Отговори
# 420
Borsata.net
Има и нови и втора употреба.
За тези, които са в София, Бъкстон, на ул.Вихрен и Суворов, зад Аванти,в  книжарницата, има всички нови учебници, на всички издателства.

# 421
Натуся, браво на наборката, щом от скука е почнала със задачите.

Ние си го караме все така. Мързеливо, лежерно, поспаливо. Ама и времето стана едно такова, никакво. До следобед е о'к, следобед по някое време почне да вали. Дано другата седмица да е приятно. Изобщо не обичам да се мотая по улиците като вали.
Част от зимнината е готова. За останалото, буркани няма. Ще трябва да се купуват, ако не ни удовлетворят по - малките.

Вампирче, опасен ник си си избрала, браво, но пак шъ тъ открият.

# 422
  • София
Вече има и списък с учебниците. Дата на публикуване - вчера, в събота.
Аз се чудех какво  се ослушват, пък те хората май извънредно са работили в крайна сметка.
Да де, дано да намеря всичко бързичко.

ПС. В аква-парка в Албена сме. Хладничко е (за мен), но децата се раздават на макс по пързалките и не се трогват изобщо, че има облаци, но не и слънце.

# 423
  • София
Аз малко се дразня на себе си. Например учебници по основните предмети смятам, че трябва да има. Ама като стигнем до Музика и ИИ и някак ми се свидят парите. Тънък е, вътре има картинки и песни, които ги има навсякъде в нета, а цената космическа.
При моето дете имам и проблем с математиката. Имам учебници, от които с половин поглед разбирам и научавам материала (с голямото ми се налагаше). А има и такива учебници, сякаш са се състезавали кой по-неясно ще си напише урока. Съответно детето хич и не ги отваря

# 424
Тони, буркани в излишък. Само кажи какви  и ти ги пращам.
Стъргането на постна боя от стени било ужасно трудоемко и мръсно начинение. За 2 дни имаме една стена. Макс още една можем да отупаме с дребната преди да се приберем за училище. Баща й се чувства скапан след лъчетерапията и участва с технически съвети.
Язък за чистенето след ремонта на банята. Свинщината е пълна, отново.
Яд ме е на бг учебник в подлеза на НДК. Не сменят, зимъс ме изпързаляха и се чувствам обидена. Каквото кажат първите учебни дни, това ще купуваме. Дотогава нищо. Храня някакви слаби надежди, че нещо от батковите й учебници ще може да се ползва.

# 425
ra2, с какво стържете стената и поради каква причина?

# 426
Ради, я пробвай първо да ги накиснеш с обилно количество топла, та дори и вряла вода. Да постоят поне едно денонощие горе - долу, като от време на време като позасъхне, пак мокриш. Долу на пода постели някакъв найлон и парцали, да попиват водата.
То шъ излезне скъпичко туй пращане Joy, пък и ти си си доста заета и ангажирана. Аз се надявам близките дни поне, да няма повече пълнене, че туй среднощно киснене, ми идва в повече. Да чакам нощната тарифа, пък после близо два часа да чакам за да изключа, идвами нанагорно.
Поне тази вечер да легна и да съ понаспя.

# 427
100 годишни напластявания постна боя, дебелина ок 1 мм, повърхността е направо черна от опушено и мръсотия. . Навсякъде пише, че тази повърхност не задържа нищо върху себе си. Отгоре може само постна боя отново. И затова препоръчват да се свалят напластяванията до ниво шпакловка. В Сф съм махала така постна боя, с четка и много вода. Тук обаче слоевете са много и не ще да пада. Пробвах го с мокро, с накисване, със стъргане на мокро- не и не. Сухата техника е по-бърза, макар и безумно прашна. Оптималното е с шпакла или еквивалент, с остър ръб отпред /намерих тука една огрибка за нощви на баба ми- екстра работа върши, остро и извито изпъкнало/ и като се свали основното, с шлайфащата машинка с най-едрата шкурка се досваля и изглажда неравното. Обаче прах!!!! Облаци! Работим с маски с филтър и пак добре се нагълтваме. От една стена събирам шепи и шепи прах от пода, една неголяма найлонова торба, може да има към 2 кг прах. Надявах се с мократа техника да стане, за да спестим праха, но не би. И е бавно. Вече ми рекоха, че съм луда да го бъхтя на ура, обаче ще сваля налепите -от всяка една гледна точка ще е по-добре да ги няма. И го правя веднъж и завинаги.
Тони, аз не веднага, ще си опчинеш няколко дни, докато дойдат.Smile /сега разбирам, уморила си се и искаш почивка. /

# 428
С пистолет с горещ въздух дали няма да стане? Продават в големите вериги и не скъпи.

# 429
  • в очите на дъщеря ми
Божкеее, ra, ма ти сериозно ли? Направо ми "скри шапката"..

# 430
  • Майничка
С горещ въздух се чисти блажна боя, постната реално е вар с пигмент.

# 431
Моя грешка. Върнах се назад и видях, че не е блажна.

# 432
Бая зор ще видиш Ра. Сили и успех. Когато успееш тогава, ако не бързаш за никъде, все ще свалите напластяванията. Гадничко си е туй, но както и ти каза, един път ще е, все пак няма да е безкрайно, все ще се смъкне. Пък после вече ще може да ги охлепиш пак. Сигурна съм, че след целия този труд, крайният резултат ще е уау - зашеметяващ. Ех, ако, живеех наблизо, щях да дойда да ти помогна.

# 433
  • София
Мъжът ми беше свалял с оцет и сода бикарбонат. Първо се мажело с едното, а после като се чистело с другото падала и боята.
Първо се маже с разтвор от много сода и малко вода. После с оцет, разреден 1:1 с вода се сваля содата, а с нея падала и боята.
Ама все пак ако можеш потърси някъде в нета как става точно. Да не е само за блажна боя.

На касата в Кауфланд като го видяли с пет кила сода за хляб не искали да му я продадат. Решили, че жена му го е пратила за пет кутийки, а той взел огромни пакети. Ама като казал, че е за строителство и му ги дали.
Малко като вица; “купи хляб, а ако има яйца купи десет”

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 08:30 от Вампир

# 434
Поливах и оцет, и "закисвах" с оцет- резултат нулев. Логично да го пробва човек с киселинка, ако и слабовата като оцетната, ама не ми се получи. Не намерих описание на такъв метод.
Обаче прочетох за някаква "санираща фреза" - при цена около 400 лв може би си струва, ако хвана някой да ми го прави, под тая цена за помщение няма да вземе, а ги имам бая, всички стаи са на постна боя в различна степен на мръсотия. С прахосмукачка, минимум прах. Може би и за циклене на дъските ще става. Ако вложа в инструменти, вместо в майстори, инвестицията ще се изплати бързо.
Тази https://www.cimex.bg/sanirashta-freza-cimex-sc150?gclid=EAIaIQob … AYASAAEgIiVvD_BwE

Общи условия

Активация на акаунт