Сполучливи имитации на маркови парфюми - 45

• 56 724
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
Момичета ,оригинала на CK - In 2U до коя имитация се доближава повече?
Имам на Зак Зодиак и много ми харесва и на тестер съм го помирисвала на Мартинез ,също много ми допада.
Днес ми пристигна от Зак Зодиак 100 мл. от прасковата на Том Форд.

Много са вдигнали цените.
Вчера си взех на Рефан 10 мл. парфюм + шишенце 10 мл. + 10 капки и ми взеха 4,10 лв. 😔
То верно ,че без шишенце е по- евтино ,ама колко струват тези капки?
Май вече ще си купувам без капки. 😔

# 256
  • Deutschland
Мария, аз съм имала версията на Заг. В момента обаче незнам предлагат ли го

# 257
  • обл. Шумен
solar_fields, в темата за имитации видях, че търсиш "имитация на La Panthere Cartier, но в никакъв случай не и на Парфен, защото останах потресена от тях след последната размяна тук."
Явно нещо не съм допрочела, ако имаш възможност, би ли споделила с две думи какво те разочарова?
Аз също търся такава имитация, но преди месец го нямаха в Гиза, а сега не съм проверявала. Бях помирисвала на Рефан, но ми се стори много сладникав. Намери ли такава, която да ти допадне?

# 258
  • Варна
Много са вдигнали цените.
Вчера си взех на Рефан 10 мл. парфюм + шишенце 10 мл. + 10 капки и ми взеха 4,10 лв.
Цените на Рефан наливни са 0.20лв за 1мл(стара 0.16) и пи 0.10лв за капка(стара 0.08). Увеличиха ги още пролетта. Флаконите в магазинчето във Варна, от което основно пазарувам, са по 1.50 за 10мл стъкло и същата цена за 30мл пластмаса. Но в Плевен си бях взимал много качествени стъклени и за по левче отново от Рефан.
Напоследък обаче си взимам едни 50мл пластмасови с доста добър пулверизатор от Фиолла, варненци ги знаят, и цената е около 0.90лв.

# 259
  • София
Здравейте. Попълних последните нови номера на Рефан и включих списъка на Камея /благодарности на D-frag12/ Grinning

# 260
Скрит текст:
solar_fields, в темата за имитации видях, че търсиш "имитация на La Panthere Cartier, но в никакъв случай не и на Парфен, защото останах потресена от тях след последната размяна тук."
Явно нещо не съм допрочела, ако имаш възможност, би ли споделила с две думи какво те разочарова?
Аз също търся такава имитация, но преди месец го нямаха в Гиза, а сега не съм проверявала. Бях помирисвала на Рефан, но ми се стори много сладникав. Намери ли такава, която да ти допадне?
Парфюмът, който получих при размяната беше..."заминал" /меко казано!!!/. Момичето, което ми го изпрати твърди, че го е купила съвсем скоро. Не знам каква е истината, просто споделям какво ми се случи.
Ползвала съм Пантерата на Заг Зодиак веднага щом я пуснаха - чудесна е, правили са ми много комплименти за нея. Наблюдавам, обаче, че сега е леко променена спрямо първата партида, която пуснаха. Загубила е от острота /шипровост/. Но пак е много красив парфюм, дори и така.
Ползвала съм и на Сангадо. Тя е още по - малко шипрова. По - нежна е. По - обла. Даже в началото едва я познах. Но е като фланкер, като "вариация на тема" и също ми харесва.
Не знам други дали я правят Пантерата. Сега, от теб научих, че я имат и Рефан-ци... Simple Smile Ще трябва да я видя...Thinking Кой е номерът и от Рефан? Не я намирам...
А Гиза... В сайта им пише "изчерпано", сякаш нямат намерение повече да го произвеждат ли ?

Здравейте. Попълних последните нови номера на Рефан и включих списъка на Камея /благодарности на D-frag12/ Grinning
Огромни благодарности !!!

