🌷Истанбул🌷 [тема 59]

• 48 764
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна и...духом на Босфора
https://www.facebook.com/reel/1130545257835494?s=yWDuG2&fs=e

Есенно по булеварда....😻

Вичето
Vici 75
Ща ма умориш
Първо на открития мост в средата
Сега и от метрото ви смъкнаха
Голяма греда с чейнджа..
Абе страхотен ден!

# 631
🤣🤣🤣 Такви сме ние. Заблудени.

За тези които на мола отиват. Посоката за мола е Халкали. На обратно е ГебЗи. Че се чудихме.

# 632
  • Варна
Здравейте момичета - пътешественички Simple Smile Не съм ходила ( !! )  в Истанбул и планираме 3 или 4 дни да отидем между Коледа и Нова година за да поправя тази грешка. Ще пътуваме от Варна с кола и ще мъкнем освен тийн 1 бр и малко кученце. Всяка информация ще ми бъде полезна за място за отсядане с домашно животно до 5 кг  , апартамент предпочитаме май - май..Ако някой препоръча такъв много ще ни е от полза. Не зная какво точно ще успеем да разгледаме за тези дни, и къде може да се влезе с домашен дребен  куч / ресторанти и т н /  , та за това реших да потърся помощ от вас.Всъщност  всичко би ми било полезно за този прекрасен град Simple Smile

# 633
Епа, Пепелче, от де да знаем че си го гледала, пък Grinning
В тази къща живееше Ляле с майка си и сестрите си.

Behlül Sk. No:14, Kuzguncuk, 34674 Üsküdar/İstanbul, Турция
https://goo.gl/maps/DDiCMjhmgJfk4X5w6

Някой беше пуснал, че цветарницата от Почукай на вратата ми също е наоколо, така че предполагам и в двата филма едно място е използвано.

Шебече, 😍 да си знаеш, че тествам всеки 1 еп. в началото на сезона. 😂 Няма тайни за мене. 😉 😜

Благодаря ти за този адрес - влиза в програмата за следващото ходене.

А ето още нещо от мене за прослушване.
https://www.instagram.com/p/CjniAE2qnuM/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

vici, 🌹 много се заседяхте, бе хора. 😂 Но много ме кефиш с твоите приключения. ❤️💕💞

Ох, много са ми трудни първите седмици след Истанбул- кръв капе от сърцето ми. 💘❣️

# 634
Pepel-че 😂, нашите приключения ама хептен като будали 😂😂. Преди малко за капак и чайка ме наака. Ръката ми в джоба, и между ръката и джоба има 1 см разстояние на вън. Е точно там ме нацвъка 😂😂. Какъв е тоя късмет… Добре че си прибрах мократа кърпичка от последното кафе, че замазахме 😂 положението. Иначе толкоз да сме неоримвтирани…😂. Като кьорави. И локация следваме. Пак се въртошиним на едно и също място. Петък си тръгваме. После ще обобщавам, че сега сме в движение и вървим и ви пиша тука таме. Извинявам се за правописните грешки.

Последна редакция: ср, 12 окт 2022, 19:38 от vici75

# 635
  • София
Преди малко за капак и чайка ме наака.
На късмет е! Simple Smile

# 636
Дано е на късмет Танче ❤, че аз и бяла лястовица видях в житейския си път, но в живота ми се случиха толкова гадости че не знам кое ми е късмета. Но тук се забавлявам много и и всички тези ръца пръца в грешни посоки ме разтоварват. Точно от това имах нужда.

# 637
  • Пазарджик
Привет, момичета. Мислим края на месеца да се впуснем в една Истанбулско приключени с дете на 5 год. Мислим да е с 3 нощувки. Приемам предложение къде можем да заведем детето. Гледах някакъв парк с лъвове и крокодили. Вие от къде резервирате хотели?

# 638
Пипилота, 😍 хотели аз резервирам в букинг.

За детето прочети първия пост- има линкове за интересни места, мисля, че така по- лесно ще се ориентираш и после с помощ тук, ще му направиш хубава програма.

Последно писахме и за Музея на илюзиите (виж адреса от предните страници).
До него имаше и магазин Хензел и Гретел.

Не помня  на 5 години какво го вълнува едно дете 😀, но има с какво да го зарадвате в Истанбул - един аквариум, Рахми Коч, восъчните фигури....

И нещо за възрастни (не се плашете 😂)

https://www.instagram.com/reel/Cjn6pTOjdbc/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Последна редакция: ср, 12 окт 2022, 21:53 от pepel_ot_rozi

# 639
Ето примерна касова бележка от днес от мола Аква Флория за който се притеснява да не го излъжат.

Седнахме на едно от заведенеията на вън, които са покрайбрежната. Много красива гледка. Поръчахме си шоколадова баклава. Идва 3 малки парченца порция - 59 лири; вода -15 лири, тая паста трилече с кафе този път прибвах, върхъ беше - 59 лири. 3 кафета еспресо - по 29,50. И пак порция баклава с орехи - 3 парченца е порцията 59 лири. Това общо излезе - 280,50. Не знам как да те излъжат тук.

Предната вечер седнахме някъде с музика. На края на сметката освен храната и имаше 60 лири за музиката. Но пишеше. Не е като сложена незнайна сума. Тая вечер седнахме на място с музика пак. Цена за музика нямаше. Та имайте го едно на ум, който е на бюджетно пътуване и със затегнат колан. Питайте дали ще ви сложат такава цена или въобще не сядайте там за всеки случай.

# 640
  • Варна
В банкомат обменяхме пари. На 16 лири ни праснаха за долар.

Доста е неразумно да се тегли кеш от банкомат щото винаги е по трънския курс. Винаги обменяме 20 - 50 - 100 лв. в лири за геврече/семки и бонбонки/WC , а всичко останало плащаме с ВИЗА/МАСТЪРКАРД - вървят почти навсякъде , дори по повечето сергии по пазарите има ПОСтерминали

# 641
Много думи които били турски научих. Едно детенце гонеше една котка и ѝ викаше “къш, къш”. Моя мъж като слизаме от лифта на Пиер Лоти, реши да слезе преди да е спрял лифта и преплете краката. Едни жени забрадени стояха и чакаха да се качат, и като го видяха - “въй, въй яваш яваша” му викат. После гледам някакъв строеж. Пред строежа табела “камион маневра”. От таксито “ ай сиктир”. Кафе тръгнахме да купуваме. Ама въпроси възникнаха. Питаме продавачката знае ли английски. Тя вика йок. Питаме руски - вика ич.

Кеш за пазарите трябваха и за бакшиш.

# 642
Здравейте, предстои ни пътуване до Истанбул. Искаме да отидем до джамията Ортакьой. Кой е най-удобният вариант да се иде до там. Другото ми питане е за корабче по Босфора. На първата страница видях няколко фирми. Бихте ли ми препоръчали някоя от фирмите. Целта ни е да стигнем поне до единия мост и обратно. Благодаря предварително!

# 643
Сега друго да питам. В порциите едни листа слагат като спанак. Много специфичен вкус имат. Какво е това растение? Тук ето:

100 лири е тази порция, ако някой го интересува.

# 644
  • Germany
Това е рукола. Тази е с по мек вкус, не толкова люта. Много отива на хамсиите Grinning, и изобщо на всякаква риба. Просто, свежо, вкусно.

Общи условия

Активация на акаунт