Сполучливи имитации на маркови парфюми - 45

• 56 683
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
Аз вчера тествах оригинал на Hermes-Elixir des Merveilles. Толкова много ми хареса... Това за мен е шедьовър, който никояжимитация не би могла да пресъздаде... Сега съм в издирване на отливка или част от парфюма, защото 200 лв ми идват в повече

# 226
  • Пловдив
Здравейте, мили дами! Flowers Hibiscus
Благодарение на вас открих парфюмите на Giza и съм безкрайно щастлива с тях. Благодаря Ви! Kissing Heart
От близо 20 години използвам оригинални парфюми, но откакто открих Гиза, не съм си купила оригинал. При условие, че парфюмите са ми слабост и обичам да ползвам различни, за да не ми омръзват, не мога да се задоволя с 1 или 2...Giza са ми просто префектни като съотношение цена и качество! Олфакторните им съответствия са уникални, копират много нишови парфюми, а като трайност, аромат, шлейф...всичко им е на ниво. Да не кажа, че дори на Гиза са по-трайни от оригиналите им. Heart Eyes
Купувам си парфюмните спрейчета, защото са ми по-интензивни и трайни от маслата, маслото ми е по-близко до кожата, а спреят остава следа и го усещам по-осезаемо. Имам около 20 различни, но единствено не ми допаднаха Opera Sospiro и Black Phantom, купих ги насляпо и  ги разменям, писала съм в другата тема.

# 227
  • Burgas, Bulgaria
Jasmin1303, извинявай за лаишкия въпрос, но коя е "другата тема", която споменаваш?Flowers Hibiscus

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 23:07 от kolevaangela

# 228
Karl Lagerfeld Fleur d’Orchidée е Tom Ford Soleil Blanc.
Fleur d’Orichidée от сайта parfimo.bg излиза по-евтино отколкото Soleil Blanc от The Moon.
За мен лично Orchidée е по-нетраен.

Здравейте, има ли имитация на този аромат:

# 229
Цитат на: Артемис6 link=topic=1473914.msg45257519#msg45257519 date
=1662321768
Karl Lagerfeld Fleur d’Orchidée е Tom Ford Soleil Blanc.
Fleur d’Orichidée от сайта parfimo.bg излиза по-евтино отколкото Soleil Blanc от The Moon.
За мен лично Orchidée е по-нетраен.

Днес го тествах на китката си от Лили, усеща се и сега ,макар и леко. 5,6 ч със сигурност.

# 230
Аз вчера тествах оригинал на Hermes-Elixir des Merveilles. Толкова много ми хареса... Това за мен е шедьовър, който никояжимитация не би могла да пресъздаде... Сега съм в издирване на отливка или част от парфюма, защото 200 лв ми идват в повече

За Еликсира не знам, но L’Ambre des Merveilles го има в имитация на Гиза и е мноого добър. Оригиналът ми е на привършване и поръчах имитация да пробвам дали случайно няма да спестя някой лев 🤣 ии да - изключително близък е и не можеш да познаеш, че е имитация. Ухае на скъп, луксозен парфюм от началото до края. Топъл, гушлив, уютен есенно-зимен аромат. Любим ми е. И действително такъв аромат друг освен Гиза не би могъл да го докара.

Ветивер Тонка (Hermessence Vetiver Tonka Hermès) пак на Гиза също си заслужава пробата за любителите на по-хладни, елегантни унисекс аромати. Той в оригинал е почти неоткриваем за проба, но съм сигурна, че са го докарали. Оприличават го на Bal D’afrique Byredo и наистина има прилика, но за мен Ветиверът е по-хубав, защото има и някаква упойваща сладка и леко опушена нотка, която го омекотява и му придава по-дамски уклон. Сега му е точният сезон, прекрасен е в дъждовното време.

Lost cherry TF пак 1:1 докаран и е по-траен от оригинала! Изобщо евала на Гиза, дотук каквото съм пробвала няма слабо 😊

Видях в темата за размените, че някой се оплака от Парфен. И за мен са много зле.

# 231
Някой душкал ли е Бакара на Гиза?

# 232
  • Пловдив
Jasmin1303, извинявай за лаишкия въпрос, но коя е "другата тема", която споменаваш?Flowers Hibiscus
Имах предвид темата за размяна на парфюми имитации, която е посочена на първа страница.

# 233
  • Варна
Дами,
След няколко споменавания тук на Refan 177 D&G Dolce Rose, взех в събота за любимата ми 5мл с 10 капки.
Първо впръскване само рози, свежи, но само рози. Като престоя обаче във флакона 5-6 часа и вече е свежи рози с леко сладки плодове. Прекрасен е и двамата го оценихме като отличен аромат. И при този вариант по 2 капки на 1мл трайността и мнооого часове на кожа и вече 2 дни на тестова лентичка. Днес отивам да й взема още 30мл. Весел, жизнерадостен, щастлив аромат, който определено ни кара да се усмихваме и двамата. Дамата ми не такова пристрастено КУКУ като мен и да колекционира аромати, но определено този описва характера й и много й пасва.

# 234
  • Deutschland
Не виждам Пойзън гърл в списъка на Заг 🤔. Купувала съм го и исках пак, но явно няма да е. Имаме къща в района на производствения им цех, днес или утре ще ида за някой и друг флакон и ще питам.

# 235
Има ли имитации на тези аромати:

BOSS - THE SCENT PRIVATE ACCORD FOR HER

ROBERTO CAVALLI - PARADISO ASSOLUTO

# 236
За Des Merveilles на Hermès каквото и да се каже, ще е малко. Невероятни аромати! До един! За първи път ми попадна мостра на L'Ombre, а след него поръчах отливка на Elixir. След това си купих Eau Des Merveilles, който се превърна в любим за вечни времена Grinning. После си купих Elixir (вече знаех какъв е) и накрая се сдобих с L'Ambre. Не съм имала единствено Blue, но не ми е попадала нито мостра, нито отливка. Тъй като Eau ми е любимец, търся имитация от доста време. До момента не съм намерила. Има на пазара близки аромати на парфюмите от серията, които съм си взела, като Cara Mia, Sunrise in Cadaquès Salvador Dali, Ayurveda Tesori d'Oriente (сууупер нетрайно нещо), както и имитации на Bargello (пише, че е Eau, но всъщност е на Elixir), Parfen (също е по-близка до Elixir, отколкото до Eau). Тези дни ще отида до Zara, за да видя колко No 4 Amber & Fig Cashmere се доближава, защото го има в списъка с близки аромати във фрагрантика.
В крайна сметка нито един от близките аромати, на които съм попадала, не може да се доближи до оригиналите от тази серия. Те са многопластови, със страхотна проекция, много, много богати. Ако някой има опит със сходни парфюми, ще очаквам с нетърпение да прочета.

# 237
  • София
Чудесата са много особени парфюми, дори за Hermes! Категорично не им се хвърляйте без проба, дори на имитациите, защото вероятността от изненади е огромна. Да не говорим, че брандът има изключително малко сполучливи имитации...

# 238

Пишете ми на лични ако искате

# 239
Има ли имитация на Elie Saab ?

Общи условия

Активация на акаунт