Отговори
# 645
Ще си подготвя две шишета на Томи типи от пластмасовите, в случай, че ни потрябват. Ако ще бъде на АМ ще взема още.
С каката съм най-доволна от тях. Стъкло не бих взела отново, не е никак подходящо и удобно.

# 646
За сина ми не бях купила нито едно шише, кърмих го доста, вода също не съм давала.
В този смисъл, не купувайте и стелиризатори предварително.
На когото му е първо дете, както и повечето казахте, вземете 1-2 шишета, за всеки случай.

# 647
Аз ползвох Nuk с близнаците. Сега отново ще взема едно шише от тази марка. Също и залъгалка, ако реши да ползва бебето. Защото момчетата така и не пожелаха, независимо че аз имах голям мерак и купих различни модели.
Моите не са имали колики. Не мисля, че, зависи само от шишето честно казано. И капки не съм давала. Единствено си спомням, че давах по 5капки Биогая. Изобщо не разбрах, че имам деца вкъщи до навършването на 2г. Надявам се и този път да е така 🙂

# 648
Аз си купих пакет дрехи и аксесоари втора употреба от съсед на най- добрата ми приятелка и в него има голям брой пластмасови шишета, част на Авент, на другите не виждам специфична марка. Има и няколко много малки, но още съм боса по въпроса...
Единствено от важните неща, с които се сдобих е масичка за повиване ( но нямам възглавница, нея ще купувам нова) и чанта за памперси и шишета. Леглото харесах от предложение тук, но количка, помпичка за кърма и т.н. нямам. Аз мога да кърмя максимум 5 месеца ( през които съм вкъщи),за това се двоумя дали изобщо си заслужава да инвестирам в такива аксесоари.
За количките- много модели, видове, ...записвам си кои хвалите тук, но или не ги намирам или са други модели ( ориентирала съм се към 3 в 1 модели).

# 649
Serenapotta, можеш да продължиш да кърмиш и след като се върнеш на работа, ако имаш възможност и време да цедиш кърма, която да се дава на бебето от шише Simple Smile

# 650
Извинявай ама шишета втора употреба вече е ужасно нехигиенично. Още повече,че пластмасовите шишета се сменят на няколко месеца максимум защото се захабяват.

# 651
Аз имам намерение да кърмя, но накупих и сума ти шишета. Rolling Eyes

NUK бях подарила на мои приятели за сина им, много ги хвалиха, затова си взех от тях. И един стъклен сет на Авент, да видим колко ще изкара, но хич не ми харесваше идеята да топля нещо в пластмаса (след всичко, което съм изчела за фталатите в омекотителите за пластмаса).

Ето тези са:
Скрит текст:

# 652
Аз имам подарени стъклени 2 шишета на NUK, сега ще си взема само биберони към тях, имам дадена ел.помпа на Авент, има едно пластмасово шише към нея, но е много жълто и захабено и ще купя 2 допълнителнои шишенца на Авент. И в двата случая  бибероните ще са от типа Антиколик. Мисля повече да не вземам, защото така ли иначе отсега близки ме питат какво да ми вземат и, ако се наложи, ще има покажа някой комплект шишета - и това да ми подарят. 4 броя за първо време ми се струват достатъчни Blush

# 653
Момичета, моите тъпи сърбежи продължават. Най-вече по корема, ръцете и бедрата. Там изведнъж много се налях, надявам се да е от това и да не е здравословен проблем. Скоро ще правя обременяване с глюкоза и ще питам доктора за други изследвания ако трябва. Някой дали е изпитвал подобни сърбежи? Кожата ми е зачервена и явно се пропуква, а мажа 2 пъти на ден.
И да се оплача, днес ходих да давам кръв за ТСХ и ми се падна едно младо момче явно тъкмо прохожда. Първо изтърва стойката където се слагат епруветките, после изтърва и самата епруветка. Извини ми се и каза, че по принцип не е толкова невнимателен. Тръгна да ми взема кръв и само като го видях колко е неуверен ми призля. Естествено шурна кръв от вената, абе изобщо чудо...

