🌷Истанбул🌷 [тема 59]

• 48 091
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Мерси, Танче Heart Преди това трябва да сме посетили Фетхипаша парка  (който, заедно с Чамлъджа видях в реклама на гел за уморени крака скоро) както и Кузгунджук, така че може и да сме яли и пили вече, но то не пречи...

Емка, сега в края на август, живи и здрави. За РДто може пак, ама кой знае тогава в какво положение ще е света.

# 61
  • София
Скрит текст:
Беличке, Танче, благодаря за насоките! И аз не знам какво искам, ама ще го измислям някак. Имам един ден, в който има само разходка по Босфора с първия курс в 11, това ми е последния ден. След това зависи колко време остава, нещо ала Бебек, Арнавуткьой...Лежерно, като за довиждане. И  задължително около Египетския за последни покупки.

Което ме подсеща да попитам - къде е входа на Румели хисар, нещо не се ориентирам по мапса. Знам, че е в реставрация, ама би трябвало да работи.
Скрит текст:
И другото, колко време горе-долу да отделя за Бейлербей, не изглежда голям, ама знам ли.

Тук, откъм малкото паркингче е входа за Румели Хисар.

# 62
  • Sofia
Планирането ни за настаняване е на път да се провали....
Първо Arbnb, но наемодателя изтри акаунта си, добре,че нямахме завършен превод.
Други два хотела вече нямат места....

Изрових booking, но погледнем ли в картата извън booking отзивите са потресаващи...

Не искам да спася темата, но ако някой може да препоръча хотел за две семейства с три деца (11,14,15)
Периода е началото на септември 5-10/11, с паркинг или в близост да има такъв, в центъра на Истанбул, в пешеходна близост до забележителности.

За да не натоварва темата може и на лични.
Ценови диапазон ми е трудно да определя, но от това което гледахме до сега 650-850

Това е първото ни планиране със самостоятелен транспорт и по-дълъг престой

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 22:33 от munieka

# 63
  • Варна и...духом на Босфора
Август...
Дали разбира,че след жарките следобеди,
Напоени с лепкав дим,със мараня..
Едвам през слънчеви лъчи,пронизва се,изсипва пъстра шума есента....
Ноооо,преди да е дошла!
Едно след друго Котешко нашествие,
Чи как!💜 Той Стамбул ни зове!❤️
Другарката Беля,Шебек,Редемито,/ ако пропусна някой- вписан е да знай!/
Рибари,чайки,пристан, спокойствие,и прошка,и тъга,и обич,силна вдъхновена,
Прегръщам те тозчас Истанбул,одухотворена,Със зов поиска ме,със блян ме призова...Душата ми е пак омиротворена...била ли съм порфиренородена......❤️💜❤️💜❤️💜❤️💜

Късен Гюнайдън и Слънчев поздрав на всички от Истанбул!

# 64
  • София
Август...
Дали разбира,че след жарките следобеди,
Напоени с лепкав дим,със мараня..
Едвам през слънчеви лъчи,пронизва се,изсипва пъстра шума есента....
Ноооо,преди да е дошла!
Едно след друго Котешко нашествие,
Чи как!💜 Той Стамбул ни зове!❤️
Другарката Беля,Шебек,Редемито,/ ако пропусна някой- вписан е да знай!/
Рибари,чайки,пристан, спокойствие,и прошка,и тъга,и обич,силна вдъхновена,
Прегръщам те тозчас Истанбул,одухотворена,Със зов поиска ме,със блян ме призова...Душата ми е пак омиротворена...била ли съм порфиренородена......❤️💜❤️💜❤️💜❤️💜
çok güzel, майка, çok güzel Simple Smile

# 65
  • Варна и...духом на Босфора
    [/list]

Нафталин!❤️
    Свободни масички, Себастиан чийзкейк,Мардин кафе със канела, кардамон и дъвка,и бадемче в Гълъбово синьо/ ,и то от Мардин,и лимонадата ми идва след малко!
    След Рик Стайн,Ник и още други готвачи от 24 kitchen,най- сетне и аз съм очарована от атмосферата на Балат!

