Отговори
# 390
  • Varna
Нашата РС мина .Успокоих се ,че съотношението ще е   60/40 ,а не както очаквах 90/10 Simple Smile. Доста добра организация ми се видя ,като за начало. Може би така ще е и занапред. Хубавото е ,че ще имат французин учител ,който не знае български.Искат или не ще трябва да се разберат някак/само да не е на английски хехех/.
Иначе в събота ще направим един тур с градския транспорт , че такова нещо не сме ползвали от преди няколко години , когато пред гаража имаше един метър сняг.Сложили са машини за билети и младежа е много доволен ,че той ще ни учи как се ползват.Simple Smile

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 10:46 от lakers

# 391
Мамзелче, роклята ме уби!
ra2 стискам палци за химиото!
Ние бюрото го подредихме миналата седмица т.е. аз подреждах, той гледаше. Тетрадки имаме от минали години бол. Списък с учебници имаме, но чакам РС, ако се появи някой от горни класове да си ги вземем накуп от него, ако не - ще ходя до някоя борса.
За дрехите - аз процедирам по следния начин: купувам ги без него (мъжко Л, какво да му меря), нося ги вкъщи да ги пробва и ако нещо не му харесва или не му седи добре, ги връщам. За обувки обаче няма как. Изведох го преди почивката да търсим обувки за сватба и покрай тях се сдобихме със сандали и с маратонки за есента. Та до зимата няма да го закачам Simple Smile.
За картите за ГТ в София - трябва в пункт да се заяви първоначално, ако детето не е имало преди това. Трябва ученическа лична карта, снимка, която сканират и ти връщат веднага (но не може от ученическата карта, защото трябва да е чиста, без печати) и мисля се попълваше едно заявление на място. В началото на учебната година се допуска издаване/зареждане за един месец срещу служебна бележка със записана съответна учебна година и лична карта (ако има). Новите пластики позволяват да ги зареждаш и онлайн (лесно е), но трябва при издаването да посочиш имейл адрес, на който ще активираш картата. Може и допълнително да се направи това с имейла (ако вече имаш карта примерно), но трябва да е в пункт, където издават карти.

# 392
  • в очите на дъщеря ми
Скрит текст:
Мамзелче, роклята ме уби!
ra2 стискам палци за химиото!
Ние бюрото го подредихме миналата седмица т.е. аз подреждах, той гледаше. Тетрадки имаме от минали години бол. Списък с учебници имаме, но чакам РС, ако се появи някой от горни класове да си ги вземем накуп от него, ако не - ще ходя до някоя борса.
За дрехите - аз процедирам по следния начин: купувам ги без него (мъжко Л, какво да му меря), нося ги вкъщи да ги пробва и ако нещо не му харесва или не му седи добре, ги връщам. За обувки обаче няма как. Изведох го преди почивката да търсим обувки за сватба и покрай тях се сдобихме със сандали и с маратонки за есента. Та до зимата няма да го закачам Simple Smile.
За картите за ГТ в София - трябва в пункт да се заяви първоначално, ако детето не е имало преди това. Трябва ученическа лична карта, снимка, която сканират и ти връщат веднага (но не може от ученическата карта, защото трябва да е чиста, без печати) и мисля се попълваше едно заявление на място. В началото на учебната година се допуска издаване/зареждане за един месец срещу служебна бележка със записана съответна учебна година и лична карта (ако има). Новите пластики позволяват да ги зареждаш и онлайн (лесно е), но трябва при издаването да посочиш имейл адрес, на който ще активираш картата. Може и допълнително да се направи това с имейла (ако вече имаш карта примерно), но трябва да е в пункт, където издават карти.

А'м, чи кЪк Sweat Smile Sweat Smile, Да ти кажа честно и мен........

