КАРТИ ТАРО - ТЕМА 28

• 30 313
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте,

Малко страничен въпрос от моя страна, но все пак по темата. Какво правите, за да допълвате знанията си относно Таро и да развивате уменията си?

Записвате ли се на курсове, които не са за начинаещи? Чувала съм, че руските таролози предлагат интересни обучения, но аз за съжаление не владея езика и това се явява непреодолима бариера за мен. Бихте ли препоръчали?

Гледате ли таролози в ютюб и кои? Аз имам дълъг лист български и чужди таролози, които следя, но с удоволствие бих го допълнила.

Участвате ли в други фируми освен този и следите ли специализирани сайтове? Аз чета таро форума в редит, блога на Liz Worth, llewellyn.com и др.

Водите ли си таро журнал? Аз направих такъв опит в началото на таро авантюрата си, но се оказа не особено успешен опит. Предвид че по онова време ползвах три различни колоди и не можех да изобразя картите от конкретната колода, които съм извадила. А една и съща карта в различните колоди може да носи твърде различно значение сама по себе си, камо ли в компанията на други карти в подредба. Сега обмислям да направи нов такъв опит и обмислям дали да не сканирам и принтирам картите и после да си ги лепя в журнала. Sweat Smile

Споделете какво правите вие и да обменим опит и идеи за процесите на обучение и развитие на таро познанията ни.

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 23:37 от innasn

# 511
Мисля, че прекаленото гледане на различни таролози води до обременяване на собствената интуитивна гледна точка.
Купих си специален журнал и си водя дневни карти като записвам коя се е паднала и от коя колода тъй като съм голям Паж мечове много ми помага в посока да съм постоянна.
Най-много чета един чуждестранен форум, в който коментират значенията на карти и комбинации от вече преминал опит и дават често обратна връзка.
Интересни са ми и по нестандартни значения на картите, особено ако често започне да се пада една и съща карта започвам по усилено да търся.
Другата ми мания е нови колоди 😅
Все повече добавям оракули.

# 512
за по-лесно ще ти предложа да ги снимаш, да ги направиш на клипче и да си ги качваш в ютюб, така ще можеш да ги гледаш по-лесно, аз така правя
гледах няколко канала, но ме натоварват и вече не ги следя
разкажи ти кои следиш

# 513
Мисля, че прекаленото гледане на различни таролози води до обременяване на собствената интуитивна гледна точка.
Купих си специален журнал и си водя дневни карти като записвам коя се е паднала и от коя колода тъй като съм голям Паж мечове много ми помага в посока да съм постоянна.
Най-много чета един чуждестранен форум, в който коментират значенията на карти и комбинации от вече преминал опит и дават често обратна връзка.
Интересни са ми и по нестандартни значения на картите, особено ако често започне да се пада една и съща карта започвам по усилено да търся.
Другата ми мания е нови колоди 😅
Все повече добавям оракули.

Може ли да споделиш кой е чуждестранният форум?

# 514
Здравей!
Аз първоначално се самообучавах по книгата на Марчети с неговите карти. Водих си записки за всяка карта отделно, за да запомня нещата. След, което реших да запиша курс при Silvia's tarot. Беше ми мн.полезен, Силвия е изключително мила и отзивчива, като щеше да е още по-полезен, ако го бях записала с редовно обучение и да усвоявам знанията си заедно с останалите курсистки, но не разполагам с такова свободно време, затова предпочетох да запиша самообучителния неин курс. Така имах възможността да уча, когато мога и имам желанието за това.
След това закупих книгата Ръководство по Таро на Джоан Бънинг, която е доста ценна според мен.
Междувременно понякога гледам някои бг таролози. Най-вече Masha and the Magic.
Тегля си карта за деня всеки ден...
А отскоро попаднах на една фейсбук група ( Таро и Ленорман с нуля) , в която тароложката, мисля че е украинка, пуска доста добри обучителни публикации. Във фейсбук има опцията даден чуждестранен текст да се превежда, така че ще ти е удобен този вариант.
И въобще от интернет пространството като попадна на някой сайт, като например този (https://shaangreal-tarot.blogspot.com/?m=1) или някъде другаде чета...
И практиката..затова реших да отговарям на въпроси тук, за да уча по този начин. Blush

# 515
Имате ли трик или правило за определяне на дворцовите карти кога са хора и кога не?
И когато се паднат 2 или 3 “еднакви” определяте ли ги като различни хора или като различни страни на същия човек - да кажем 2 кралици, 2 рицаря и тн

# 516
Здравей, Twinklestar,

Според мен няма генерално правило в това отношение. Как точно ще се тълкуват картите е сложна комбинация от възприятията на самия гледащ, на въпроса, на позициите на самите карти.

