Номинации за най-голяма муня (тема 4)

• 93 116
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
Имам и аз случка със заключена кола.
Тръгвам на някъде и не мога да отключа с дистанционното колата. Отворих с ключа ама пустата кола не пали, щото ѝ изтощен акумулатора. Звъня на мъжа ми, тогава още пресен приятел. Пристига да ме спасява. Тръгна да дава ток от неговата кола и в този момент всички врати на моята се заключват автоматично. Съответно ключа на колата е на контакта. Обикаляхме и се опитва с тел да отвори, еми не стана. Звънни на братовчед си, който е автомотьор. И той пристига да ме спасява. Това всичкото в работно време.
Дойде човека с една лента, напъха я в процепа на вратата, щрак-щрак и я отвори. Това ни беше първото виждане с братовчеда. Викам си тоз автоджамбаз ли е, монтьор ли е? Важното, че тръгнах после. Но на следващото място където спрях, пак не немах да запаля и вече отидохме за нов акумулатор.

# 676
  • София
Аз не съм шофьор, но с вашите истории ми припомнихте лична такава.
Бях с едно гадже, с което живеехме заедно. Отидохме на кино една неделя и той забравил фаровете на колата си да светят или нещо друго беше, не помня, но резултатът беше изхабен акумулатор. Та свършва филмът и на паркинга установихме, че колата не може да запали. Звънна той по спешност на негов приятел да дойде да му подаде ток. Въпросният приятел минал пътьом и подбрал друг приятел, защото този другият имал кабели. Идват двамата, вършат работа, а аз се скъсвам да им се извинявам, че в неделя следобед сме ги изкарали на студа, защото моят човек е заплес. Накрая единият от тях казва:
- Е, няма проблем! Сега се наложи на вас, следващият път може на нас да се наложи и ще направите същото, нали?
Тук идва моята изцепка:
- А, аз няма да го направя, но той със сигурност ще дойде.

Имах предвид, че аз не мога да карам и затова няма как да върна точно тази услуга, но излезе съвсем друго. Тогава не схванах какво съм изръсила, но видях, че някак спадна настроението и си помислих, че хората са премръзнали и уморени. Разделихме се по живо по здраво и чак след час-два загрях как са прозвучели думите ми. Карах гаджето да им звъни да се обяснявам, но той отказа. Щяло по-тъпо да се получи и най-добре да се обяснявам при следваща лична среща. Но такава нямаше, защото скоро след случката се разделихме с това гадже и сигурно хората до днес ме мислят за темерут.

# 677
Пека филийки на тостера и реших да сложа маслото отгоре, да се поразтопи и по-лесно да се маже. Да, ама се разкапа вътре, замириса. Гледам, малко по-късно, ММ го разглобил, мисли нещо дало накъсо вътре и затова така странно мирише...

# 678
И аз така съм забравяла фарове. Беше една много студена зима, дебел сняг, бях канена на Ивановден в някакво заведение от 10 часа вечерта. И като излизаме към 2 през нощта, стигам до колата и отдалече виждам фаровете. Направо зле ми стана. Не знам по каква световна случайност, тази кола, която ме беше предавала милион пъти, този път запали от раз. Иначе не знам какви щях да ги върша по нощите.

# 679
Ох, самозаключена кола имам и аз.
Зима, студ. Две коли имаме, обаче първата не можа да запали. Опитваме втората - да, ама на нея й замръзват вратите! Няма отваряне! Дърпахме, дърпахме с майка ми, накрая едната врата се отвори. Идеално. Палим колата, оставяме я да работи, да се размразява и чистим стъклата. Да, де, ама през това време вратите се заключили и стоим ние двете отвън, колата работи, а ние не можем да влезем в нея, нито да тръгнем, нито да я изгасим! Joy
По някое време явно се размрази, та се отвори едната врата, ама закъсняхме за работа и двете.