# 393
Моята девойка сама се занимава с картата за градския транспорт още от 5-ти клас. Срещу 20 лв. и издават за цялата градска мрежа. Миналата седмица я зареди за 1 месец и нито са й искали лична карта, нито ученическа, нито нищо. Каза ми, че не помни откога не са й искали някакви документи, а снимката на картата е от 5-ти клас. Достатъчно голяма е да се оправя сама. Ако трябва и с картата за градския транспорт да се занимавам аз ще се гръмна. Вчера ходи до личната лекарка да и попълни картона, а днес е на шопинг в мола. Дала съм и пари да си купи маратонки и дънки. За дънките сама решава какво да вземе. За маратонките харесва 1-2 модела, снима ги и ми ги праща за одобрение. Но по-скоро дали са подходящи за сезона, отколкото за нещо друго. Смятам, че е достатъчно голяма да се справи с тези елементарни неща сама, а не да се занимавам аз.

# 394
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Миналата седмица я зареди за 1 месец и нито са й искали лична карта, нито ученическа, нито нищо. Каза ми, че не помни откога не са й искали някакви документи, а снимката на картата е от 5-ти клас. Достатъчно голяма е да се оправя сама.
За презареждане на карта за градски транспорт искат лична ученическа карта само в началото на учебната година. След това не.
Младежа има карта от 1 клас и си има една прекрасна бебешка снимка. Тази година съм обещала да сменя пластиката с нова по актуална снимка. Grin

Мамзел Нитуш роклята е трепач! И нашата кака обича да се фръцне в нещо подобно на специални случаи.

А аз както мислех, че след почти 4 месеца мъки съм се оттървала от всички гадове по тялото и изкочи една фисула свързваща се с ануса.....има още доста да изрязват.....ама ще ме направят една финна. JoyПланово ще го направим след 20.09 и сега смятам да се хвърля да набавя всичко необходимо за учениците, че после пак ще се лежи много.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 11:52 от ninanb

# 395
  • София
Казаха ми, че мога да заредя картата за ГТ на хлапето до края на м. октомври. След това трябва да занеса новата ученическа карта, за да въведат новите данни. После може да се зареди за 1 година.
Когато ходи на училище си зарежда сам картата, но сега до работата имам три големи пункта на ГТ.
Но ако детето няма направена пластика е добре да отидете с него, че се попълва формуляр с данни и телефони и са важни ако детето загуби картата да можете да я спрете и да направите нова. Също и телефон, който трябва да съвпада с вашия, за да можете да му я зареждате и през компютъра. Също трябва да носите ученическа лична карта, за да докажете, че учи в София. Както и снимка за документи.

# 396
Ох, Боже, Нина, няма ли край тая гадост?! Дано е последното последно вече и да се свършва и да се оправяш окончателно!

# 397
  • в очите на дъщеря ми
ra, Нинка крайно време е де се свършат тези лоши работи около Вас! Така съм казала..пък!
Нещо много сложна ми се види тАз, работа с картите за ГТ, нали съм руса, пък и чета през ред....

# 398
Ради, да мине безпроблемно процедурата.

Нинка, стискай до датата. После като ти направят разкрасителната процедура, ще си като чистак нова. Успех.

Одеве звъня бъдещата класна. Обаче не на моя, а на поспаланка на номера. Поразпитаме, информира ме, каза да нося 37лв. за първи номер АЕ ( учебник и уч. тетрадка ), друго какво ще се иска, ще разберем на РС. Питах за картон, ала - бала, и това ще ни кажат тогава. За първи път, някой да попита, дали детето посещава часовете по ФВС, или е освободено. В бившето такива неща не са ни питали. Сега ще чакаме денят Х да дойде, да разберем каквото трябва.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 13:34 от Тони ♒🍀

