настроение си струва. Първо, защото е доста голяма компанията и трудно ще намерите такова голямо заведение, а и на доста малко места се сервира алкохол. Ако изберете вариант с алкохол, мисля, че ще ви допадне. В общи линии не бива да имате големи очаквания, храната е по определени туристически менюта, но пък обхваща почти всички известни турски специалитети. В програмата са включени танци от различни фолклорни групи в Турция, ориенталски танци, дервиши. Можете да се разхождате по палубите, и да се наслаждавате на гледките, извън програмата. Мисля, че около 3 часа е напълно достатъчно като време, след това може да ви доскучае. Има много предложения в нета, аз съм ползвала тази опция, и беше приятно. Хубавото е това, че може да го резервирате и отмените буквално ден преди това, ако по някаква причина се откажете. Може да си организирате и вземане на групата от хотела и връщане до него, което е удобство, особено в късните часове. Аз съм доволна от тази компания, но има много предложения, разгледайте.
https://www.getyourguide.com/stambul-l56/stambul-vechernii-kruiz … cheniiami-t64959/

# 528
Сърдечно благодаря!

# 529
Днес и Истанбул така да се каже празнува 3 в 1- Ден на музиката,поезията и кафето❤️🥳
Тъй де,амчи как.

Vee vee съчетание на полезно с приятно, хубаво.После дай отчет.Пълен/ двустранен.

Чефулинке,Четка йок гидийиорсун,абла😃😃😃😃?
А на мен още първия ден😃, докато се разхождах по Галата кюпрюсу,иде срещу мене един,край рибарите върви и хоп,четка на асфалта/😃,аааа,ама язе не съм боса по асфалта,байно леее...Хихихи..Даже леко я понастъпих подминавайки я😃..

Малко довършителни работи -
Га се върнах от Азия,където си изкарах супер,къпане,почивка,душ,и малко в лобито моабет с момчетата поех с трамвая до Кабаташ,през прозорците хвърлих поглед на Галата порт.Финикулярче/ наречен от някои ТА- фоликул/😃😃😃,и Таксим.
Народ- нямам думи, светлини,леко хладно така.Да кажа също,че и глад ме обхвана,Ами само при аблите на Фенерйолу дето хапнах,Ами вече къмто 8 часа гледам саата е.
Има пейчици по Истиклял,бая така заетички,и по- хладно стана,спрях се да зяпам музиканти,играчи, танцьори,зяпах чанти,манти,Катедралата,Чичек Пасажът/ малко е занемарен/,В Манго харесах един жилет,ама нямаше така мойто гГрьосе.Инак хубав цвят,ама на .
Метнах едно Четинкая,вляво,се пада вървейки към кулата,и то е на няколко етажа,хареса ми,на последния етаж ресторант,обаче аблите прибираха вече,
Та туй Четинкая следващия път ще му дам подобаващо внимание,бельо,детско и дамски дрехи,ама сега гладна бях🙂
Подминах го и  от същата страна,надоле още си хапнах доволно за 156 ли,абе 160 лири- телешки кюфтета на скара, салата,питка ,пилаф/,вода,айрян,още един пилаф и две мезета- йогуртлу биберон и мелянцани.
На втория етаж,и гледах тълпата ,почивка,и после към рибния пазар минах,те прибираха хората,че късно беше,после в един пасаж свих,имаше там преди шалове,но не можах да ги открия,в магазина на Голдън Роуз си взех два лака,един за мен - с Блистящу,един за шефката тука в DE.Между другото,всички подаръци,които донесох и купих с обич за близки,и колеги,и дечица за Германия бяха посрещнати с огромна радост и щастие.И аз съм много щастлива също❤️.
Тъй.И вървя си надоле,ама вея си пак с ветрилото,снимки не съм правила,наслаждавах се на мига и атмосферата,после в магазина на Коска се вмъкнах,имаше баклава изкарана,ама викам на момчето,дай да опитам от дето аз харесвам/джевизли и сютлю/,излапах две парченца/😃,викам,ще помисля/ генерално казано не съм по баклавата😉/,викам,чакай да разгледам,едни кутийки с шоколадчета взех45 парчета с картинки от Турция _една кутия,80 лири,ей тъй за почерпка и на касата гледам едни шоколади,в целофан опаковани с цели лешници,100 грама,грабнах един- Чуден!
Спуснах надолу по познатия калдъръм,ама седнах на едни стълби да почивам,взех фреш от нар и грейпфрут,то гледам станало 22.45
Купих някои сувенири,назар бунджучета,,обаче лъжички квито исках нямаше и се спуснах бавно към трамвая.
Не мой се разминеш от хора- майки с колички,млади,стари, Сичко то по гезмето 😃
На спирката едни зяпат колебливо,викам тез или испанци или талянци! Бинго !
Викам,накъде така,
Отде сте вий,
От Овиедо,А,първом да знайте чи Рафича много го либим в България,поне аз и Роже❤️
И още хиляди!❤️
Чи ей тъй сладка приказка дорде дойде трамвайчика,те на Таксим били в апартамент и отивали към Султанахмет площада един тегел да направят.
От спирката погледнах вдясно и чудно осветени бяха ресторантите под Сюлеймание-
Хоп на трамвая и на отелде.
Душ и в леглото.
Тъй завърши втория ден.😃
Освен това празнува и Рождения ден на внучката ми ! Ето на тази маймунка
Стана на 2 и го отбелязахме шумно в Стамбул града , с песни и танци 😁
Не съм наясно как да кача видео от телефона , за да унагледя 😊
Иначе намерихме църквата на първия ден . Беше близо до хотела ни . Ама опашката се виеше , виеше , виеше с километри . Не се виждаше краят и . Май беше някъде към Босфора . И се отказахме 😉 Все пак времето в Истанбул ни е ценно и обидно кратко , за да го пилеем по опашки за ключове 😋

