Работа, CV-та, HR-и, съвети - 80

• 30 035
  • 853
  •   1
Отговори
# 645
Онзи ден гледах разни смешни видеа за работа и out of office съобщения.
Топ ми е
I am OOO, for any urgent matters - please take a deep breath  cause very few of them really are. Joy
Joy
Със сигурност си гледала Лаура. Върхът е тази жена, много ме забавляват и отговорите й на колеги, които не знаят какво е граница Joy

# 646
  • София
Шери, и аз бях на крачка да напиша само "I am OOO", но хората, с които работим, са много възпитани и свестни.
Дона, сигурно Joy Имаше и такива май.

# 647
Струва ми се, че Doro визира случаи, в които задачите се разпределят м/у служителите в даден екип и всеки отговаря лично за своите. При това положение ако на някого днес не му се работи и реши да хлопне кепенците по-рано, несвършената работа ще го чака утре (а също и вдругиден), а тя все пак не може да се протака до безкрай.

# 648
Благодаря, Khufu. Явно неразбираемо писах, писах.
Sherilyn, "работата не те чака" = "работата не ти се трупа".
Snow_angel не знам дали работиш на поточна линия или в кол център, но в много фирми работата е специализирана и не може да се върши от кой да е минувач и ей така да си върви.
В държавната администрация колкото повече почивни дни на месец = толкова по-малко работа.
При нас е друго: работата от "почивните дни" се разпределя в непочивните. Изключително странно ми е, че за първи път чувате за такова нещо.
Банките са нещо средно. Работата по клоновете спира на официален празник, но онлайн заявките си текат, така че до известна степен пак има натрупване.

# 649
  • в сърцата на децата <3
Khufu, виж пак първите коментари - "колко хоум-офисъри имат фиксирано работно време"? След това извъртя темата към несвършената работа ако работиш само 8 часа от вкъщи. Затова няколко човека ѝ казахме, че да работиш (като часове) колкото ти плащат е приннцип, а ако работата не може да бъде свършена от един човек за 8 часа, то това е проблем на работодателя, не на служителя. Разбира се всеки има право да жужи самоотвержено 24/7, шефовете обожават такива будали.
Доро, работата ми е до толкова тясно специализирана, че когато при мен дойде клиент и каже "направи ми нещо, което да ми хареса и да не са виждали такова" от мен зависи в поставения срок да получи уникат. Но сроковете ги определям аз и ако някой се е сетил твърде късно - или цената е съответната за извънреден труд, или директно отказвам поръчката. Без клиенти не съм останала Simple Smile А дали е специализирана работата ми или може всеки минувач да дойде и да я свърши - всеки желаещ може да заповяда, давам му компютъра със софтуера, давам му машините и защитното облекло, и има моята благословия изработи каквото му фантазията роди Simple Smile

# 650
  • Бургас
Сега ако преведете и какво е ООО за непросветените.

# 651
  • в сърцата на децата <3
Сега ако преведете и какво е ООО за непросветените.
Out Of Office (не, че съм от "просветлените", ама го разкодирах по контекста 😂)

# 652
да работиш (като часове) колкото ти плащат е приннцип, а ако работата не може да бъде свършена от един човек за 8 часа, то това е проблем на работодателя, не на служителя. Разбира се всеки има право да жужи самоотвержено 24/7, шефовете обожават такива будали.
Много вярно. Не знам защо се очаква да се работи в официален почивен ден или след работно време. В името на какво? На бизнеса на шефа?
В Спешна помощ и Пожарна работят на определени смени и например почиват в работен ден, защото са били дежурни в почивен или почиват през деня, защото са работили през нощта.

# 653
А дали е специализирана работата ми или може всеки минувач да дойде и да я свърши - всеки желаещ може да заповяда, давам му компютъра със софтуера, давам му машините и защитното облекло, и има моята благословия изработи каквото му фантазията роди Simple Smile

Събуди интереса ми, какво работиш?

Наскоро на интервю за работа ме питаха - какво ще направите, ако се колебаете какво решение да вземете, а няма кого да питате. Помислих си - на първо място компанията не трябва да допуска такава ситуация.
Имам чувството, че пазарът на труда ще се сгромоляса много мощно, защото в момента цари адски хаос. Имам предвид аутсорсинг компаниите.

Последна редакция: ср, 07 сеп 2022, 09:30 от Cafe

# 654
Работа на смени има и на други места, не само в Спешна помощ. И да, тогава да работиш в почивните дни не е извънреден труд.
Но специално в банките, защото от там тръгна разговора, работното време и времето за работа с клиенти са различни неща. Обикновено работното време свършва поне час, след като е приключила работата с клиенти. Съответно, ако три минути преди края на работния ден влязат 30 човека, те трябва да бъдат обслужени. Предвидено е в работното време на служителите. Друг е въпросът, че има операции, които няма как да се случат след 16:00 часа, така че може да се окаже, че даден клиент не може да бъде обслужен по технически причини.

# 655
Съответно, ако три минути преди края на работния ден влязат 30 човека, те трябва да бъдат обслужени. Предвидено е в работното време на служителите.

Говориш за някакъв идеален свят. В моя един бачо седи на вратата и не пуска клиенти, ако работното време върви  към своя край.

# 656
  • Бургас
А в моя - няправо заключват вратата и който влязал - влязал.

# 657
Имам не малко познати, които са работили в банки или все още там работят. Конкретно за работещите с клиенти - абсолютно всички мои познати са ми казвали, че не приключват работа докато не бъде обслужен и последния клиент, ако ще и да се направи 3 часа overtime. И говоря за клонове в София и в малки градове.

# 658
Аз също съм работила в банка и никога не в било позволено клиентският салон да затвори преди края на работното време с клиенти. А също така, всички клиенти, влезли в салона в рамките на работното време, се обслужват, независимо колко време ще отнеме. Случвало се е две минути преди края на работното време да влезе клиент с 4 сака монети от Вендинг машините му. Брой, описвай, подготвяй ценна пратка....никой не е и помислил да го върне.
Та не, не говоря за идеален свят, а за напълно реална действителност. А ако клоновете, които посещавате, си позволяват да заключват преди края на обявеното работно време, пуснете оплакване до централата. В централите няма как да знаят какво се случва по клоновете. Те нямат хора, които да обикалят и да проверяват кой клон кога спира да пуска клиенти или коя служителка е груба и т.н. Ако не сигнализирате, ще продължавате да си търпите обслужването.
Между другото, всяка банка е длъжна да има процедура за разглеждане на оплаквания, да ги входира и да им отговори. Така че, не само пишете оплаквания, а и си настоявайте за отговор.

# 659
  • София
Монетата има 2 страни, това е common sense. Аз влизам в положението и на двете страни. Хем е тъпо да влезнеш в 6 без 1 за нещо голямо и не съм го правила никога нито в банка, нито в магазин, хем някой да те пришпорва, защото не му се ряботи в без 15 вече е дразнещо.
Вчера в Спиди една мързелана каза на жената след мен "защо все в 6 се сещате да проверите". Действието се развива в 6 без 20... Така, в друг клон в коледно време обслужваха цялата опашка до 7 и 40 (работното е до 7). До човек си е. И да се оплачеш по институции, ако ти се държат гадно, ти скапват настроението или ако се "поправят' и всеки път пуфтят и те гледат на кръв, кому е нужно...
Моята социопатна колежка винаги в петък в 6 без 3 иска да говорим и обсъждаме и да ме всмуче в безвремието и хаоса. И ми звъня настоятелно днес, а аз съм отпуска.

Общи условия

Активация на акаунт