Сполучливи имитации на маркови парфюми - 45

• 56 714
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
That Obscure Object of Desire, ще пробвам Гиза и аз... Имам доста техни и наистина само Гиза могат да докарат тая луксозна нотка на оригинала. Например техният Santal Royal /Guerlain  е направо страхотен и засенчва оригинала... Само кажи, ти масло или спрей вземаш?

# 241
Пробвай, според мен с Амбъра няма да сбъркаш.
Масла взех последния път, понеже са по-прибрани до кожата и общо взето само аз си ги усещам. Не обичам да си натрапвам парфюмите и на хората около мен, защото вкусове всякакви 😊 А и някак от маслата много хубаво се усеща аромата, все едно се е слял с кожата. Иначе ако искаш шлейф и проекция, по-добре спрейчетата.

# 242
Момичета, ако не знаете и ви е по-близо, има магазин с парфюми на Заг зад пицария Мандарин на Сливница(до Лидл и Фантастико)

# 243
  • Бургас
Чудесата са много особени парфюми, дори за Hermes! Категорично не им се хвърляйте без проба, дори на имитациите, защото вероятността от изненади е огромна. Да не говорим, че брандът има изключително малко сполучливи имитации...
Абсолютно, Hermes е много труден бранд за мен.Дори така харесваните Жур не понасям, а от Туили ми става лошо.Еликсира е хубав, стилен, но отива много повече на мъж, засичала съм доста мъже с него.Нищо там не ми харесва, пробите са задължителни дори и като имитации.

# 244
  • Пловдив
Видях, че Dior - Savage има няколко имитации. Кой според вас е най-добър?

# 245
Момичета,може ли да ми препоръчате траен и много хубав дамски парфюм от Мартинез? Искам да си купя,но не зная какъв.

# 246

https://www.fragrantica.com/perfume/Ard-Al-Zaafaran/I-Am-The-King-69638.html

За този съм чул добри неща, но не зная дали е най-добър.
Принципно Диор са трудни за имитация поради многото съставки в себе си.

# 247
  • Варна
Лично аз ползвам като вариант на EDT - Byblos Leather Sensation от parfimo.bg. Има информация за него във fragrantica и parfumo. Добре са се справили и Рефан.
Ако се търси EDP, мисля че само Камеуа го предлагат. Скъп е 28лв за 50мл от LUX серията им, но е невероятен и много близък до оригинала аромат. Страхотно траен и с многочасова проекция. Много икономичен, т.к. са необходими максимум 3-4 впръсквания за целия ден.

# 248
Здравейте! ☺️
Преди няколко години реших да опитам парфюм на Том Форд. Да уточня ,че съм пробвала само реплики и не познавам оригиналите.
Пръснаха ми от NEROLI PORTOFINО и имах чувството ,че носа ми окапа. 😆
Наскоро ,може би преди 2-3 месеца просто в главата ми влезе ,че трябва да опитам повече аромати на Том Форд.
Влязох в Мартинез и ги помолих да ми пръснат 2-3 от парфюмите на Том Форд.
Единия беше Fleur de Portofino в който се влюбих от първо помирисване. Свежест ,така бих го определила аз ,прекрасна пролетно - лятна свежест.
Малко по-късно се сдобих пак от  Мартинез с
~ BLACK ORCHID
~ TOBACCO VANILLE 
~ FUCKING FABULOUS

От Рефан се сдобих с:
~ TUBEREUSE NUE
~ BLACK ORCHID

От Зак Зодиак
~ VELVET ORCHID   
~ Bitter Peach

Като много ме заинтригуваха мненията за парфюмите на Том Форд с ароматите на рози.
Обожавам рози.
Но мисля ,че няма негови парфюми имитационни с рози.
Ако греша ,ще се радвам да ми кажете от къде мога да се сдобия с такъв!
С удоволствие ще следя темата и ще си "крада" аромати.
Прекрасна тема! 🥰

Парфюмирам се с аромати ,според настроението.
Всеки ден може да съм с различен аромат ,може и един месец с един парфюм.
Днес съм с TUBEREUSE NUE на Том Форд.

# 249
  • Бургас
Това взех днес от parfium.bg,по-точно ме чакаше в Еконт.С Рефан СЛЕД развитие около час за мен са 1:1.Уточнявам,че на Рефан Императрицата я вземам капсулована.Не съм ползвала наливна.
На Сан Сиро я тествах,но ми се видя кисела.И сметнах,че вместо да купя 2×22 лв,мога да доплатя още 30 лв и да я взема на промоция.Уж ще произвежда един флакон боклук по-малко...
Ако разликата е 20-30 лв с оригинал,май по-добре оригинал.

# 250
  • Варна
Това взех днес от parfium.bg,по-точно ме чакаше в Еконт.
Ако разликата е 20-30 лв с оригинал,май по-добре оригинал.

Оригинална Императрица подарих на половинката ми преди година и ми излезе 55лв без доставката. Беше на промоция в parfimo или notino, не помня вече. Разликата с аналози щеше да е 20-25лв максимум за 100мл, а все пак имаше повод за хубав подарък.
И двамата смятаме, че е чудесен аромат, сравнителни траен, среден шлейф.
Няколко месеца по-късно купих аналог от Камея от любопитство. Не отстъпва по нищо на оригинала, може би разлика има само в първите секунди при впръскване. Но е чудесен. Подарихме го на друга дама, защото беше просто излишен.
Ако някой наистина го харесва, директно 100мл оригинал.
Ако някой просто иска да тества, да обогати колекцията си, тогава аналог 30-50мл или наливен по мое мнение. Все пак е ясно изразен сезонен аромат за слънчево и приятно топло време, пролет-лято.

# 251
  • Бургас
Ехеее,55 лв си е без пари направо.
Но и на тази цена сега съм доволна.
Някои оригинали не си струва да се купуват като имитации,така е.
Все пак за проба на Рефан капсулованата версия е добра също.Няма голяма разлика,а уж е доста капризно и чувствително нослето ми.

Взех и на DKNY Be Delishious пак от проверен сайт, уж е оригинален и наистина с на Заг имитацията са почти 1:1.
За есента и пролетта е и според мен Императрицата,за по-топло време е.
И Be delicious e за топлото.

Нямам търпение да се захлади още малко и да започна да се радвам на La vie est belle,Mon Guarlain и Black Opium.
От сладките отрови тези си харесвам и обувката на Каролина Херера.

# 252
  • Deutschland
Мария, Пойзън гърл е страхотен, точно сладка отрова.

# 253
  • Варна
DKNY Be Delicious - грабнахме с приятелката ми веднага аналога на Martin Lion, още щом го помирисахме на щанда им в Елитис Варна през пролетта тази година. Толкова ни хареса, че въобще не ни интересуваше представянето му или близостта с оригинала. Оказа се определено сполучлива покупка. Цяло лято беше в ротация и вероятно тя ще си го носи поне до топлите дни на октомври/ноември.
Между другото в Елитис още им стои щанда с намалените Аристеа, ако някой се интересува. Явно още ги изчистват.

# 254
  • Бургас
Мария, Пойзън гърл е страхотен, точно сладка отрова.
Да,преди имах някаква негова имитация.
Може пак да пробвам,на коя марка е хубава имитацията?

D-frag12,на Мартин Лион са хубави имитациите.
Аз имам и на Зара имитация на Be delicious,малко се разминава,но много ми харесва.200 но съм си взела...И почти цяло лято от него пръсках.В жегите много харесвам как се представя Mon Guarlain,но ми идва в повече и карам с по-лек.
Mon Guarlain остава за студеното.
Сега ще нося Императрицата и разни Дейзита в оригинал.

Общи условия

Активация на акаунт