Последна редакция: вт, 06 сеп 2022, 16:45 от solar_fields

# 261
  • Бургас
На Рефан без капки няма смисъл да се купува,имам позната,която работи в такъв магазин.Нетрайна е само течността без есенция.
От тази дама си взех Incanto sunshine и много ми хареса,хареса ми и още един летен аромат.

Откакто са вдигнали цените на наливните парфюми и обратното,слагат какви ли не промоции на оригиналните,май по-добре да вземаш оригинали.
Дейзи и още една разновидност бях купила за по 70 лв флакона,единият е 125 мл,другият май е или 125 или 100.
По-добре така.
Има мнооого за пръскане.

Вече за Good girl и подобни,които харесвам,но не държа да имам в оригинал,може някоя имитация.

# 262
  • София
Парфюмът, който получих при размяната беше..."заминал" /меко казано!!!/. Момичето, което ми го изпрати твърди, че го е купила съвсем скоро.
Какво значи "заминал" - изветрял,  неприятно миришещ, нещо друго?

# 263
Тъмно жълт /не оранжев/ на цвят, изветрял /нямащ почти никакъв аромат/, сякаш е воден, а не спиртен разтвор...Това имам предвид.

# 264
  • Бургас
Аз на Аристея купих един парфюм,заминал.В срок на годност.
Замирише ли ми парфюм на чубрица,ми е ясно,че е изветрял/развален/не е ок.
Може да е бил купен скоро,но не е коректно да се разменя.
Както и да е.
Има парфюми,които стоят с години и им няма нищо.Хем от старите арабски/китайски имитации с имитация и на флакона имам,над 12-13 годишни,нищо им няма.

# 265
  • Варна
"Прецакан" парфюм само веднъж съм имал(от общо около 150-160 вече в колекцията ми). Въпреки че съм им голям почитател, продуктът беше на Камея, аналог на Guerlain L'homme Ideal. Взех го лятото и беше ОК. Държах го на тъмно, без влага, при нормална температура. И в началото на зимата, когато дойде ред за носене, имаше една много неприятна химична нотка на балатум или мушама, която стоеше цели 30-40 минути след впръскване. Часове му трябваха, за да смекчи и да стане що годе поносим. Дори за ароматизатор в тоалетната не ставаше и го изхвърлих. Вероятно при тях нещо не е била уцелена формулата, защото вече го и спряха от продажба.
Но много често точно такива фактори оказват силно негативно влияние като светлина, влага, екстремни температури. Дори и от магазин да се вземе, не се знае как е бил съхраняван преди това, дали е добре капсулован.
Аз затова след края на сезона си увивам със стреч и тиксо флаконите около капачките, за да предотвратя контакт с въздуха в следващите месеци. Днес зазимих летните вече....за съжаление.

# 266
  • София
Никога не съм "зазимявала" парфюмите си.

# 267
  • Варна
Никога не съм "зазимявала" парфюмите си.
Виждал съм в ревюта скъпи парфюми, които поради дефект в пулверизатора изветряват или се развалят. Рядкост, но се случва. А на аналоговите още по-малко мога да се доверя. Пък и с моята колекция ще ползвам някои флакони над 15 години, не ми се рискува и да ги изхвърлям впоследствие.

# 268
  • обл. Шумен
solar_fields , извинявай, подвела съм те 🌺 И аз не го намирам в Рефан...явно е било другаде, беше доста отдавна 🤔 Явно Гиза няма да го подновяват...

# 269
  • София
При мен се е съсипвал Уоманити - оригинал, в пълнещ се флакон. Добре, че беше останал на дъното. Сега пазя като очите си един Alien Extraordinaire,  който пък изпуснах и после му лепих пулверизатора. И ако и той замине (а усещам нещо не както трябва при първия фъс), вече ще е драма, защото го спряха и практически е неоткриваем.
От имитациите ми се е случвало с няколко, дълго неползвани, появи се прословутата миризма на чубрица. Общо взето, свързвам го с достъпа на въздух до течността, може и да не съм права.
Парфюмите ми стоят на тъмно и хладно, оригиналите в кутийките си, имитациите в чекмедже.

Общи условия

Активация на акаунт