ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 110

• 52 476
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, може ли някой да ми каже при яйченият фаст, ако мазнината е зехтин как точно да я изям като остане, да я изпия ли? Извинявам се за тъпия въпрос, ама днес ми е втори ден яйчен фаст ( първият ми беше много труден и гаден - 5 рохко сварени яйца, 50 гр.масло и 150 гр жълто сирене с под 0,5 процента въглехидрати, едва преглъщах, буквално ми се гадеше )и реших да си изпържа яйца в зехтин ( знам, че не е ок да се готви на по- висока температура зехтина, ама уж на по- ниска степен на котлона беше). 4 яйца, 35 гр. зехтин и 100 гр пармезан. Добре се получи, този път не ми стана гадно, но накрая остана мазнина, която беше абсурд да изям и я изхвърлих.

# 121
Аз съм намачквала варени яйца със зехтин като фаствах.

# 122
Благодаря! Мислех да го направя пет дни, но...може би зимата ще ми е по- лесно. Обичам всякаква храна, но това да ям яйца без зеленчуци... много ми е трудно. Дори при Дюкан на времето не ми е било толкова тежко и гадно в петте дни само на протеин, без зеленчуци.

# 123
Яйца не ям никога. Може в баница преди, когато ядях изобщо такива неща. Сега не опитвам даже. Може би след време ще се насиля, като знам колко са полезни.

# 124
Рени, зехтинът може да го добавиш и след приготвяне на яйцата на незалепващ тиган, така поне ще отпадне неприятното чувство, че ядеш пържена мазнина. Друг вариант е да свариш яйца, да ги разполовиш, да намачкаш жълтъка с избраната мазнина и подправки и да върнеш сместа в белтъка.

# 125
Често споменавате телешки кюфтета и се сетих за един филм, който е от 2008 -  Food. Ink (Храна ООД), някои от вас сигурно са го гледали, но само като прочета за тези кюфтета и се сещам за него. От както го гледах (сигурно преди десетина години), се старая да проучвам произхода на храните, които влизат вкъщи. Който иска и има време да го гледа, не е кратък.

# 126
Рени, аз не съм и няма да си причиня меренето и насилственото пиене на мазнина. Не виждам смисъл.
За зехтина няма да взимам отношение, но ти предлагам да пробваш бъркани с кокосова мазнина - много ми харесаха. Отделно в кафе, ако пиеш.

# 127
Благодаря за отговорите. Аз днес бях в голяма чуденка дали да продължавам да си го причинявам, ама, хайде реших, че три дни ще ги изтикам всякак. За пореден път се убеждавам, че най- леко се получава смъкването с храни, които са ни приятни и с любими съчетания на храни. За мен това са бобовите, млечните и зеленчуците.
Да се похваля, че от 1.08 всеки ден тренирам на кростренажора, в момента стигнах до 25 Мин. Досега никога нищо не съм тренирала, дори почти нямах движение. И ми е много добре, някой път си викам , че ще пропусна, но нещо започва да ме човърка отвътре и не пропускам.

# 128
Не ви ли е гадно това мазнина в кафето? Аз бях пробвала 1-2 пъти преди много години, че много било полезно и не знам си какво, за малко да повърна. Вкусно ли ви е или се насилвате?

# 129
Да тъпча мазнина в яйца, или кафе за мен е абсурдно. Отделно доколко е полезно изобщо да се прави това.

# 130
Аз ям ограничен набор храни напоследък - кисело мляко, плодове, зеленчуци, месо, риба, колбаси, маслини, сирене и кашкавал.

Не ям пакетирани храни, хлебни изделия, картофи, сладкиши, яйца, бобови, макарони и т.н.

# 131
Аз за кафето бях също много скептична, но в крайна сметка се оказа, че ми харесва.
За полезното - той с причина е толкова краткосрочен.

# 132
  • На острова
Аз пробвах веднъж кокосова мазнина в кафето и не повторих, а си бях баш в периода на кето. После почнах със сметана да го пия, и беше по-добре, но пак ми беше мазно. От този ми период такъв целулит си заформих, че две години си го нося още. Не знам дали е от режима.
Но кафе много обичам и пия - първото чисто, че фаствам до обяд и на обяд още едно, този път с овесено мляко.
Яйчен фаст харесвам и точно лятото ми е най-лесно да го правя, но аз обичам яйца. Даже днес с това обядвах - две яйца на омлет (с пушена сьомга).

# 133

Това е истина.

# 134
  • Пловдив
Да ви споделя...
Аз проблеми с храненето може да се каже, че нямам. Спазвам си режима, свалям си лека-полека, не се изкушавам,  но...
Много, ама много ме мързи да спортувам. Дори вкъщи. Имам постелка, ластици, гирички. Само купувам разни такива неща, но не ги ползвам. Преди две години правих упражнения всяка сутрин в продължение на година. Бях се стегнала и изглеждах много по-добре. После изведнъж спрях, поради ангажименти, които приключиха след около месец. От там нататък само си търся оправдания. Знам го, осъзнавам го!
Не съм дебела, но не изглеждам добре като се съблека. Всичко се тресе. 😟 Не мога да се мотивирам.
Има ли други като мен? Може пък някой да е намерил как да го преодолее този мързел.

Общи условия

Активация на акаунт