Номинации за най-голяма муня (тема 4)

• 93 379
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
Накарахте ме да се замисля. Нашата печка не е изключвана от години. Изключвам я само, когато я места, за да изчистя под нея.

# 316
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Нашата печка е вградена, трябва да махна долу едни декоративни дървении, да бъркам вътре, за да я изключа, но никога не съм го правила.
Виж, родителите ми, преди години, най вече майка ми, редовно си вадеше щепсела от контакта, за по сигурно!

# 317
  • Sofia
Така съм свикнала и не ми е никак странно.
Може би трябва да започна да изключвам и всичките тв,рутър,пералня и т.н.,че наскоро при силна гръмотевична буря във входа на доста хора изгоряха разни ел.уреди.При нас само рутъра.

# 318
Къде е логиката да изключвате печката,за да не забравите включен котлона?! Laughing Както написа една съфорумка...

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 12:33 от deaf

# 319
Аз пък като гладя изкарвам ютията в коридора, за по сигурно.
Печката я снимам, че е с изключени котлони.

# 320
Едни приятели така като заминаваха на почивка и изключваха тока и водата. Само дето последния път мъжът просто решил да щракне общия бушон и представете си ужаса като се прибрали след 2 седмици и отворили хладилника. Приятелката му беше бясна. Вече не изключват нищо.

# 321
Ами логиката е "за по-сигурно". Случвало ми се е да пусна печката от контакта и докато се завъртя да подготвя продуктите и да включа котлон и о, чудо, той е включен. Понякога ММ забравя и котлона включен, и печката в контакта. Кухнята ни е отделно, съответно и печката. Като не сме там и няма и как да ни замирише веднага, ако почне да гори.

И на мен ми е горял рутер от гръмотевична буря, знам си урока. Общо взето си е опасно да се оставят включени уреди, пък нека излгеждам луда в нечии очи Grinning

# 322
  • София
На мен повечето уреди са ми вградени и не ги изключвам при пътуване. Не вградените обаче ги изключвам от контакта. Отскоро започнах и водата да спирам от щранговете - прибираме се от дълга ваканция и през първата нощ вкъщи се чува ужасно свистене. Ставаме и що да видим - спукала се мекота връзка на казанчето и вода хвърчи със страшна сила през отворената врата на банята. За няколко минути се наводнихме. Представям си ако ни нямаше. От тогава - щранговете спрени, дори да ни няма заедно нощ.

# 323
  • до най-прекрасния мъж
И ние спираме тока и водата като ходим на почивка. Оставяме само хладилника (съответно вградената фурна, котлони и аспиратора, че са на 1 бушон). Но всичко останало в стаята, което е на същия бушон, изключвам от контакта. Така сме свикнали.
И ние наводнихме кухнята преди години. Добре че бяхме вкъщи. При нас изби меката връзка на студената вода на чешмата. Докато ММ спре водата от банята, вече имаше 1 пръст вода на пода. Добре че е плочки и не наводнихме съседите отдолу. Не ми се мисли, ако бяхме на работа.

# 324
  • Бургас
Олееее,,Разсмяхте ме с това плюене на яйцата и тез котлони.

Та,да дам отчет за обърнатата възглавница. Не е удобно! Изобщо!
Ще си спя,както съм си свикнала.

# 325
  • София
Никога не съм вадила нищо от контакта, нито за почивка, нито като съм тук.

# 326
   Аз какво съм виновна, че имате такова подсъзнание Simple Smile
  Изразът "плюй на тази работа" го използваме често у нас, харесахме си го от "Емил от Льонеберя". Там ратаят Алфред така деликатно отказва на слугинята Лина: "Лина, онази работа с жененето, дето си я говорехме - що не вземем да плюем на нея!"

# 327
О, и с меката връзка на горещата вода имахме шоу...
В неделя вечер се върнахме от дълга отпуска и в понеделник сутринта, докато се оправям за работа, чух как нещо изпука. Докато отида до кухнята вече беше станало парна баня вътре. С ММ 100 пъти се кръстихме, че не е станало по време на почивката.

# 328
  • Street of Dreams
Винаги съм мразила това упражнение да вадя нещо от контакт. У дома не само че вградените уреди и климатиците нямат контакти, а са свързани директно към кабела, но и всичко стои включено - тостер, кана, прахосмукачка, две зарядни за телефон, едно за лаптоп, епилаторът, сешоарът, четката за коса и тн. Всичко трябва да ми е готово за употреба.

Имах един съсед отдолу, който имаше параноя от наводнение - наводнявал е вила. Много мил човек, обаче като станеш дума да преместя тръби нанякъде, направо откачаше, състояние малко преди инфаркт. Никой майстор не можеше да го убеди, че ако стане беля - няма значение къде ще е. И аз хем се ядосвах, хем ги съжалявах че е куку и много го е страх.
Една вечер в 23:05 ми звъни телефонът и аз вече знаех... "У нас в хола вали дъжд". Мда, стана най-после най-големият му страх. От съвсем друго, неочаквано място.

# 329
У нас основните уреди са вградени, няма как да се изключват от контакта. Старата ни фурна се беше повредила и се включваше и изключваше когато си реши. Иначе си работеше нормално, доста време, може би година, изкарахме така. Добре, че е на един контур само с котлоните и аспиратора, добихме навика да я изключваме директно от бушона в коридора. Като я сменихме после, известно време, по инерция, пак от там я изключвахме Simple Smile , докато свикнем, че не е необходимо. Може би не е лоша идея, при по-продължително отсъствие от дома, да се изключват някои уреди от бушоните. Е, без хладилника, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт