На пазар във Варна - тема 70

• 36 544
  • 725
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Къде ще ми препоръчате да занеса килими за изпиране?
Някой ползвал ли е услугит на ,, Веселия перач?
Съседката си вика Белина еко взимат и ги и носят, доволна е.
Аз занесох едно малко килимче в Пеликан, че ми е близо, днес го взех, не съм очарована…. с кучета сме, още имаше косми по килима и не “свети” от чистота, понеже е светъл и му знам цвета…. 
Чудя се другия килим дали пак при тях да го дам да видя как ще се справят с него… той поне е тъмен…

# 256
Някъде, където да ви го върнат изсушен и навит, около Икономическия университет  имаше, но забравих името

Търся нощно шкафче ама ретро цвят череша ли как се казва, никъде няма по големите магазини

# 257
И аз ползвах услугите на белина еко, вземат го от вкъщи и после го връщат, доволна съм.

# 258
Аз занесох едно малко килимче в Пеликан, че ми е близо, днес го взех, не съм очарована…. с кучета сме, още имаше косми по килима и не “свети” от чистота, понеже е светъл и му знам цвета…. 
Чудя се другия килим дали пак при тях да го дам да видя как ще се справят с него… той поне е тъмен…

Да, знам за тях ама не излиза ли златно от Бургас да дойдат?

И аз се чудих за пеликан, по принцип съм много доволна от химическото, което е на Феликс каниц.

# 259
  • Варна

Да, знам за тях ама не излиза ли златно от Бургас да дойдат?

И аз се чудих за пеликан, по принцип съм много доволна от химическото, което е на Феликс каниц.
явно си имат някакъв график за Варна. Доста коментари има във варненски мамчета на тая тема и там съм забелязала, че доста са ползвали белина еко.
Аз до сега не бях ползвала пеликан, химическото на багра на ген.Колев ползвам. Ама нали ти казвам, малко така съм със смесени чувства и не дотам доволна. Верно 2 лв ми взеха, защото е мъничък, не очаквах да ми го върнат като чисто нов, ама очаквах малко повече явно. Ще им дам още 1 шанс, мисля и завесите да занеса да ги изперат и изгладят, че са ми мъка….

# 260
Може ли линк към тази група, не знам коя е.

Аз Пеликан ги ползвам за дрехи и завивки, шалтета, много съм доволна, хубаво перат ( тези на Феликс Каниц, другите им не съм ги ползвала)

# 261
  • Варна
Не във връзка с миризмите в града,но ме подсети да ви кажа какво видях в гробищния парк Тополи.

Имало е голямо прочистване, явно координирано от страна на гробищната администрация.  И са секли големи избуяли клонаци и дръвчета, изглежда много различно към днешна дата спрямо посления път като ходих. На места са прочиствали с огън, има следи от локални огнища. Събаряни са паметници и е пълно с камънак и железа, надявам се да е на безстопанствени места.

# 262
Някой правил ли е и знае ли каква е процедурата по заплащане на здравните осигуровки в Бг, когато си в чужбина ?

# 263
  • Варна
Ако имаш плащани здравни в чужбина,отиваш в Здравна каса.Дават ти един куп документи,попълваш ги и чакаш.Ако искаш да си ги платиш веднага,отиваш в Нап попълваш една декларация и веднага ги плащаш в банката.

# 264
  • Варна
Ако имаш ПИК за сайта на НАП, там ти излизат като задължения и има опция директно през сайта им да ги платиш с карта, без такси. Има възможност и да си извадиш на файл после платежното за да си го имаш.

# 265
Къде продават тапи за уши

# 266
В Аптека съм виждала, май че Софармаси.

# 267
Искам да купя голяма разфасовка прах за пране на Шантиклер (70-100 пранета) къде да отида? Писна ми да плащам доставки по 6-9лв.
Здравей, а иначе от кой сайт поръчваш праха?
Аз купувам, но само че течен Шантиклер (и препарат за съдове на същата марка) от Кралица чистница, но нямат прахообразен, а на мен страшно много ми харесва как мирише. Омекотители на марката пък има в Метро.

# 268
Благодаря за отговорите.
Да за заплащането знам, че се ходи в НАП даже знам, че се иска декларация номер 7 за плащане на осигуровки самостоятелно.
Но в случая моите са плащани докато съм в чужбина и тази процедура не знаех. А знаете ли колко време отнема чакането , след като си поискал документите от Нап, дали ще изискват някакви документи от страната в която си работил и как става целия процес

# 269
  • Варна
Аз като ходих казаха,няколко месеца.Документите ги изискват по служебен път от другата страна.Както става с борсата.Аз се интересувах за Великобритания.Искаха да се напише от кога до кога си бил там,застрахователния номер и др.Нямах време да чакам и си ги платих.Аго ги платиш докато чакаш,после ти ги връщат.Не ми се занимаваше,моите бяха около 200лв.Би трябвало на сайта на ЗК да има информация и да изтеглиш документите.

Общи условия

Активация на акаунт