Отговори
# 120
Здравейте,дами!Някоя от вас случайно да има ишиас?Интересува ме какви са симптомите,защото вече 4-5 дни имам схващане и болка ниско вдясно в кръста и продължава към дупето.Само отдясно .Разбира се ще говоря и с лекар,но исках да питам дали някоя от вас се е срещала с подобен проблем.Не съм диагностицирана,но не знам какво друго може да бъде..Качила съм около 4 кг,18г.с.+5дни съм.Спортувам цял живот и не съм го имала този проблем,а съм се подлагала на наистина големи физически натоварвания във времето..В момента съм намалила движението,но пак съм активна.Чудя се дали йога за бременни би помогнала? Sad Малко дълго стана,извинявайте..

# 121
  • В.Търново
19г.с и 4 дни съм днес, не усещам все още нищо, но и с предишната бременност не усещах до 6-7ми месец.
Майчета има ли сред вас, болни с ковид? Малкия беше хремав преди седмица, оправи се, а мен ме тръшна нещо много странно. Първата вечер зверска болка в гърлото, втората вечер запушен нос и много гъсти сополи, днес ми е трети ден само запушен нос, гърлото е ок. Направих един от бързите тестове преди час- отрицателен е. В събота пак ще правя.
Преди 2 седмици изкарах за втори път ковид. Симптомите бяха тези, които си изброила + температура и ужасни болки във врата, гърба и кръста. Терапията ми беше много опаковки витамини, парацетамол при нужда и фраксипарин ( аз съм с тромбофилия и той ми е назначен за цялата бременност). Мина ми за около 5 дни.
Дано все пак при теб не е ковид. Скорошно оправяне!

# 122
Лавандула, 4кг ми се струват ок за 18 г.с. Четох, че през втори и трети триместър е препоръчително да се качва по 500гр на седмица, но все пак всеки качва доста индидуално. Аз 16 г.с. съм +3 кг и мисля, че е ок. Бях свалила и после си ги върнах, док каза, че й се струва за сега нормално. Предполагам , че с тази бременност ще кача повече , защото бая си ми се хапва.
Аз съм 16 г.с. и от вчера доста отчетливо усещам леки потрепвания. Много е сладко и е нещо необяснимо и вълшебно. Благословена съм и благодаря на Бог!
Сиа, ковида вече доста отслабна като сила и интензитет на протичане. Около мен сума ти народ го изкара, кой с ваксина, кой без. Леко, с хрема, температура - като обикновен грип. На наш приятел майка му се разболя, възрастна, с хиляда болести, без ваксина. Оправи се и тя. Аз имам две ваксини от миналата година, няма да слагам бустер. Каквото такова.
Ние май намерихме заместник в работата и дано почне скоро, че ми е много трудно да се съсредоточа вече. Имам още 2 месеца и излизам в майчински. Това ходене на работа страшно ме измаря, не знам вие как сте. Отделно се събуждам в 5ч и край, още по-изтощена се чувствам.

# 123
Лавандула, на мен ми се струва,че правя нещо такова от миналата седмица, но... Док ми позволи да се мажа със зеленоуста мида и ме успокои доста. Ако претоваря с ходене на работа се обажда. Не съм имала такъв проблем до сега.
Грахчето го усетих на 100% преди седмица (сега съм 16г.с.), като от няколко дни 1-2 пъти дневно се усеща.
Утре съм на преглед при док, че последно бях на 15.07.

# 124
Моят е много активен от няколко дена, сега тъкмо влизам в 18гс. Изненадах се, че въпреки предната плацента го усещам толкова. Повечето дни е като пърхане, но на два пъти усетих отчетливи ритничета. Heart Eyes Много е весело! Моя приятелка, която е няколко седмици по-напред, се забавлява като сложи тънка тетрадка или лист хартия на коремаи гледа как се мърда Grinning

# 125
Аз вчера закъснях с лягането, загледах се в един филм. Бебето много се беше разшавало,направо нямаше спиране...
В един момент си сложих ръката на корема и почувствах движението му с ръката си. Възможно ли е, в почти 20-татаседмица?