# 680
Аз понеже не съм шофьорка имам история как се заключвам извън апартамента. Ученичка съм, последен клас. Входната ни врата - класика, с топка отвън. Съученичките ми звънят долу да слизам, аз не съм готова. Среден апартамент сме и трябва да изляза на площадката на етажа, за да им кажа, че ей сега слизам... И тъкмо докато отварям прозореца и се провиквам,  усещам течение, чувам щрак и вратата се затвори. Ходих на училище по домашни чехли Grinning Всичките ми неща бяха вътре, ни телефон да звънна на майка, нито нищо. Тя се прибрала следобеда, намерила ми нещата, изкарала си акъла, дойде да ме търси в училището..

# 681
Никога не ми се е заключвала така колата, но винаги си мисля, че ще се случи и никога не затварям вратата, ако ключа е вътре. ММ ме убеждава, че няма как да стане, но аз не вярвам. Много му е забавно как, ако той затвори вратата, ходя и лекичко отварям. 🤣 Обсесия ми е.
Иначе и на мен лятото ми беше паднал акумулаторът. Бях бременна и отивам до лабораторията за тест за диабет. Натоварване с глюкоза. И нали между вземанията на кръв на кръв трябва да се стои в покой, решавам, че ще чакам в колата. Пускам си музика и чакам да мине 1 час. Отивам да ми вземат пак кръв и докато се връщам към колата, си мисля, че задължително трябва да я запаля за малко, да не стане фал. Но докато стигна бях забравила. След още половин час започна да премигва таблото и се усетих.
С ММ бяхме скарани нещо и за това пиша в чата с приятелките ми. Аз знам как се дава ток, но кабели нямам. Добре, че едната ми приятелка си има в багажника.

# 682
Имам същите страхове. Ако дистанционното с ключа остане вътре може ли колата да се заключи и после от дръжката да се отключи?

# 683
  • София
По Закона на Мърфи, очевидно колите се заключват само когато е студено или вали. Един случай няма при хубаво време 😁

# 684
  • European Union
А не, аз заключих москвича едно лято. Затворих багажника, а ключовете били в него. Четирите врати заключени, няма достъп от никъде.
И все още нямам обяснение как успяхме да отворим с ключовете на съседа, които отключиха нашия багажник. След това пробвахме сигурно 100 пъти, повече не успяхме да отключим нашата кола с неговите ключове или неговата кола с нашите.

# 685
Майка ми преди години караше един стар Форд, нейн колега също и установиха, че с ключовете на двете коли могат да се отключат и двете. Т.е. тя с нейният ключ може да отключи вратата на неговата кола и обратно, но пък не можеше да запали неговия двигателя с нейния ключ и обратно.

# 686
Имам същите страхове. Ако дистанционното с ключа остане вътре може ли колата да се заключи и после от дръжката да се отключи?

Да. На мен ми се случи, оставила съм ключа в джоба на палтото, а палтото на задната седалка, колата работи. За щастие колата беше вкъщи и отворих с другия ключ. Не би трябвало да може да се заключва, обаче се случва.

Моят съпруг установи, че дистанционното на новата ни кола е много чувствително. Без да иска с лек допир докато го слага в джоба си отворил багажника. Добре, че гаражът ни е голям и багажникът се е отворил без да се опре до нищо. Сега ще проучване дали може да се намали чувствителността на тези бутони (тя и вътре е само с бутони за натискане).

# 687
Ох, не ме успокои. Трябва да съм по внимателна. Ключа ми стои в чантата. Обикновено е в джоба на коженото яке. Но вече с палтото е в чантата. Свалям дъщеря ми  за училище и нямам навика да взимам чантата да я заведа на 20 метра.
Благодаря.

# 688

Моята не може да се заключи докато ключът е вътре. Принципно се заключва и отключва с бутон на дръжката на врата, трябва просто ключа да е в теб. Многократно съм пробвала да я заключа - забравям си чантата на седалката и хуквам. Слава богу не става  Grinning

# 689
  • Deutschland/HE
Не си оставяй чантата в колата дори за 20метра. Когато дъщеря ми беше 3-4клас и много родители правеха така и имаше бум на разбити коли и изчезнали чанти и лаптопи. Действието се развива във Варна, в добър квартал (Чайка).

Общи условия

Активация на акаунт