Аз лично имам няколко "кукички" в това отношение:

1. Любовни триъгълници тълкувам само при наличието на две кралици/двама краля в комбинация с Любовниците, тройка от малките аркани или двойка от малките аркани (особено двойка пентакли). При малки подредби от 3 до 5 карти според мен трудно може да се установи категорично триъгълник. Може да се загатне за евентуалното му наличие, но според мен е твърде смело да се спекулира с такъв, освен ако гледащият не е предварително наясно, че такъв съществува в реалността. Но дори и тогава картите може да показват нещо съвсем различно.

2. Присъствието на много и различни дворцови карти често чета като множество външни обстоятелства, оказващи влияние на ситуацията.

3. Ако излезе 7 чаши в комбинация с много (и различни) дворцови карти, това често го чета, че човекът, за когото е излязла го дърпат на много страни.

4. Ако излязат 3-4 кралици и 7 чаши излезе в енергията на мъжа, то значи мъжът е обект на засилен женски интерес. Същото чета, ако вместо 7 чаши излезе Крал жезли. Ако пък излезе Крал чаши вместо 7 чаши, то според мен мъжът се радва и възползва от интереса на жените. Обратното се чете, ако 7 чаши е в енергията на жената и се появят и съответните крале.

5. Двойка мечове, ако излезе като избор и се виждат две женски фигури за мъж или двама краля за жена, то човекът е на любовен избор между двама души. Ако са две разнородни дворцови карти i) два пажа - не е сигурен какво иска, ii) двама рицаря - не знае какъв подход да избере, iii) две кралици при жена - две приятелки й говорят две различни неща, iv) двама краля при мъж - двама приятели му говорят две различни неща, v) крал и кралица - това вече според мен най-вероятно не са хора, а енергии, които може би оказват влияние на избора.

Това са лично мои интерпретации, които съм установила за себе си във времето.

Ето и една интересна статия на тази тема
https://tarotx.net/combination-of-court-card-in-tarot-spreading/

Все пак, всичко е много субективно. Случвало ми се е да разчитам картите и като един човек да преминава от една енергия в друга, но много си зависи.

Също влияние може да окаже и образът на самата карта. В основния ми дек например, Паж пентакли е изобразен като жонгльор, което съвсем не е характерно за тази карта.

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 16:07 от innasn

# 517
Здравейте момичета.Много ме вълнува един въпрос и бих била много благодарна,ако погледнете.Моят приятел е в Полша в момента .Ще дойде ли при мен до края на месец март.Аз съм Светлана 25.10.1994 Максим 14.11.1993. Страшно ми е притеснено заради обстановката в момента🙏🏻

# 518
Здравейте момичета.Много ме вълнува един въпрос и бих била много благодарна,ако погледнете.Моят приятел е в Полша в момента .Ще дойде ли при мен до края на месец март.Аз съм Светлана 25.10.1994 Максим 14.11.1993. Страшно ми е притеснено заради обстановката в момента🙏🏻

Той украинец ли е ?

# 519

Той украинец ли е ?
Да,но е с полски домументи

# 520

Той украинец ли е ?

# 521

Той украинец ли е ?
.  Благодаря,а бихте ли ми помогнали с разчитането?

# 522
Според мен ще получиш някаква информация, ти ли си кралица чаши? Много си емоционална и по асо пентакли мисля, че ще се прибере. При въпроси с да/не асо пентакли е Да.

# 523
Според мен ще получиш някаква информация, ти ли си кралица чаши? Много си емоционална и по асо пентакли мисля, че ще се прибере. При въпроси с да/не асо пентакли е Да.
.            Благодаря.Да,аз съм много емоционална

# 524

Аз ги изтеглих за питащата
Аз също мисля, че тя е Кралицата чаши, която го чака.
Трите карти са с отговор Да
Но все пак двете Аса са възможности
По Асо пентакли би трябвало да получи реална възможност, може да е и късметлийска, по Асо мечове може да му се открие някаква новина, нова информация, за мен Асо мечове е истина
дали обаче момчето ще се възползва от предоставените възможности не се казва.

Общи условия

Активация на акаунт