# 126
Да, възможно е.
С каката бях със задна плацента и я усещах ясно.

# 127
Аз също усещам с ръка , както и ММ много е активен бебока. А днеска бях и на преглед всичко е наред успокоих се, но бебчето се скрии не можахме да го видим хубаво 😃
След две седмици съм и отново на преглед 4д да св надявам че тогава ще го огледаме подробно.
Днес се и понатоварих, пазарувах , изпращах приятели за бг и багажи, ходихме за оглед на нова квартира и харесахме я, това че рече че от сега започва най- трудното местене, ремонти, разправии не ми се мисли. Доста притеснено ми е, стискайте ми палци всичко да се развие добре 🤞🏻

# 128
Здравейте,дами!Някоя от вас случайно да има ишиас?Интересува ме какви са симптомите,защото вече 4-5 дни имам схващане и болка ниско вдясно в кръста и продължава към дупето.Само отдясно .Разбира се ще говоря и с лекар,но исках да питам дали някоя от вас се е срещала с подобен проблем.Не съм диагностицирана,но не знам какво друго може да бъде..Качила съм около 4 кг,18г.с.+5дни съм.Спортувам цял живот и не съм го имала този проблем,а съм се подлагала на наистина големи физически натоварвания във времето..В момента съм намалила движението,но пак съм активна.Чудя се дали йога за бременни би помогнала? Sad Малко дълго стана,извинявайте..

И аз имах такъв проблем преди няколко години..болка ниско вдясно на кръста и болката се спускаше надолу по крака. Обостряше се след дълго седене или вървене. Ходих на лекар и физиотерапия и ми казаха че е прищипан нерв. Предписаха ми упражнения да правя. Мина ми след година, две...

Ох и мен ме гони безъние, събуждам се в 5 , 5:30 и това е и съм направо неадекватна на работа...

# 129
Sia_go и аз го изкарах ковида миналото сидмица. На мен ми предписа личната Авирон рапид и за носа Инфлуназал. И витамини. Мина доста леко. При кашлица ме болеше ниско долу и затова вчера ходшх да видят как е бебето за мое успокоение. За щастие всичко е наред. АГ каза, че плода не се влия от този вирус и вече е минала 12та седмица нямало страшно. Даже моята мома върви със седмица и 2 дни по-голяма - да е жива и здрава само, пък колкото иска да расте. Бях се притеснила, че не качвам кг. Откакто съм бременна съм свалила 2-3кг. Но детето си наддава, аз си губа от собственото тегло...какво по-хубаво от това 🙂
Много ми се иска да й купя тещо на малката, досега все в синьо съм взимала - близнаците са ми момчета...и дрешките за момече винаги са ми харесваи, но си мисля, че още е рано🙂

# 130
Stefy 39 и моето бебе върви по- голямо...засега нищо не са ми казали, но моята приятелка, която е в 33 седмица е получила предупреждение, че трябва да намали захарта...
Пожелавам на всички болни от ковид бързо възстановяване.
Аз се притеснявам повече от коклюш. Ваксината тук е в 26-та седмица чак..дотогава ограничавам контактите,защото явно циркулира..

# 131
Минах прегледа, шушулката е 252 гр, отговаря си точно на 18+5 Simple Smile Върви педантично малко бобче, допада ми Grinning
Полът се потвърди от предполагаемия в 10та седмица.

Всички, които са ми писали би трябвало да са нанесени, просто не на всеки успявам да отговоря Simple Smile Уикенда пак ще прегледам, де Simple Smile

# 132
Ако бебето от самото начало си върви напред няма поводи за притеснение, защото овулацията може да е била по-рано и всъщност да е заченато по-рано от това, което приемат.
Но, ако започне са наддава необичайно повече се прави обременяване с глюкоза да се провери за проблем с кръвната захар при майката. Затова и са казали на приятелката ти сигурно да ограничи захарта.

# 133
Аз съм в 20 седмица,започнах да усещам преобръщане и когато се мести бебчо още преди две седмици но тези дни отчетливо се усеща и като рита.Дори и таткото го усети като си сложи ръката ,а тази сутрин още докато си лежах с ръката на корема и бебчо го усетих как ме побутна ,много е готино.Blush
За първите три месеца бях качила 3 кг,до преди 2 седмици почти не ми личеше корема ,но за две седмици осезаемо е пораснало коремчето и като килограми също се е отразило от началото съм +5 не ми се иска да качвам повече от 10 -12.

# 134
Аз сладко не ям откакто съм бременна. Много повръщах и само като видя сладко ми се повдига. Майка ми е с диабет тип 2 и искат да ме обременяват и мен с глюкоза следващият месец. Въпреки, че този тип не е наследствен - тя го получи в следствие на силен стрес. Но както и да е, ще го преживея и това. Иначе бебето си върви със седмица от самото начало. И да, АГ ми каза, че вероятно овулацията е била по-рано. За кг - не страдам, че не съм качила досега. Даже се радвам, че съм все -2 или 3. Важното е, че бебето си расте и наддава. Аз и без това си имам в излишък, та ако можеше да се топят до края на бременността бих се радвала много! Но знам, че в един момент нещата ще се обърнат, то си е напълно нормални 🙂

Общи условия

Активация на акаунт