# 654
Момичета, моите тъпи сърбежи продължават. Най-вече по корема, ръцете и бедрата. Там изведнъж много се налях, надявам се да е от това и да не е здравословен проблем. Скоро ще правя обременяване с глюкоза и ще питам доктора за други изследвания ако трябва. Някой дали е изпитвал подобни сърбежи? Кожата ми е зачервена и явно се пропуква, а мажа 2 пъти на ден.
И да се оплача, днес ходих да давам кръв за ТСХ и ми се падна едно младо момче явно тъкмо прохожда. Първо изтърва стойката където се слагат епруветките, после изтърва и самата епруветка. Извини ми се и каза, че по принцип не е толкова невнимателен. Тръгна да ми взема кръв и само като го видях колко е неуверен ми призля. Естествено шурна кръв от вената, абе изобщо чудо...

Да не  се полуяава така от някаква алергия? нещо да си сменила напоследък, прах за пране, омекотител? Има ли обрив ?  С какво се мажеш, пробвай да смениш лосиона, може да има ефект? Може би се обади на лекаря си, за всеки случай.

На мен напоследък ми се появиха страшни киселини вечер. И друг нов симптом, изтръпват ми ръцете и краката докато спя и се събуждам от това, много странно. Не знам дали е защото напълнях и се получава допълнителна тежест върху артериите.  Аз гледам да спя настрани, наляво, и цялата ми дясна страна изтръпва...

# 655
Алексче, получаваш крампи, нормално е. Приемаш ли магнезий?

# 656
Alekscheee  и при мен го има това с изтръпването на ръцете.  Четох че е нормално за бременността. Нарича се Синдром на карпалния тунел. Ето малко инфо от нета:

Синдром на карпалния тунел. Най -честата причина възниква на фона на хормонални промени в организма през първия триместър и оток през втория и третия. Най -често изчезва след раждането.Подуването оказва натиск не само върху карпалния канал, но и върху цялата ръка като цяло. Те провокират лоша циркулация и мускулни спазми.

# 657
Алексче, получаваш крампи, нормално е. Приемаш ли магнезий?

Да приемам магнезий, сигурно дозата ми е малка. Какво става ако магнезият се предозира?

Stefy39, благодаря за инфото. Ох, много малки болежки и неразположения се проявяват напоследък, но поне малко остана:)

# 658
Магнезий не може така лесно да се предозира спокойно. Трябва да се пие в огромни дози и много дълго време. А ти в бременността харчиш и повече така че всичко е топ. Просто е хубаво да ти го увеличат след като имаш тези очаквания.

# 659
Извинявай ама шишета втора употреба вече е ужасно нехигиенично.

Не съм се изразила правилно Simple Smile Шишетата са си още в опаковка и не са ползвани, ужасно много на брой и форма, явно излишни. Не мисля, че от няколко месеца стоене нещо би им станало..
Аз вчера случайно се влюбих и купих детска количка и кошче- максикози. Както бях писала ми беше проблем, с оглед на разнообразието на пазара. Стабилни спирачки,сгъва се лесно и кара чудесно- всички мои критерии
Имам и update за гестационния диабет. Във вторник бях на преглед. Специалистът остана доволен от подготовката ми ( интернет плюс книга),явно двуседмичната ми самоподготвена диета дава резултати. В сряда мерих кръвната захар 5 пъти (6 и 7  не успях,защото адски трудно пускам кръв, дори и с най- дебелите и дълбоки игли). Всичките ми стойности бяха в норма, а от всички показатели при кръв от вената, само едничко беше завишено.
Диетата определено работи, свалила съм и 2 кг за 2 седмици. Мисля и след раждането да продължа с нея, защото се чувствам по- добре и спя много по- добре!

Общи условия

Активация на акаунт