# 530
Здравейте, мили хора, ще съм благодарна някой да сподели приятни места (booking, Airbnb)за отсядане. Решихме да прекараме рожденият ми ден през ноември там, а и ще ми е посещение за първи път. Започвам със сериозното четене, но и не искам да си го разомагьосвам с твърде много информиране, затова поне за нощувки ще се осмеля да попитам
Благодаря ви 🤍

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 22:18 от seabird

# 531
Здравейте, мили хора, ще съм благодарна някой да сподели приятни места (booking, Airbnb) места за отсядане. Реших да прекарам рожденият си ден през ноември там и ще ми е посещение за първи път. Започвам със сериозното четене, но и не искам да си го разомагьосвам с твърде много информиране, затова поне за нощувки ще се осмеля да попитам
Благодаря ви 🤍

Привет, в края на август, началото на септември, отседнахме в този апартамент и сме много доволни - и бюджетно, и като местоположение - на 7-8 минути пеш от Истиклял, Таксим и две метростанции. Наблизо има паркинг, на който държахме колата. Домакинът е много отзивчив.
https://bg.airbnb.com/rooms/558685683230624499?adults=1&gues … aaa8-59faf73e11bd

# 532
Ще пътувам за Истанбул следващата седмица  и мой приятел от Истанбул иска да му взема  Iqos комплект, забранени са за продажба в Турция. Някой минавал ли е митнически контрол с Iqos? Проблем ли е?
Добър вечер на всички 🌷 Никой ли не е влизал  с IQOS в Турция някога? Ще се радвам, ако някой сподели опит. Благодаря предварително!

# 533
Ще пътувам за Истанбул следващата седмица  и мой приятел от Истанбул иска да му взема  Iqos комплект, забранени са за продажба в Турция. Някой минавал ли е митнически контрол с Iqos? Проблем ли е?
Добър вечер на всички 🌷 Никой ли не е влизал  с IQOS в Турция някога? Ще се радвам, ако някой сподели опит. Благодаря предварително!
Ние сме влизали много пъти.Проблема е,че там не се продават такива цигари.Бяхме си взели от тук.

# 534
  • където ми е най-добре

[/quote]
Забранено е!!! Само за лично ползване може да минете границата с него!

# 535
  • Варна и...духом на Босфора
Чефулинке и Пепелче,
Хубави и вълнуващи дни ви желая!💜❤️💜

Турска козметика ползвам,не много висок клас,но съм доволна,Fuete😃
 В темата за Одрин на пазар, Ивчето е много запозната с тази материя,ако искаш погледни.

# 536
Благодаря, redemi!  Ще погледна и в другата тема, иначе бих се радвала да споделиш и ти какво ползваш и от какво си доволна. ❤️

Чефулинке и Пепелче,
Хубави и вълнуващи дни ви желая!💜❤️💜

Турска козметика ползвам,не много висок клас,но съм доволна,Fuete😃
 В темата за Одрин на пазар, Ивчето е много запозната с тази материя,ако искаш погледни.

# 537
Скъпи ми влюбени в Истанбул, 😍 поздрави от нашия град! ❤️
Как всичко ми минава там - и високо кръвно, и зъбобол 😉 😜, само като видя първите високи сгради и сутрешните задръствания и тълпи. 😂
Супер комфортно пътувахме през нощта с Метро, за около 30-40 мин. минахме границите и в 7.30 се изсипахме на автогарата.
Ох, даже притисната отвсякъде в миризливия трамвай ,се чувствах щастлива. 😂 😀 😀
Стаята в хотела не беше освободена, хвърлихме раниците под стълбището и тръгнахме към Галата порт за един чай (геврека го изядохме още в Гюлхане).
Новото пристанище е много луксозно, красиво е, пихме кафе с пасти там, защото нямали в Кахве Дюнясъто прост чай. 😉 😜
Но това не е баш моят Истанбул и затова утре към Кузгунджук.
Най-сетне, след толкова идвания тук, намерих Малката Света София (и пак голямо лутане падна, ама то е от моята глупост).
Много, ама много ми хареса (после ходих да се разочаровам и в голямата 👿).
И другата находка, след като вече се бях отказала да обикалям да я търся - цистерната под килимения магазин (а и той си е цяла арт галерия).
Малко снимки, а повече подробности за битовизми разни, като се върна....

Стълбите на Таня😍 - с този квартал още не съм приключила.
И турската кола, но от този аквариум, в който са я изложили, не стана нито една хубава снимка.

А ей това е станало 90 ТЛ пред Света София- черпя. 😂

# 538
  • София
Браво, Пепелче! Супер да си изкараш Simple Smile

# 539
И аз да се похваля. Тръгнахме. Но сме в самолета още 😂 та нямам много за казване. Ще се включвам в движение. Но за сега да кацнем по живо по здраво, да минем паспортните проверки, че както споменах по-напред не пътуваме от Бг. И ще ви пиша пак ❤

Общи условия

Активация на акаунт