На пазар във Варна - тема 70

• 36 420
  • 725
  •   1
Отговори
# 570
Някой знае ли къде и за къв чеп (извинете) трябва да се регистрира кладенец?
Предполагам в басейнова дирекция. А за чий - за да те обложат с данък....

# 571
Отложиха крайния срок, доколко съм запозната.

# 572
Крайният срок беше отложен преди две години, вече наближава новият краен срок и няма да го удължават 28.11.2022
Регистрира се в басейнова дирекция - срещу Голдън Тюлип в едни ниски сгради. Ако има много хора може да си вземете декларацията от сайта и да им я пратите с препоръчано писмо.

Не знам дали ще обложат с данък домашните кладенци, но ще проверяват тези с промишлените производства, които черпят много вода от къде я черпят и  къде отвеждат мръсната вода. Затова се попълва и капацитет на кладенеца.

Друг аспект е, че след тази дата кладенец / сондаж ще се прави с разрешително за строеж независимо за каква употреба. Не случайно тези, които копаят в момента също гледат да ги регистрират все едно са готови. Ако не излезе вода или ако ви пресъхне кладенеца се подава коригираща декларация.

Всичко за домашните кладенци е абсолютно формално. Аз като подавах ги питам аз как да разбера какъв тип е кладенеца, след като е строен между 1900 и 1920г, от къде да знам колко е дълбок, колко е водния стълб  или какъв дебит има .. Жената каза - абе пишете там  някакви приблизителни мерки, водата идва и си отива..

# 573
Леле колко бързо минава времето. А дали само собственик може да я подаде?

# 574
Ами това не помня, аз подавах в качеството на наследник/съсобственик. Нямам НА на мое име, но в данъчното плащам данък за % от имота

# 575
А, ако не се регистрира? Ако не се ползва и тн....

# 576
Събаряне за твоя сметка предвижда закона, до което едва ли ще се стигне, освен ако нямаш "добри" съседи.
Особено трябва да внимават тия с вили, които мислят да строят , и в района няма вода от ВиК, защото ако сега имат кладенец и го регистрират може да строят,  но ако не го регистрират имат два варианта
- да вадят разрешително за строеж и да "строят" кладенец наново по документи
- да извадят между 5 и 35 хил лв за връзване с ВиК

# 577
  • Варна
В басейнови дирекция се регистрира , аз подадох за мястото на родителите ми. 3 години отне докато излезе регистрацията. Прехвърляха се едни писма до кметството, че служител на кметството трябва да дойде на място , а те нямат хора за това. Подайте заявление  и чакайте. Важното е заявлението да е подадено в срок.

# 578
  • Варна
Някакъв документ издават ли от басейнова дирекция? Аз подадох заявлението по имейл преди 2г. и имам само входящ номер. Мислех, че съм приключила с това.

# 579
А откога ще трябва разрешително за строеж за сонда? И някой да има проверен контакт за фирма?

# 580
Аз и входящ номер нямам, имам само обратна разписка от куриер. Бяха затрупани с писма

# 581
Боя за ест.кожа /яке/обувки в червено/ни тъмно, ни светло/ ми трябва.  Елитис, Лили, ДМ и разни малки маг.за дом.потреби обиколих, вкл.и в Мол ССС магазин питах.В Елитис имаше тъмно бордо  на Казабланка - купих я за над 4 лева, аналогичните бои в обикновените цветове бяха на половината на тази цена...,но не е търсеният цвят.
Ако видите червена ....пишете ми.

# 582
Някой ползвал ли е услугите на laser clinic Paris, до Чаталджа? Интересува ме кой е лекаря, който извършва процедурите, с кого работят? Blush

# 583
  • Варна
Камея, едва ли ще намериш тук, аз поне не съм виждала повече от 2 нюанса кафяво, какво остава за червено. Пробвай да я смесиш настрани с малко бяла боя за обувки, за да я изсветлиш до желания цвят.
По-нестандартни цветове бои за кожа поръчвам от ebay.co.uk - там има огромно разнообразие. Търси shoe polish, shoe cream. Но излиза малко по-скъпо.

# 584
Боя за ест.кожа /яке/обувки в червено/ни тъмно, ни светло/ ми трябва.  Елитис, Лили, ДМ и разни малки маг.за дом.потреби обиколих, вкл.и в Мол ССС магазин питах.В Елитис имаше тъмно бордо  на Казабланка - купих я за над 4 лева, аналогичните бои в обикновените цветове бяха на половината на тази цена...,но не е търсеният цвят.
Ако видите червена ....пишете ми.
Из сайтовете за обувки също предлагат и козметика(боя) за обувки.На първо четене това намерих.
https://punto.bg/product/630905/krem-boya-za-obuvki-collonil-ogn … ena-3303-407.html
В краен случай, ако не намерите в реален магазин.Друг е въпроса дали ще е точния нюанс червено, който Ви трябва...

Общи условия

Активация на акаунт