P.s- Маслинката или Сиенче М? И те опитаха туй дИсертче,❤️💜❤️

Роже,жив да си майка!❤️

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 17:41 от redemi

# 66
    Маслинката яде сан себастиян чийзкейк - тя ич не обича много сладките десерти и този й дойде дюшеш. Simple Smile Но беше седнала в някое от отсрещните заведения на десетина метра. После и на баира се качи, да разходи кейка. Simple Smile
    Интересно да е пътешествието, redemi!
     Аз все не събирам смелост за лятно посещение, че като се сетя май колко топло и влажно беше на 23 градуса и чакам някой ноември.  Обикновено първия уикенд тогава е идеално време за любимия град.

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 20:38 от Розова маслинка

# 67
    Който има интерактивна телевизия, може да си изплакне очите с филма" Круиз към щастието-Турция". Сега започвам да го гледам и ми потекоха лигите. По Диема Фемили.

# 68
    Еигер, много ти благодаря! Върнах хисторито на мапса и видях входа, сега явно не работи крепостта, иначе не виждам как се прескачат тези ламаринени огради.
    Клик

Редемче, много весело да си изкараш!  Heart  И много да снимаш!

И аз ядох Сан Себастиан, но на друго място и не ме впечатли особено, за разлика от лимоновия чийзкейк, който беше бижу.

Не знам, ама съм била и юни и август, не беше никаква непоносима жега или влага. По-скоро слънцето пече силно, отколкото да е толкова топло. Даже август вечер ставаше доста хладно и със сандали ми беше студено на краката. Затова пък сутрин е топло от рано-рано.

# 69
    • София
    Еигер, много ти благодаря! Върнах хисторито на мапса и видях входа, сега явно не работи крепостта, иначе не виждам как се прескачат тези ламаринени огради.
    Клик
    Загледай се в 2022 г, че има врата в оградата, а вътре има дори двама, които приличат на туристи, а не на работници от строителен обект. Много вероятно е да работи.

# 70
    Хм, да. Мерси, Танче. Добавям тогава, дано има време.

Новата брегова линия с плаж в Буюкчекмедже:
    https://www.instagram.com/p/ChEa9X8KxLF/

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 21:52 от Шебек

# 71
    • София
    Шебек, една от кулите е цялата в скелета за ремонт. И то точно тази, която е най-фотогенична от високото съм Босфора.
    Аз бих изчакала да приключи ремонта и тогава да влизам вътре.
    Дано след ремонта отново стане възможно да си качи човек на някоя от кулите.

# 72
    • Варна
    Здравейте, налага се да сменим предното стъкло на нашата кола, където е стикера на HGS. Как се сменя стикера?

# 73
    [quote author=Розова маслинка

Аз все не събирам смелост за лятно посещение, че като се сетя май колко топло и влажно беше на 23 градуса и чакам някой ноември.  Обикновено първия уикенд тогава е идеално време .

Лично за мен Истанбул е приказно красив есен, в парковете е тихо, времето е спряло, импресия от цветове в жълто, оранжево,кафяво. И всичко това на фона на Босфора. Заведенията са с някакво различно настроение, с носталгия по лятото и потопени в есента. Отделете си един ден, без много сметки и графици за квартал, където не сте ходили и по възможност се пътува с корабче на градския транспорт.
    Единственото, което ви трябва е  снимка в телефона на разписанието и спирките.
    Хапнете в най-непренциозното заведение с местните хора и ви гарантирам, че впечатленията ви ще бъдат много различни от лалета, народ ...

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 06:53 от Tony Maria 22

# 74
    Аз така и ходя, вече пет поредни години, а на лалета не съм била. Миналия ноември ходихме в Саръер - толкова е красиво нагоре по Босфора с красивите дървени къщи и жълти листа...
    Обикновено и време сме улучвали.
    Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт