Отговори
# 405
  • Майничка
Ъп, свиркай си и се наслаждавай на пътуването!
Ра, Нинка, измъчихте се, момичета, мисля ви...
Момата намери Ризата! Толкова съвършена, че си купи три -  бяла, турско- (пардон, кралско-) синьо и пембе! 🤣
ММ нещо мяцна, викам "Сус, че те пускам да обикаляш с нея, а аз сядам на кафе на теферич!" . Веднага млъкна, щото той едно кафе го лиже два часа, а при мен литър бистра течност свършва за десетина минути, та златно ще му излезе чакането ми.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 21:54 от gargamela

# 406
  • София
Така, обяснили са за картата за ГТ. Все още не сме взели заявената онлайн пластика, защото поискаха ученическа карта, която сме изхвърлили, ще искаме удостоверение от училището. На Плиска са много стриктни и въпреки, че е малко детето всеки път искат уч.карта, явно и сега е така.
Ето тук се заявяват новите пластики и се зареждат после: https://webportal.sofiatraffic.bg/
Иначе е удобно онлайн, защото не носиш снимка и не ходиш попълваш на място в такъв център, а снимката си я качваш в сайта. Но все пак ходиш веднъж да си я вземеш. 3 лв струва пластиката. Разликата с предишните карти е, че може годишна ученическа (200 лв), но все пак съм решила да зареждам на 3 месеца.
Другата седмица като я вземем пластиката и почна да зареждам ще споделя как става. Иначе до сега и аз не съм се разправяла с карти за ГТ, защото голямата се оправяше, само искаше кеш като настъпи момента за подновяване, но сега ми се струва лесно и не изискващо кеш, та и за двете деца ще ги мина така. Май старите карти важалиндо края на годината или до когато си изтичат, затова реших направо на новите да минем. Преди няколко седмици някой беше обяснил тук, че лесно става зареждане на различни карти от един профил - профилът е на родител, а картите се добавят на името на децата. Но да видим де! Засега имам доста забележки по сайта, не е интуитивно, абе държавен сайт, както винаги - заредете се с търпение, но все пак аплодирам, че най-накрая го въведоха.
Up, не се ядосвай, пътуването така ще те погълне, че ще ги забравиш тези емоции, а и децата ще оценят рано или късно тези екскурзии. И за РС по това време много родители липсват. Аз като си спомня преди години от едно море едвам си дойдохме, нямаше няколко дни ферибот да дойде до острова, заради лошото време и даже първия учебен ден така пропуснахме в гимназията. Аз голямо притеснение тогава, и няма за какво.

# 407
Да добавя, вчера видях, че се въвежда и годишна ученическа 200 лева, при 20 месечна.
Ние стигнахме до морето, когато другите хора се завърнаха, но ковид от една страна ни забави, защото малкият и аз се заразихме, от друга страна, обаче, с намалената карантина все пак успяхме.
Ние ходим все на Албена, Мм много харесва тишината, спокойното изкарване, първата линия...
Аз исках до Турция да пробваме, но живот и здраве следващото лято пак ще мислим.
Нямаме вълнения около облеклото, тъй като школото е с униформа, излезе ни и график за получаването й.
Щерката се вълнува, учителите ще спуснат ли изисквания за тетрадки и други пособия, или вече е кой както намери за добре.

# 408
  • София
Ами, зарязах ви, но го ударих на релакс! Първо месец на Дунава, сега стигнахме и ние до морето. Не ми се мисли какво ме чака като се приберем - ортодонти, дерматолози, имам и много служебни задачи, но за това ще мисля тогава.

# 409
  • София
Тук нали може да се сложат снимки от 15.09 и след един ден да се махнат. Поне да сме в крак с модата и да видим и ние някоя красота. Че с тези младежи.
Моето ми съобщи, че не иска на 15.09 да съм с него. Имал намерение да не ходи. Добре че от тяхната гимназия дават тениски, че да го примамят. Тази година класната ни ще е жена (даже подозирам, че са две жени и половина, ако вярвам на интуицията на предишния й випуск). Та не зная как ще навия детето да вземе букет. Три години минаваше с номера, че класният им е мъж и точно на 15.09 е летящият холандец, та не се знае ще го срещне ли. Но сега няма да му мине номерът. Също много ми е интересно дали пак ще поканят поп.

Скрит текст:
Вече и аз съм с митологичен ник.

# 410
  • Бургас
Добро утро!
Не съм писала от много време тук,но работата няма край. Времето не ми стига.
На отпускарите - Весела почивка !
На болните - Бързо възстановяване !
Мандарина,разкошни снимки! С тигърчето е много яка!

Моят синковец е в Механотехникума. Униформата е готова. Риза,три вида тениски,официален панталон и обувки. Остана само колан и чорапи 😜 да му взема и е готов за 15.09 И всичкото това официално приготовление е само за 300 лв 🤐
Тепърва ще се купуват черни дънки за всеки ден.
Учебниците още не са ни публикували. Какво чакат,идея си нямам. След написан имейл с питане,казаха ,,до няколко дни,,. Е,още не са дошли тези дни.
Родителската среща ще е на 8.09
И на малкият е тогава. Уговарям баща им да отиде на дребния,а аз на големият.
Нямам нищо купено за училище. Тези дни и това ще направя. Взимам наред тетрадки,ще им трябват.

Да попитам,има ли и други в темата,които са в Механото в Бургас ?

# 411
Вече и аз съм с митологичен ник.
Ама защо?

# 412
Валя, ти ли си това?

# 413
  • София
За да затрудня малко тези, които коментират всичко с учителите на детето. Че и ми държат сметка за написаното.
В старото училище снасяха всичко на директора. Но директорът беше професионалист. С мен се караше за това, което съм написала, но на детето не се отразяваше. И много държеше на думата си.
За новото училище не съм сигурна как ще е.

# 414
  • Mars Hotel
Хаха, Вале, какъв вампир си ти, добричък?
Мандаринка, много хубави снимки! Изглежда, че сте се забавлявали.

Днес с детето ще ходим с автобус да разучава маршрута до училище. Изкарах ѝ карта за един месец вчера, не знам дали не сбърках. Трябваше май за по-дълъг период да е. Нищо, свърши вече.

Уговорила съм се с една майка да взема част от учебниците тези дни, а каквото не намеря на старо, ще взимам направо от книжарница.

# 415
  • Сф
Имало книжарница на Ботев и Сливница , втора ръка учебници, но май имало опашка. Аз какво гледам ,два учебника ми трябват засега още. Търся из квартала от познати първо.

# 416
В подлеза на ндк надникнете в бг учебник.

# 417
  • София
Девойката каза,че ще ходи с панталон на 15.09.И вчера ходихме в Мол-а да търсим.Как да намерим като детето много слабо.Дамското ХS са и големи ,а детските в повечето случаи малки.По някаква случайност мернах едни детски,те взеха,че и станаха.С това ще е https://www.reserved.com/bg/bg/girls-trousers-2705n-55x .Реши да ми вземе маратонките,че си пасват цветово с панталона.
От два дена решава задачи по математика,че и е скучно Astonished

# 418
  • София
В подлеза на НДК има и нови и втора употреба учебници в книжарницата на БГ учебник, а в Младост има една борса на Малинов близо до Макдоналдс.

# 419
Аз държа на нови учебници, колкото и малко да са били разлиствани, не ми е приятно да пипам ползвани книги, предполагам, че и детето така се чувства, особено с пандемията. Затова всичко ни е  он лайн купено ново.

Вампи, викаш анонимно, ама колко да е анонимно тук във форума.

Общи условия

Активация на акаунт