# 399
  • София
Здравейте, момичета и момчета. Осмокласници, гледам, вече сме станали. Ние се върнахме, ударно оправихме стаите и дрешниците, изхвърлихме огромна купчина ненужни неща, позапълнихме липси и май сме готови за нови предизвикателства. На сайта на училището са публикувани учебниците (без тези по корейски), втора смяна ще стартира наборката, така че пак ще са една смяна с  брат си.
Аз се приземих и в офиса и вече цяла работна седмица се изниза, но поглеждам календара и се чудя как да вмъкна една непланирана почивка тези дни (и да спестя един понеделник). Иначе, Тунис много приятно ме изненада. Хигиената не е от силните им страни, но се оказаха позитивни хора, а екскурзията ни беше изключително добре планирана (заслуга на агенциите) и много добре балансирана. Е, не бих отказала още един ден на плажа - страхотен плаж, ситен пясък, бистра вода, но на мен море никога не ми стига, така че е разбираемо Simple Smile. Прекрасни екскурзоводи имахме и научихме много за страната - история, образование, политика, икономика, поминък, светоглед на отделните категории от населението. Много обогатяваща екскурзия. Наборката е доволна и вече планира един Египет за следващото лято Simple Smile
Обещаните снимки от зоопарка, от пустинята (с камили и коне) и от едно прекрасно бяло-синьо градче - Сиди Бу Саид.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 17:41 от мандаринка

# 400
  • София
Нинка, стискам ти палци... така превантивно.
ra2, направо ти се възхищавам! При всичко дето ти е на главата, намираш сили и за ремонт и то на вилата/къщата.
Мандаринка, страхотни снимки! Много искам и мен така да ми разказват и водят по исторически места! Завидях ти!:heart_eyes:
Изглежда много екзотично, а беше ли много жега? Нещо вече не я търпя.

# 401
  • Варна
Мандаринка, страхотни снимки! Супер преживяване
Нинка, бързо да минава и повече да не изпълзяват гадости.
Ние тръгнахме. С кола, от Варна до Тоскана. Стискайте палци да е безаварийно и на границата под 3ч. И без това ми е нервно и съм като бомба с часовников механизъм, аха да гръмна. Диригентката на хора на младежа се включи с репетиции. Като най-представителен изпращам мъж ми да говори с нея. Аууу, като го нахока тая жена, какво било това нещо, как може да не сме в града, тя била предупредила, имат концерт, няма да го преслуша. Отсече, че на концерт няма да го пусне. И сега ми е още по-гадно, номер 1 се цупи, че пропуска спортен лагер, номер 2 го отрязаха за концерт, няма как да отида на РС в новото училище. А това ми е единственото свободно време за отпуск неясно докога.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 16:39 от Up!

# 402
Страхотно преживяване, Мандарина!

Up, това лято и ние с кола до Тоскана, че ни промениха полета и не беше ок. Доста път е, но си заслужава! Весело изкарване!

# 403
  • София
Чета ви от известно време покрай кандидатстването, но не съм много по писането 😀
На нас ни отмениха полета до Рим и тръгнахме с кола…доста път, но незабравимо изживяване.
Up!, не искам да ви плаша, но миналата седмица минахме с кола София - Рим - Gaeta…най-тежко беше на Сръбско-Хърватската граница. Колоната започваше на точно 5км от Сръбската граница и до влизане в Хърватия ни отне над 6 часа. На връщане на това място /в същата посока към Италия/колоната беше почти същата, може би с 1 км. по-малка.
Връщането ни в София отне значително по-малко часове, най-много стояхме на Сръбско-Българската граница, но не повече от час и половина.
Но си е емоция и си заслужаваше, просто се заредете с търпение, гориво, вода и храна 😀
Весело изкарване!

# 404
Юп, я горе главата и хич да не ти дреме. Изкарай си приятно, бързо да идете и да се върнете, безаварийно и безпроблемно пътуване.

Уауу, Мандаринка, страхотни снимки, личи си, че добре сте си изкарали. А като се сетя как мрънкаше, къде искаше да ви закара наборката. Радвам се, че я послушахте, отидохте и се разтоварихте. Вече си с пресни сили. Сега вече може да планира и следващата почивка. Живи и здрави, догодина да сте пак на някое страхотно местенце.

Общи условия

Активация на акаунт